Keskustelu:Talvihorros

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin sisällä esiintyy erimielisyyksiä.

"Monet vaihtolämpöiset eläimet, kuten esimerkiksi jotkut sammakot, matelijat, kalat ja hyönteiset, vaipuvat talvihorrokseen."

"Kaikki vaihtolämpöiset eläimet vajoavat kylmänhorrokseen, jossa ruumiin lämpötila laskee lähelle nollaa ja elintoiminnot hidastuvat (esim. sammakko, käärme, sisilisko)."

Tuossahan sanotaan, että monet vaihtolämpöiset eläimet vaipuvat talvihorrokseen ja sitten sanotaan, että kaikki vaihtolämpöiset vajoavat kylmänhorrokseen. --Se Tuomo 18. syyskuuta 2007 kello 17.13 (UTC)

Korjattu. Talvihorrokseen vaipuvat eläimet, jotka pystyvät säätelemään ruumiinlämpötilaa (=tasalämpöiset). Kylmänhorrokseen vaipuvat säätelemättömät (=vaihtolämpöiset) --albval 19. syyskuuta 2007 kello 06.24 (UTC)

Tuossa lukee "Talvihorros eli hibernaatio", mutta englannin kielessä käytetään tuota sanaa karhujen kohdallakin. Nähtävästi en-wikin "hibernation"-artikkeli käsittelee kummatkin, ja talviuni pitäisi kait ohjata myös siihen, mutta mitenkäs toisinpäin, kun pitäisi ohjata periaatteessa 2 artikkeliin? 82.141.95.68 19. huhtikuuta 2015 kello 03.32 (EEST)[vastaa]