Keskustelu:Suvorovin sotakanavat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuvagalleria[muokkaa wikitekstiä]

Apalsola on näköjään muuttanut sivun alareunaan lisäämäni kuvat kuvagalleriaksi. Miksi? Galleria on paljon rumempi kuin alkuperäinen taulukkoesitys. Thumnail-kuvat ovat pieniä ja niiden ympärillä on turha tyhjä reunus. Lisäksi gallery-tagin haittana on, ettei siinä ole alt-tekstejä. Siksi englanninkielisen Wikipedian ohjeissa suositetaankin taulukon käyttöä, tai sitten jotain templatea (mutta toimivatko ne suomenkielisessä Wikipediassa?). Voiko gallery-tagin ominaisuuksia säätää?
--PauliKL 31. tammikuuta 2010 kello 13.41 (EET)[vastaa]

Jos haluaa kysellä jonkun yksittäisen käyttäjän (vanhoista) tekemisistä, kannattaa kysyä hänen omalla keskustelusivullaan tai ainakin kertoa siellä muualla käytävästä keskustelusta. Nyt huomasin tämän kommentin täysin sattumalta. (Vastaukset tähän kommenttiin voit kuitenkin kirjoittaa tänne, kun tiedän nyt tätä keskustelusivua seurata.)
Muutin kuvat gallery-tagilla toteutetuiksi osana muitakin viilauksia, koska ainakin suomenkielissä Wikipediassa gallery-tagin käyttö on huomattavasti yleisempää kuin taulukkomuotoon sijoitetut kuvat. (Ainakaan nopeasti katsoen en löytänyt asiasta mitään varsinaista ohjetta tai käytäntöä.) Ulkoasukysymykset taas ovat makuasioita; omasta mielestäni gallery-muoto näyttää paremmalta, koska siinä kuvat ovat aina samankokoisia. Mitä tarkoitat alt-tekstin puuttumisella? Kyllähän noissa kuvatekstit on. Jos taas tarkoitat HTML:n img-tagissa olevaa alt-parametriä, ei sitä näyttänyt olevan myöskään taulukkomuotoisissa kuvissa (ennen muokkaustani).
Sellaisenkin suosituksen (en nyt löydä linkkiä) muistelen nähneeni, että ylipäätään artikkeleihin sisällytettyjä kuvagallerioita pitäisi välttää. Tätä varten on Commonsissa olevat luokat ja galleriat, joihin Wikipedian artikkelista voi olla linkki. --Apalsola km 1. helmikuuta 2010 kello 01.36 (EET)[vastaa]