Keskustelu:Savustus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän sivun sisältö on suora kopio Elävä Keskiaika ry:n sivuilta. -- Japsu 20. huhtikuuta 2005 kello 09:17:08 (UTC)

Kyseessä on alkuperäiskirjoittajan Wikiin tuoma teksti eli eipäs poisteta vielä. --TBone 20. huhtikuuta 2005 kello 09:56:31 (UTC)

Minä Lemmikkipuu nimimerkin takana olen siis myös tuon EK.n julkaisun kirjoittaja. Siinä julkaisussa ei ole kuitenkaan mainittu esimerkiksi lähteitä, jotka on tässä julkaisussa. Myös tuo Peter Schneck on nimimerkki En valitettavasti päässyt itse heti kommentoimaan keskusteluun, koska olen plokatun IP-osoitteen takana. Olen kuitenkin lähettänyt häriköintilokit eteenpäin ja tekijöiden jäljitys on alkanut Helsingin Kaupungin runkoverkossa.

Lähteet merkitsen yleensä aina, mutta vain pääasialliset lähteeni. Tuota artikkelia varten olen selannut koko joukon englanninkielisiä artikkeleita netistä ja poiminut niistä pieniä yksityiskohtia, näitä kaikia lähteitä on mahdoton laittaa näkyviin. EK:n artikkeliin verrattuna tässä on hyvin pieniä muutoksia lähinnä artikkelin lopussa ja artikkelin alussa (jotta sopisivat paremmin Wikipediaan). Täytynee antaa täysi tunnustus porukalle (raadille), kun huomaa noin nopeasti, että artikkeli on julkaistu myös muussa sivustossa.

Tavoitteeni on vastaisuudessakin julkaista artikkeleita Wikipediassa, mutta todennäköisesti julkaisen niitä hieman eri muodossa myös muilla sivustoilla, koska käyttäjäkunta on eri (toivon, että tämä ei sodi Wikipedian luonnetta vastaan). Olen tutkinut ravintokasveja ja muita ravintoaineita lähes neljä vuotta lähinnä keskiaikaharrastajan näkökulmasta. Valmiina on lähes 80 sivuinen luettelo, jossa käyn läpi kasvien ja ravintoaineiden historiaa. –Kommentin jätti Lemmikkipuu (keskustelu – muokkaukset) 20.4.2005 kello 13.44‎

Ruokailutottumusten historiaa, ei savustusta[muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli on lähinnä vitsi, jos vertaa esim. englannin kieliseltä puolelta löytyvään. Keskitytään enemmän savustuksen historiaan kuin siihen, mitä savustus itse asiassa on. Tyyliltään enemmän ala-asteen kirjotelma kuin tietosanakirja-artikkeli.

Artikkelin uskottavuus on mielestäni kyseenalainen. Esimerkiksi se, että nykyinen savustus - mitä ikinä se onkaan - olisi kehitetty täsmällisesti vuonna 1843 eikä yhtään aikaisemmin tai myöhemmin, on parhaimmillaankin epäuskottava. –Kommentin jätti 80.186.72.125 (keskustelu – muokkaukset) 11.8.2007 kello 00.18‎