Keskustelu:Sähkötuoli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Erään tiedon lähteeksi annettu "This is America part 2" on ikivanha gonzo-mukadokumentti. [1] --ML 26. tammikuuta 2008 kello 16.34 (UTC)

Kuka sanoo ettei se silti olisi lähteeksi sopiva - ja mikä tekee siitä epäluotettavan? Ajatushan silmiä peittävästä naamiosta on ihan järkeenkäypä. Sen mainitsee monikin kirjailija, ensimmäisenä mieleen tulee Tom Clancy kirjassa CLEAR AND PRESENT DANGER.
Samoin näin kerrotaan noin vuoteen 1953 ajoittuvassa Fred Jooksin kirjassa KUOLIN SÄHKÖTUOLISSA; kirja on julkaistu Seuran kesänumeroissa neliosaisena jatkokertomuksena vuonna 1954.
Liitteenä artikkelissa oleva elokuvatiedosto ei muuten suostu aukeamaan!

-Kippari10 27. tammikuuta 2008 kello 20.36 (UTC)

Vuosikymmeniä vanhat kirjat tai elokuvat eivät tietenkään kerro NYKYTILANTEESTA mitään, puhumattakaan siitä että mainitut lähteet ovat fiktiivisiä tai muuten surkeita. Tuntuu ettet oikein sisäistä luotettavien lähteiden käytön merkitystä täällä - esimerkiksi se, että jokin "kuulostaa järkeenkäyvältä" tai on jotai yleistä uskomusta myötäilevä, ei todellakaan oikeuta korvaamaan laitettua lähdepyyntöä jollain täysin puolivillaisella "lähteellä". En tiedä, onko sidejuttu totta tai ei, mutta se on asia, jolle löytyisi aivan taatusti vaivatta kunnollinen lähde, mikäli se pitäisi paikkansa. --ML 27. tammikuuta 2008 kello 20.45 (UTC)

Tuollainen maininta asiasta löytyy:

U.S. Supreme Court Justice William Brennan once offered the following description of an execution by electric chair: ...the prisoner's eyeballs sometimes pop out and rest on [his] cheeks.

(W. Ecenbarger, "Perfecting Death: When the state kills it must do so humanely. Is that possible?," The Philadelphia Inquirer Magazine, January 23, 1994.)

http://www.deathpenaltyinfo.org/article.php?did=479&scid --J 27. tammikuuta 2008 kello 21.59 (UTC)


Tasa- vai vaihtovirtaa nykyisin?[muokkaa wikitekstiä]

Tietääkö kukaan käytetäänkö näissä tasa- vai vaihtovirtaa nykyisin? Sähköshokin aiheuttama kammiovärinä viittaisi kyllä vaihtovirtaan mutta tästäkin olisi hyvä saada jonkinlainen asiallinen maininta. --Styroks 7. toukokuuta 2010 kello 23.36 (EEST)[vastaa]