Keskustelu:Saksofoni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli antaa vääristyneen kuvan saksofonin käytöstä musiikissa, länsimaisessa taidemusiikissa se on kuitenkin paljon marginaalisempi soitin kuin jazzissa, josta tässä artikkelissa ei ole mainitaa käytännössä lainkaan. --Jacofin 30. toukokuuta 2006 kello 05.37 (UTC)

  • Kommentistasi voi saada vielä vääristyneemmän kuvan saksofonin käytöstä: soitin ei ole marginaalinen klassisessa musiikissa eikä jazzissa. Eniten saksofonia käytetään puhallinorkestereissa. Artikkeli sinänsä kertoo saksofonista ihan selkeästi, joskin lyhyesti. Korjaus-tagi on mielestäni liioittelua.--Se Elmeri 22. kesäkuuta 2006 kello 15.34 (UTC)
  • Nyt on selvennetty käyttöä ja korjaus lappu poistettu Käkki 28. heinäkuuta 2006 kello 08.56 (UTC)


Jazzissa saksofoni on mitä idiomaattisin soitin, mutta kyllä se klassisessa musiikissa on selkeästi marginaalinen soitin. Artikkeli ei yksinkertaisti kerro tarpeeksi jazzfonisteista ja saksofonin asemasta jazzmusiikissa. Musiikkia saksofonille -osastokin on mielestäni hieman arvelluttava: koko artikkeli on tehty klasarifonistin näkökulmasta (lisäksi, miten Debussy liittyy 'Näyttelykuviin'? On kai tarkoitettu Ravelia?). Ehkä korjaus-tagini oli aavistuksen verran raju, mutta ottaen huomioon saksofonin käytön musiikin lajeissa ylipäänsä, artikkeli on epäsuhtainen vieläkin. Kaikella ystävyydellä, --Jacofin 28. heinäkuuta 2006 kello 10.18 (UTC)

  • Jeps, muistin väärin sen debussyn. Klassisessa musiikissa saksofoni ei ole marginaalinen soitin kuten yrität kovasti väittää. Jos haluat artikkeliin enemmän asiaa jazz musiikista, esim. osioon musiikkia saksofonille, sopii lisätä. Lisäsin jo mielestäni parhaita paloja klassiselta puolelta. Mielestäni orkesterit on mainittu kaikilta musiikin alueilta, en ainakaan heti keksi, että mitä niitä nyt vielä on. Pienempiä yhtyeitä ei varmaan kannata ruveta edes ruotimaan kun niitä nyt on tuhansia mahdollisia kokoonpanoja mille on kirjoitettu musiikkia. Käkki 28. heinäkuuta 2006 kello 19.12 (UTC)

nnnnn


Artikkelissa käytetään Bb-merkintää, asiasta on käyty keskustelua täällä, jossa todettiin käytettävän mielummin nuotteja H sekä alennetusta merkintää B. Lisäksi sieltä löytyvät mallineet nuottimerkintöjen oikeinkirjoitukseen, # tai b eivät ole semanttisesti oikein. Risuaita on risuaita ja b on kirjain, ei ylennys- tai alennusmerkki. Suosittelen tutustumaan niin saataisiin wikipedian varsin sekavat musa-artikkelit edes jotenkin yhdenmukaisiksi. 81.197.64.62 5. helmikuuta 2009 kello 16.21 (EET)[vastaa]