Keskustelu:Star Trek

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

...heidän tehtävästään "mennä sinne, minne yksikään ihminen ei ole aikaisemmin mennyt". Onko tämä tarkka suomennos, ja voisiko joku tarkistaa tämän Kolmoskanavan/Subin nauhoituksista? TNG:ssä tuo muutettiin muotoon where no one has gone before, nyt on haussa alkuperäinen suomennos tuolle lauseelle. -- Card 16:25 helmi 5, 2004 (UTC)

SubTV:llä luki "Rohkeasti mennä sinne minne ihminen ei ole ennen mennyt." -- Jpta 13:49 huhti 3, 2004 (UTC)

Jos jollakulla on faktaa tuosta väitteestä, että Kolmoskanavan työntekijöille olisi tehty pilasoittoja niin esittäköön, koska Kolmonen torpedoi tämän huhun jo ennen kanavauudistusta. Ilmoittivat, että tämä BBS:issä (ja FidoNetissä) kiertänyt huhu ei pidä paikkaansa (haastattelu Katso!-lehdessä 1992 muistaakseni). Siksi poistin tämän väitteen artikkelista. Ravel 3. joulukuuta 2005 kello 23:25:49 (UTC)

Itse lisäsin sen artikkeliin aikanani. Lähteenäni oli MikroBitti -lehden jotkut artikkelit, joissa joku kirjoittaja mainitsi asiasta (Teittinen? Kasvi? Nirvi? ... en muista). Onko siis niin, että mitään ei oikeasti taphatunut? Miten Trekkejä ei kolmonen (eikä MTV3) sen jälkeen näytellyt ainakaan. --80.221.30.182 4. joulukuuta 2005 kello 08:49:08 (UTC)
Niin, huhujahan liikkui silloin paremmissakin piireissä, mutta ainoa edes semi-virallinen tieto, suoraan tv-yhtiöltä, on se, että näin ei ole tapahtunut. Ja eihän se TNG ollut kovin katsottu, ei ihme että heitettiin PTV:lle. Sitä kuitenkin näytettiin kolme täyttä kautta. Eikä MikroBitin Star Trek -tietouteen ole aina muulloinkaan voinut luottaa. :-) Ravel 9. joulukuuta 2005 kello 03:27:49 (UTC)

Eikö olisi ihan hyvä tehdä kaikille sarjoille omat sivut? Kun Animated Seriesillä on nyt kerta.

Termi hävyksissä?[muokkaa wikitekstiä]

Miten teleportaatio on lähtöisin Star Trekistä? Eikös se ole niputettu yhteen muiden ESP-ilmiöiden kuten telepatian ja telekinesian kanssa? Onkohan tässä ajettu takaa ehkä transportaatiota?

Tähtialus Enterprisen pienoismalli[muokkaa wikitekstiä]

Keksiskääs parempi kuvateksti tuolle. Kyseessä kun selkeästikkään ei ole Enterpsisen pienoismalli.

Muokkaaja totesi, että ”haluaisin välttää franchise-sanan käyttöä tässä merkityksessä, koska se ei ole riittävän yleinen suomessa”. Sinänsä hyvä, jos joku keksii paremman sanan, mutta nykyinen sanamuotoilu (televisiosarjoja) ei sekään ole optimaalinen, koska Star Trek käsittää paljon muutakin mediaa kuin vain tv-sarjoja. --Louhikärmes (keskustelu) 17. heinäkuuta 2015 kello 10.34 (EEST)[vastaa]

Star Trek: TOS ja Blu-Ray CGI tekniikka[muokkaa wikitekstiä]

Star Trek alkuperäinen sarjan osiossa voisi olla maininta siitä, että jaksot saivat kuviin visuaalisesti kosmeettisen käsittelyn eli efektit remasteroitiin uusiksi CGI tekniikalla (vrt. Star Wars elokuvat) kun Blu-ray versiot julkaistiin. Yks Youtube video esimerkkinä tuosta yo. asiasta.

https://www.youtube.com/watch?v=msiBWGDsEYQ

--188.238.43.51 13. tammikuuta 2019 kello 19.41 (EET)[vastaa]