Keskustelu:Syömishäiriö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siirsin noi oireet myös anoreksia ja bulimia -sivuille. Tätä artikkelia pitäs jotenkin kursia. Noi oireet ei oikeestaan kuulu tänne vaan sairauksien sivuille. – linnea 16. huhtikuuta 2005 kello 19:45:47 (UTC)

Bulimikko vai buliimikko?[muokkaa wikitekstiä]

Niin, kumpi on oikea sanamuoto: buliimikko vai bulimikko? Kumpiakin olen nähnyt käytettävän. --Hedgefox 9. marraskuuta 2006 kello 08.38 (UTC)

Emetofobiasta syömishäiriönä[muokkaa wikitekstiä]

Mainitsin emetofobian diagnosoimisen syömishäiriöksi, koska aiheesta on keskusteltu Emetofoobikot-foorumilla. Parempaa tietolähdettä minulla ei ole, mutta luotan emetofoobikoiden kokemuksiin, monella kun on (ollut) lääkärin diagnosoima "syömishäiriö", kuten vaikkapa anoreksia, vaikka pitäisi olla emetofobia. Mielestäni tämä havainto on hyvä olla Wikipediassa, koska joku emetofoobikko saattaa tämän kautta löytää diagnoosin itselleen. --Hedgefox 20. syyskuuta 2007 kello 19.34 (UTC)

Autismin kirjo ja syömishäiriö[muokkaa wikitekstiä]

Lähdelinkki autismin kirjoon kuuluvien lasten syömishäiriöstä ei enää toiminut. Korvasin kuolleen linkin linkillä (todennäköisesti samalle mihin toimimaton linkki vei) sivulle, josta ei käy kuitenkaan ilmi autististen lasten syömishäiriöiden yleisyys keskimäärin muuhun väestöön verrattuna. Otin tuon "yleisempiä kuin väestöllä keskimäärin" -kohdan pois, palauttakaa ihmeessä jos tulkintani on väärä. --Jukka Kolppanen 30. tammikuuta 2008 kello 11.19 (UTC)

Erikoinen ja epätosi lisäys[muokkaa wikitekstiä]

"HUOM! Vastoin yleistä käsitystä, bulimia harvemmin saa painon laskemaan, ellei henkilö käytä ulostuslääkkeitä."

Missä ihmeessä on sanottu näin? Ulostuslääkkeet eivät laihduta/laske painoa kuin nesteenä.

On tosiaan vaarallista antaa ideoita että ulostuslääkkeet pudottavat painoa. Tätä artikkelia lukevat varmasti nekin jotka mainittua sairautta sairastavat.

Poistettu. -188.238.132.29 20. huhtikuuta 2013 kello 00.53 (EEST)[vastaa]