Keskustelu:Senttihuutokauppa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alussa keskustelu ajalta, kun artikkeli oli vielä yhden senttihuutokaupna nimellä : --Aulis Eskola 14. huhtikuuta 2008 kello 23.16 (UTC)


Itseasiassa on hyvinkin merkittävä sivusto, hyvä esimerkki kuinka internetinkin kautta voi luoda rahaa. Itse en tähän hätään keksi enempää tuosta ja siksi toivonkin että muut jotka tietävät siitä enemmän, tarkentaisi antamiani tietoja.

Tästä sivusta oli uutisissakin ja se on hyvin erikoinen, uusi keksintö tuottaa rahaa ja sille on lähetetty jo patenttihakemus.Kommentin jätti 80.222.146.200 (keskustelu – muokkaukset).

Sen voineekin mainita Huutokauppa-sivulla Senttihuutokauppa-osiossa, mutta mielestäni sivusto itsessään ei ole tarpeeksi merkittävä omalle artikkelilleen. Tämän voisi siis yhdistää Huutokauppa-artikkeliin. --Jenste 14. huhtikuuta 2008 kello 21.11 (UTC)
Onko tästä tulossa jokin merkittävä "patentoitu rikos"? Muuten perusasiat ovat jo tuolla senttihuutokaupassa ja homma hoituisi uudelleenohjauksella sinne. --Aulis Eskola 14. huhtikuuta 2008 kello 21.27 (UTC)
Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan on oikein rypäs kyseessä ja tämä olisi vasta alkua. On monennäköstä kiemuraa tämän perustajilla ja monenlaisia euroopanlaajuisia kytkyjä monenlaiseen nettihuutokauppaan. --KenSentMe 14. huhtikuuta 2008 kello 21.37 (UTC)

Tein tähän vähän parempaa alkua. Valitettavasti lähdelinkit jäävät vähän "repsottamaan", artikkelin alku pitäisi kirjoittaa uudestaan ja vielä puuttuu lähteistetty osio, jossa kerrotaan yhtiön edustajien kiistäneen laittomuuden. Valitettavasti minulla on niin kova kiire, etten tänä yönä ehdi enää jatkaa. --KenSentMe 14. huhtikuuta 2008 kello 21.23 (UTC)

Artikkelin nimeämisestä[muokkaa wikitekstiä]

Ehdinpä sentään vielä tänä yönä konelle. Asiaan: En ole siis mitenkään kiivaasti vastustamassa sitä etteikö tätä voisi johonkin yhdistää, mutta huutokauppa ei ole oikea artikkeli siihen. Jouni Laiho on selkeäsanaisesti todennut että tässä ei ole kyseessä huutokauppa vaan arpajaiset. Arpajaiset eivät huutokauppa-artikkeliin mielestäni kuulu, vaikka arpajaisia kutsuttaisiinkin väärällä nimellä huutokaupaksi. Toinen seikka, joka mielestäni puoltaa erillisen artikkelin olemassaoloa, että tämä näyttää lehdissä olleiden tietojen mukaan olevan se kaikkien "senttihuutokauppojen äiti", ryppään ydin josta koko homma läksi liikkeelle. --KenSentMe 14. huhtikuuta 2008 kello 22.00 (UTC)

Olisiko tän mallin "rahankeräyksestä" sitten syytä tehdä itsenäinen senttihuutokauppa-artikkeli? Artikkelia ei kannata tehdä yhdestä tapauksesta, vaan ilmiöstä sinänsä, jos se kerta on laajempikin. Sisällytettäis tämä esimerkkinä siihen artikkeliin. "Turhat eurot pois kuleksimasta..." --Aulis Eskola 14. huhtikuuta 2008 kello 22.11 (UTC)
Tuo tuntuu ainakin äkkipäätä ajatellen olevan ihan FiksuIdea. ;) --KenSentMe 14. huhtikuuta 2008 kello 22.36 (UTC)
Tuntuu näitä "rahankerääjiä" olevan jo liikkeellä muitakin: mm. Kakusuu.Com Huutoheikki.fi Sentti.Fi --Aulis Eskola 14. huhtikuuta 2008 kello 22.58 (UTC)

Rinnakkaisena ilmiönä on näköjään myös "käänteinen huutokauppa". --Aulis Eskola 14. huhtikuuta 2008 kello 23.41 (UTC)

Eikö muuten artikkelissa kannattaisi myös mainita se, miten huutokauppafirmat tekevät rahaa eli että yksi huuto maksaa n. kaksi euroa. -- Antti29 19. lokakuuta 2008 kello 17.56 (EEST)[vastaa]