Keskustelu:Sr2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikä on teknisissä tiedoissa mainittu "tuntiteho"? Miten se eroaa jatkuvasta tehosta? --Harriv 12. maaliskuuta 2007 kello 17.00 (UTC)

- Tuntiteho taitaa olla se teho, jonka kone voi ylläpitää tunnin ajan kuumenematta. Jatkuva teho siitä pidempään.

Teholukemien perässä oleva KWh ei ole tehon mittayksikkö, vaan energian. Olisiko oikea yksikkö KW eli kilowatti --83.146.214.134 9. huhtikuuta 2008 kello 19.42 (UTC)?

On muuten siinä ja siinä, voiko sanoa "käkikellon" viittaavan Sveitsiin, sillä Sveitsissä ei juurikaan tehdä käkikelloja. (Saksan Schwatzwaldissa, lähellä Sveitsiä, sensijaan tehdään.) Taidan jättää tuon noin, koska nimi _yrittää_ viitata Sveitsiin ja käkiksien alkuperämaan luulovirhe on hyvin tavallinen.


"Jos vetureita on yhteiskäytössä kolme, on keskimmäisen veturin virroitin vapaasti valittavissa eli mitään "väärää" asentoa sillä ei ole." -Tämä on hiukan väärin. Yhteiskäytössä veturi automaattisesti valitsee johtoveturiin etummaisen virroittimen ja apuvetureihin taaemmat virroittimet. Ei muulloinkaan ole "väärää" virroitinta, vaan tarpeen vaatiessa voidaan virroitinta vaihtaa. Normaalisti automatiikka kuitenkin valitsee virroittimet ja muun virroittimen käyttö edellyttää tietyn virroittimen valitsemista konehuoneen puolelta. Luumu 11. tammikuuta 2010 kello 14.14 (EET)[vastaa]

Jarruenergian hyötykäytöstä?[muokkaa wikitekstiä]

"Jarrutettaessa ajomoottorit toimivat generaattoreina, jolloin junan liike-energia muutetaan takaisin sähköenergiaksi, joka syötetään takaisin ratajohtoon."

– Kuinka usein/paljon pelkällä veturilla ja sen generaattoreilla jarrutetaan? – Kuinka suuri (pieni) osa junan liike-energiasta saadaan generaattoreilla talteen ja kuinka suuri osa menee jarruilla hukkaan lämpöenergiaksi?

Minusta lainaus on epätarkka ja antaa väärän kuvan? Hukkinen (keskustelu) 5. heinäkuuta 2023 kello 01.43 (EEST)[vastaa]

Tiedolle ei ole merkitty lähdettä. Mainintaa voi muuttaa täsmällisemmäksi, sillä kaikki liike-energia ei tosiaan muutu sähköenergiaksi. En löytänyt aiheesta lisätietoa enkä osaa sanoa, kuinka suuri osa energiasta saadaan talteen.--Puppe100 (keskustelu) 5. heinäkuuta 2023 kello 12.47 (EEST)[vastaa]