Keskustelu:Syväjohtaminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jutun yhteydessä olisi korrektia mainita, että syväjohtaminen perustuu suoraan muualla kehitettyihin transformationaalisen johtajuuden malleihin, vaikka sitä Suomessa myydäänkin Nissisen firman yksinoikeutena. Terv. Tekn. yo.

-Transformationaalinen johtajuus ei ole kehitetty johtamismalli, vaan perustuu yleismaailmalliseen näkemykseen ihmisarvosta. Raamattu, Koraani ja niiden edeltäjät, filosofit kuten Aristoteles & Sokrates.

Syväjohtamisen taustalla on maailmanlaajuisesti johtava transformationaalisen johtamisen paradigma. Sen juuret ovat muutosjohtamisessa 1980 -luvulla ja merkittävin nykytutkija on professori Bernard M. Bass, jonka tutkimustyön tulokset ovat lähtökohtana syväjohtamisen mallille, kuten Nissisen väitöskirjasta (2001) selviää.

Syväjohtaminen perustuu yksilö-ja ihmiskeskeiseen johtamiseen, jota voidaan luonnehtia myös transformatiiviseksi johtamistavaksi.


Ehdotan, että artikkeli joko korjataan Wikipediaan sopivaksi tai sitten poistetaan mainoksena. Evtropios-samuel (keskustelu) 15. helmikuuta 2018 kello 10.56 (EET)[vastaa]

Ehdotan, että kommentit poistetaan asiavirheellisinä ilman viitteitä ja artikkeli palautetaan alkuperäiseen muotoonsa.

Syväjohtamisen ja transformatiivisen johtamismallin eroavaisuudet[muokkaa wikitekstiä]

Jos tarkastellaan ihmiskunnan historiaa, niin voidaan suhteellisen yksimielisesti todeta, että transformatiivinen johtajuus ei ole nykyhistoriassa löydetty johtamistapa, vaan sen juuret ulottuvat kirjoitetun historian alkujuurille saakka. Kyse on ihmiskeskeisestä johtajuudesta, jossa painoitetaan yksilöiden omaa arvoa. Syväjohtajuus juontaa juurensa tästä. Syväjohtaminen painottaa ja tukee yksilöiden omaa luontaista johtamiskykyä. Toisin sanoen syväjohtaminen on transformatiivisuuteen poikkeava siinä mielessä, että se lähtee yksilöstä ja tukee hänen omien luonnollisten voimavarojen käyttöönottoa.