Keskustelu:Terijoen hallitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhdistäminen[muokkaa wikitekstiä]

En kannata yhdistämistä. Muissa wikeissä kansantasavallasta kertovat artikkelit ovat hyvin lyhyitä. -tKahkonen 16. helmikuuta 2007 kello 17.18 (UTC)

Kirjallisuudessa käytetty nimitys on "Suomen demokraattinen tasavalta", vrt. Saksan demokraattinen tasavalta. --Ulrika 15. helmikuuta 2009 kello 12.51 (EET)[vastaa]

NL:n ja Suomen Kansanvaltaisen Tasavallan sopimus; [1] ja virallisessa Suomen kansanhallituksen julistuksessa [2] "Suomen Kansanvaltainen Tasavalta". Demokratia-sanan johdettu merkityshän on kansanvalta, ja tuolloin käytettiin kansanvaltaista tasvavaltaa sen sijasta. Mahtaa olla vasta DDR:n perustamisen jälkeen, kun on kyse ollut demokraattisista tasavalloista. Em. dokumenttien pohjalta Terijoen hallituksen johtamaa "valtiota" tulisi kutsua kansanvaltaiseksi tasavallaksi. Lisäksi luultavasti nykysuomen kieliopin mukaan kirjoittamalla "kansanvaltainen" ja "tasavalta" pienellä. --91.154.80.22 15. helmikuuta 2009 kello 13.00 (EET)[vastaa]

Osio ”Perustaminen”[muokkaa wikitekstiä]

Toinen kappale on rikkonainen ja epäselvä, se kaipaisi kipeästi muokkausta. --pen Kommentin jätti 88.195.44.240 (keskustelu – muokkaukset).

"Suomen kansanhallitus"[muokkaa wikitekstiä]

Terijoen hallitushan voi tarkoittaa Terijoen kunnanhallitusta, joten sekaannusten välttämiseksi virallinen nimi "Suomen kansanhallitus". Kuitenkin lainausmerkeissä, sillä Suomea ei ole hallinnut päivääkään tuon niminen hallitus.
On totta, että nukkehallitus on eri asia kuin propagandaryhmä. Nukkehallitushan hallitsee jotakin valtiota jonkun ulkovallan tai joidenkin ulkovaltioiden tuella, "Suomen kansanhallitus" ei koskaan niin tehnyt, joten se oli Neuvostoliiton asettama propagandaryhmä.
--85.78.19.18 18. elokuuta 2011 kello 23.49 (EEST)[vastaa]

Terijoen hallitus on vakiintunut käsite, joka ei todellakaan voi sekaantua Terijoen kunnanhallitukseen. Lainausmerkit taas ovat omaa tutkimusta. -Ochs 18. elokuuta 2011 kello 23.51 (EEST)[vastaa]
Ei mitään omaa tutkimusta, sillä kyseinen Neuvostoliiton asettama, kuuden emigranttikommunistin muodostama ryhmä ei koskaan toiminut Suomen valtioneuvostona eli hallituksena (eikä Neuvostoliitonkaan), vaan talvisodan aikana Suomen hallituksena toimi Rytin I hallitus (1. joulukuuta 1939 – 27. maaliskuuta 1940).
--85.78.19.18 19. elokuuta 2011 kello 00.02 (EEST)[vastaa]
Tuolla logiikalla myös esim. Somalian siirtymäkauden hallitus on propagandaryhmä, sillä se hallitsee lähinnä pääkaupunki Mogadishua, jos nyt edes ihan sitäkään. Maalla voi de facto -hallituksen ohella olla useitakin varjohallituksia, jotka saattavat nauttia jonkin ulkovallan tukea ja jopa kansainvälistä tunnustusta. Monien maiden kansainvälisesti tunnustettu hallitus on pakolaishallitus. Niistä käytetään Wikipediassa vakiintuneita nimiä, lainausmerkit ym. omat kannanotot saavat jäädä pois ainakin artikkelien ja mallineiden otsikoista. Artikkelien sisällössä voidaan kuitenkin kertoa, millä hallituksella on oikeasti ollut valtaa ja millä ei. --Risukarhi 19. elokuuta 2011 kello 11.57 (EEST)[vastaa]

Yhdistettävä[muokkaa wikitekstiä]

Koska "Suomen kansanhallitus" -ryhmä oli sentään olemassa, mutta ei koskaan sen "hallitsemaa valtiota", niin on siirrettävä tarpeellisin osin tiedot artikkelista nimeltä Suomen kansantasavalta tähän keskusteltavana olevaan artikkeliin ja tehtävä uudelleenohjaus.
--85.78.19.18 19. elokuuta 2011 kello 00.02 (EEST)[vastaa]