Keskustelu:TAM Linhas Aéreasin lento 3054

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hetkinen, pitääkö onnettomuuden tapahtumispäivämäärä 18. heinäkuuta (klo 1 Suomen aikaa) vai 17. heinäkuuta Brasilian aikaa? Mikä on käytäntö? --Pudeo 18. heinäkuuta 2007 kello 10.21 (UTC)

Paikallista aikaa on käsittääkseni ollut tapana käyttää ainakin päivämääräartikkeleissa. –Kooma (di algo) 18. heinäkuuta 2007 kello 11.28 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Tehdäänpä tästä etusivun uutisena syntyneestä Wikipedia-artikkelista hyvä- tai suositeltu sivu esimerkiksi tuleville ajankohtaisartikkeleille. Tausta-ajatuksena se, että pidän ko. artikkelien kehittämistä oleellisena, sillä ne kerännevät klikkauksia etusivulta varsin paljon, eikä laatu ole kovinkaan usein mairitteleva. --Ras 28. heinäkuuta 2007 kello 10.41 (UTC)

Brasilian tv:ssä näytettiin salaa kuvattu pätkä, jossa huolestuneet poliitikot katselevat uutista tv:stä ja hurraavat kun syyksi paljastuikin tekninen vika. Joku ministeri sai muistaakseni potkut; puolustusministeri tms. jonka nimen voisi lisätä artikkeliin. --Mikko Paananen 28. heinäkuuta 2007 kello 11.32 (UTC)
Lisätty puolustusministeri Waldir Piresin erottaminen ja jatkajan Nelson Jobimin valinta. --Ras 28. heinäkuuta 2007 kello 12.47 (UTC)
Osaatko portugalia? Pt-wikin artikkelissa on nopeasti vilkaisten jonkin verran tekstiä, jota ei suomenkielisestä löydy. Artikkelin saaminen hyväksi on varmaan mahdollista, mutta kannattaisi ehkä odottaa rauhassa tilanteen tasaantumista – kaikkia uhrejakaan ei ole vielä tunnistettu, ja turman syystä kuullaan varmasti lisää. --Hehkuviini 28. heinäkuuta 2007 kello 16.36 (UTC) Lisäys: Congonhas -artikkelia voisi muuten vähän laajentaa.
Juu, ei tässä kiirettä ole. Valmis artikkelista ei tule heti. Pitää pt.wikistä ottaa tuo taloudelliset vaikutukset ainakin vielä. Laajennan tuota Congonhasia piakkoin. --Ras 29. heinäkuuta 2007 kello 10.06 (UTC)
Osakemarkkinoiden reaktiot lisätty. Nyt pt.wikissä ei näyttäisi olevan enää oleellista uutta. Ala-artikkeleissa riittää sen sijaan työtä. --Ras 2. elokuuta 2007 kello 23.01 (UTC)

Johdannosta voisi ottaa puolet pois ja siirtää yleinen asia vaikka "Tausta" tai vastaavan otsikon alle. Johdannossa lukija näkee lyhyellä vilkaisulla mistä koko artikkelissa on kysymys. --Peltimikko

Johdanto on nyt suurin piirtein puolitettu. Lisäksi "silminnäkijälausunto" -kappale poistettiin turhana (ei tuonut uutta tietoa). --Ras 2. elokuuta 2007 kello 22.04 (UTC)

Vertaisarviointi päättyi [20. elokuuta 2007].

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Nimessä ei kyllä täydy olla genetiiviä ja sanaa "onnettomuus" lopussa. Onnettomuuksien jälkeen lentojen numerot poistetaan käytöstä, joten / ja on helpompi puhua, että "TAMin lento 3054 tuhoutui laskeutumisen mentyä liian pitkäksi". Se on muutenkin tyylinä, sekä englanniksi että suomeksi, puhua onnettomuuksista "Pan Am Flight 202 / Pan Amin lento 202". Kannataisi pitää yhtenäinen linja. --Pudeo 8. maaliskuuta 2008 kello 11.25 (UTC)

Tuosta nimestähän tapeltiin äänestyksessä, ja nimeen lisättiin onnettomuus ja genetiivi, koska niin moni vastusti artikkelin ha statusta vaan siksi , että nimeä TAM Linhas Aéreasin lento 3054 pidettiin "vääränä". Joten kannattaa ensin lukea nuo äänestyksessä mainitut perusteet, mutta jos sen jälkeenkin tuntuu, että nimi on väärä. Niin voihan sen toki muuttaa.--kalamies 8. maaliskuuta 2008 kello 11.39 (UTC)