Keskustelu:Sökö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Avopokeri lienee olisi virallisempi nimitys kuin sökö? Artikkelin voisi siirtää avopokeriksi ja tehdä sököstä redirectin. -- Panu 9. helmikuuta 2005 kello 23:16 (UTC)

Passaa mainiosti, artikkelitoiveissa vaan oli se tavallisempi nimi sökö. Uudelleenohjauksellahan se toimisi. --jeepo 9. helmikuuta 2005 kello 23:24 (UTC)
Tuota tuota, sököhän on yksi avopokerin muoto ja ihan oma pelinsä. Avopokeri voi tarkoittaa oikeastaan mitä tahansa pokeripeliä missä jaetaan kortteja kuvapuoli näkyvissä. Näitä ovat stud-pelien lisäksi Hold 'emit ja razz ainakin. Siksi siirrän tämän takaisin oikealle nimelle. –emhoo (habla) 16. maaliskuuta 2006 kello 18.27 (UTC)

Sökössä kaksi paria voittaa neljän suoran ja -värin! Ei tommosia virheitä sopisi olla täällä...

Kaikki voivat muokata artikkeleita. --iirolaiho (kitinää) 30. marraskuuta 2005 kello 13:29:57 (UTC)

Aha! Selvä, pitääpä käydä editoimassa. Kiitos huomautuksesta.

Totta, alkuperäiseen artikkeliin jäi väärä tieto (todennäköisyyksien vuoksi, joita itsekin ihmettelin...). Kuten ww.pokeri.info kertoo: " sökössä hyväksytään myös neljän suora ja neljän väri. Ne sijoittuvat arvoasteikossa parin ja kahden parin väliin, väri suoraa arvokkaampana. Neljän värisuoraa ei kuitenkaan lasketa erikseen, vaan se arvostetaan pelkäksi neljän väriksi. Tarkasti ottaen nämä kädet on rankattu sökössä väärin, koska neljän suora ja väri ovat kahta paria harvinaisempia." --jeepo 2. joulukuuta 2005 kello 13:20:36 (UTC)

"Luopumalla kerran korotusoikeudestaan menettää sen koko kierroksen ajaksi."

Check-raise ei todellakaan ole aina kielletty. Tämä on vanha "talon" sääntö, joka on nykyään melkein poiskuollut.

  • Olen huomannut aikoja sitten saman jutun ja kävin editoimassa tuonne osuuden "vaihtoehtoisia sääntöjä" jonne siirsin check-raise-kiellon ja ensimmäisen puhujan pakkolyönnin.

"Toisaalta pelaajien alussa käytettävissä olevien rahamäärien ollessa hyvin erisuuruiset voi rahakas pelaaja suurilla korotuksillaan ylärajan ollessa korkealla pakottaa muut luopumaan riskin ollessa liian suuri."

Tämähän ei pidä paikkaansa, koska nimenomaan se jolla on vähän rahaa, voi maksaa helposti. Niinkuin säännöissä mainitaankin, silloin isomman lyönnin tekijälle tehdään sivupotti josta pikkustakki ei pelaa. Jos taas molemmilla on paljon rahaa, silloin maksu tulee kalliiksi, joten korjaan lauseen muotoon "Toisaalta potissa mukana olevien pelaajien jaon alussa käytettävissä olevien rahamäärien ollessa hyvin suuret voi rahakas pelaaja suurilla korotuksillaan ylärajan ollessa korkealla pakottaa muut luopumaan riskin ollessa liian suuri."

Kaksi paria eli rattaat