Keskustelu:Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinto Alfred Nobelin muistoksi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Ei taas tällaisia sanahirviöitä. Eikös käytäntönä ollut, että yleisimmin käytetty nimi ennen "oikeaa" nimeä? --Tynkänen 11. syyskuuta 2005 kello 17.08 (UTC)

Joo. Jos jollakulla ei ole sydäntäraastavaa paloa pidemmän nimen puolesta, voitaisiin suosia "triviaalinimeä" virallisen nimen sijaan. -Samulili 11. syyskuuta 2005 kello 19.42 (UTC)
Ehdottomasti triviaalinimi, kun kerran Kielitoimistokaan ei tätä muotoa suosittele. —MikkoM () 11. syyskuuta 2005 kello 19.50 (UTC)
Arvasin jo artikkelia naputellessani, että myös suomen kielisessä wikissä syntyisi tämä keskustelu, jota on käyty useammassa muussa wikissä - katsokaapa vaikka kielilinkkien kirjoa. Mielestäni Taloustieteen Nobel-palkinto, vaikkakin triviaali, on helpompi ja yleisemmin tunnettu. --Lendu 11. syyskuuta 2005 kello 22.09 (UTC)

Viiden päivän aikana syntynyt konsensus näyttäisi suosivan artikkelille joko nimeä "Taloustieteen Nobel-palkinto" tai nimeä "Nobelin taloustieteen palkinto". Jälkimmäinen olisi linjassa muiden Nobel-palkinto artikkelien kanssa - mielipiteitä siitä, kumpi edellä olevista valitaan? Tällä hetkellä ensimmäisestä vaihtoehdosta on uudelleenohjaus tälle nimelle, joten mikäli päädymme ensimmäiseen vaihtoehtoon siirron joutuu tekemään joku ylläpitäjistä. --Lendu 16. syyskuuta 2005 kello 15:40:15 (UTC)

Nykyinen artikkelin nimi on tosiaan melkoinen nimihirviö - joskin sinänsä eksakti. "Taloustieteen Nobel-palkinto" lienee perusteltavissa sillä, että se on yleisessä käytössä suomenkielisissä yhteyksissä. Samalla se kyllä kovin epätyydyttävä, koska siinä rinnastetaan kiistattoman väärästi palkinto Nobel-palkintoihin. Kovin paljon pidän englanninkielisen sivun nimestä "Nobel Memorial Prize in Economic Sciences" joka on vielä verraten tiivis, mutta kuvaa mistä palkinnosta on oikeasti kyse. Mielestäni todella hyvä otsikko tällekin sivulle olisi esim. "Taloustieteen Nobel-muistopalkinto" tai "Taloustieteen Alfred Nobel-muistopalkinto". Olisiko tuollainen mahdollinen vaikka sitten samalla Wikipedia lanseeraisi ko. nimen suomenkieliseen käyttöön? --Ssalonen 19. marraskuuta 2011 kello 14.21 (EET)[vastaa]

Eikö tuon eron tekemiseen riittäisi maininta artikkelissa. Nykyisellään artikkelin nimi on melko hankala eikä tuota käytä juuri kukaan; ei virallinen nimi aina ole se paras. Hieman kummeksuttaa myös jossain vaiheessa ilman keskustelua tehty siirto takaisin pitkälle nimelle, kun keskustelussa on aiemmin todettu konsensus tiiviimmän nimen puolesta. --Hermis (keskustelu) 13. huhtikuuta 2014 kello 15.40 (EEST)[vastaa]
Lähteistin äsken arkikkelin tekstin vieraskielisten lähteiden perusteella. Seuraavaksi tekisi mieli muuttaa artikkelin nimi, ja lisätä suomenkielisiä lähteitä. Mielestäni aiemmin keskustelussa mainittu ja tiedotusvälineissä viljelty Taloustieteen Nobel-palkinto voisi olla sopiva artikkelin nimi. Tai vaihtoehtoisesti Taloustieteiden Nobel-palkinto, koska ruotsin ekonomisk vetenskap tai englannin Economics tarkoittaa ymmärtääkseni laajempaa aihepiiriä ja käsitettä kuin suomen (fiwikin) ahtaantuntuinen käsite taloustiede.--Paju (keskustelu) 26. heinäkuuta 2019 kello 14.33 (EEST)[vastaa]