Keskustelu:Sara (nimi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minusta on typerää, että Sara-nimestä tietoa etsiessä menee artikkeliin, jossa kerrotaan nimenomaan siitä nimestä (jolloin artikkeliin perjaatteessa kuuluisivat nimipäivät ym.) päätyykin sivulle, jossa kerrotaan Saara-nimisestä raamatun hahmosta. Omasta mielestäni tämä systeemi ei toimi näin. laîche 15. tammikuuta 2007 kello 12.48 (UTC)

Voisiko joku ystävällisesti kertoa oman mielipiteensä asiasta? Yritin yhdessä välissä pariinkin otteeseen kirjoittaa tähän artikkelia Sara-nimestä (ja nimenomaan nimestä), mutta joku otti ja poisti sen.. Jos kerran on niin hirveä hinku jollakin laittaa Sarasta linkki tuohon Raamatun Saaraan, niin eikö tuolla täsmennyssivulla voisi olla jotain tyyliin "Sara, Raamatun hahmo"? laîche 23. toukokuuta 2007 kello 16.01 (UTC)
Ainakin Sara (nimi) -artikkelin historiassa on vain pari köyhää yritystä, et tarkoittane niitä? Onko Raamatussa sekä Sara että Saara -nimiset hahmot? Käsittääkseni Sara-nimen konnotaatio Suomessa saattaa liittyä myös Saroihin. Mitä olit kirjoittamassa? -- Piisamson 23. toukokuuta 2007 kello 16.11 (UTC)
Raamatun hahmoja on vain yksi, Aabrahamin vaimo, joka tunnetaan (lähteestä riippuen) nimillä Sara, Saara, Saarai ja Sarai. Sara-nimestä voisi silti kirjoittaa oman artikkelinsa, sillä onhan tämä kuitenkin suosittu nimi; ainakin yhtenä vuotena oli kaikkein suosituin tyttöjen nimi (olisikohan ollut 2004?). Voisin yrittää vielä tehdä tähän sivua, tällä kertaa paremmin, mutta sen sijaan että ihmiset poistaisivat sen nämä voisivat yrittää parantaa sitä.. laîche 23. toukokuuta 2007 kello 16.19 (UTC)
Jos jaksaa, niin tuolta voi tarkistaa minä vuonna nimi oli suosituin. (Jos linkki ei toimi http://www.vaestorekisterikeskus.fi/ -> tilastot ->nimet) --AdaL 23. toukokuuta 2007 kello 17.30 (UTC)

Mahtaako tuo yksi Sara-niminen mies Väestörekisterikeskuksessa olla jokin asiavirhe, koska ainakaan Suomen etunimilain mukaan moinen ei ole mahdollista? --Quadriplegia 23. toukokuuta 2007 kello 17.12 (UTC)

Hyvin mahdollista, mutta kyseessa saattaa olla maahanmuuttaja. Tuo mies on näemmä vuosimallia 1980, joten nykyinen etunimilaki ei tainnut olla voimassa. Tosin, en tiedä mitä edellinen laki sanoo asiasta. --AdaL 23. toukokuuta 2007 kello 17.22 (UTC)