Keskustelu:RuneScape

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jumankekka kun on (suhteellisen) hyvä artikkeli[muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli mainittiin eräässä kymmenisen vuotta vanhassa keskustelussa esimerkkinä huonosta artikkelista, joten etsin tämän artikkelin sitten. Joskaan se ei vieläkään erityisen hyvä ole, en heti tajunnut mitä niin ihmeellistä tässä oli, mutta sitten katsoin sinne yli kymmenen vuoden taakse sivun historiassa. Katsoin eri versioita, katsoin taas tänne. Järkyttävän hyvää jälkeä. Muodonmuutos, vaikkakin aikaakin on kulunut, on uskomaton. Ehdotan aplodeja koko Wiki-yhteisölle. Tämän vaan ilman kummempaa syytä halusin sanoa, toivottavasti piristin jonkun päivää :) BlueBanana (keskustelu) 10. joulukuuta 2017 kello 23.45 (EET)[vastaa]

Lisäsin otsikon otsikoimattomaan viestiin kun potuttaa[muokkaa wikitekstiä]

Vaihtakaa Hitpointsin tilalle Constitution,kiitos

Korjatkaa wildernes osioon nexin tilalle chaos elemental(138 tasoinen)

voisitte lisätä että Jagex on alkanut poistamaan vanhoja questeja ja tuo tilalle päivitetyt. ainiin ja tämä kohta on väärin: erilailaisia questeja tekemällä saat etuja plaa plaa... tämä kohta on väärin:prince ali rescuen suorittamalla pääsee ilmaiseksi alkharidiin.nykyään kyseistä questia ei ole enään ja alkharidiin pääsee ilmaiseksi. --Finlandman1 (keskustelu) 18. lokakuuta 2012 kello 19.51 (EEST)[vastaa]

Tilien määrä[muokkaa wikitekstiä]

Luotuja tilejä on jo yli 200 miljoonaa, eikä yli 150 miljoonaa. Sen voisi joku korjata.

Hienosti tehty artikkeli[muokkaa wikitekstiä]

-Hienosti tehty artikkeli --Ekke 4. joulukuuta 2005 kello 12:45:01 (UTC)


Eikös tämä kannattaisi suojata muutoksilta taas vaikkapa pariksi viikoksi? Artikkeliin kirjoitetaan enemmän roskaa kuin faktoja. --Riisikuppi 24. joulukuuta 2005 kello 11:41:37 (UTC)

Osittainen suojautus[muokkaa wikitekstiä]

Eikö tämän artikkelin ja Habbo Hotelin osittaista suojausta kannattaisi harkita? Molempiin tulee vandalismia / kokeiluja suunnilleen joka päivä. --Jetman 7. maaliskuuta 2006 kello 19.14 (UTC)

Artikkeli on nyt osittain suojattu muutamaksi päiväksi. Nyt sitä on hyvä parannella. --Gurumasa 8. maaliskuuta 2006 kello 19.29 (UTC)

Mahtava juttu Runescapesta! Voisiko jutun kirjoittaja lisätä artikkeliin lista taottavista esineistä ja kuinka monta harkkoa menee kuhunkiin esineeseen.(Taulukko tai jotain sinne päin ehkä?) Muuten mahtava juttu!!!

No tuota kaikki nuo "...lista taottavista esineistä..." jne. Ne on jo olemassa runewikissä tässä osoiteessa. kumminkin sivu siirretään shoutwikiin.88.115.186.150 5. lokakuuta 2010 kello 17.02 (EEST)"Rekistöröitymätön kirjoittaja"[vastaa]

Onko artikkelin kirjoittaja itse "jäsen"? Kommentin jätti Rs rules (keskustelu – muokkaukset).

Varsinaisesti "kirjoittajaa" ei ole olemassa, sillä Wikipediassa kaikki artikkelit ovat kaikkien muokattavissa. --Gurumasa 14. maaliskuuta 2006 kello 13.48 (UTC)

juu juu

Koska aikanani olin rautainen Runescape nörtti :), olen tehnyt melkeen kaikki free pelaajille suunnatut tehtävät. Voisikohan niistä kirjoittaa artikkeliin esim: tee se ja se tehtävä tällä ja tällä lailla. Oliko tuo äskeinen muuten kysymyslause? :] --Miihkali 29. maaliskuuta 2006 kello 12.52 (UTC)

Ja yleisesti myös mitä ne on... --Miihkali 29. maaliskuuta 2006 kello 12.54 (UTC)

Wikipediassa ei opasteta kuinka asioita käytetään tai tehdään. Näitä varten on Wikikirjasto. Kts. Wikipedia:Mikä Wikipedia ei ole. --Gurumasa 29. maaliskuuta 2006 kello 13.21 (UTC)
Aha. voisikohan artikkelissa ainakin kertoa mitä nämä questit (seikkailut, tehtävät) on sillä ne on merkittävä osa peliä. --Miihkali 29. maaliskuuta 2006 kello 17.06 (UTC)
Käytännössä kyllä, tosin aika harva katsoisi artikkelia pelkkien quostien nimien tai pienien selostusten takia. --Gurumasa 29. maaliskuuta 2006 kello 17.11 (UTC)
En mä ite questin selostusta (enää) tarkoitakkaan, mutta artikkelissa ei ylipäätään mainita niistä mitään. --Miihkali 29. maaliskuuta 2006 kello 17.20 (UTC)
Siitä vain muokkaamaan artikkelia. Minunkin mielestä niistä voisi jotain kertoa, kuitenkin kaikissa roolipeleissä niillä on suurikin merkitys. Jos selostus todetaan turhaksi, se kyllä voidaan poistaa. --kebabi 29. maaliskuuta 2006 kello 17.25 (UTC)
Regei, okei! --Miihkali 1. huhtikuuta 2006 kello 08.01 (UTC)


Runen vaikein guest on While Guthix Sleeps.

Siihen tarvitaan aika monta taitoa(eng.skill)99.--Teme0987 31. maaliskuuta 2010 kello 17.52 (EEST)[vastaa]

Miten voi tallentaa kuvia runescapesta?

Avaa runescape-peli ja ala pelaamaan. Kun löydät sopivan kohdan mistä haluat kuvan, paina Print Screen (Prt Scr) nappulaa. Kopioi se johonkin tekstin käsittelyohjelmaan ja tallenna se PNG-muotoisena. Tallenna se sitten wikipediaan lisenssillä kuvakaappaus tekijänoikeudella varustetusta ohjelmasta (tjsp). Älä tallenna fair use (kuvakaappaus)-kuvia wikimediaan! Onnea kuvien kanssa kikkailun kanssa! --Miihkali 1. huhtikuuta 2006 kello 08.01 (UTC)

Runecrafting[muokkaa wikitekstiä]

lisätkää myös taitoihin runecrafting Kommentin jätti 82.215.232.252 (keskustelu – muokkaukset).

Lisätty en-wikin pohjalta. --Gurumasa 9. toukokuuta 2006 kello 13.17 (UTC)

Suojauksesta[muokkaa wikitekstiä]

Eiköhän tämä artikkeli kannattaisi pistää pysyvästi osittaiseen suojaukseen, aina kun suojaus on otettu pois, on myös vandalismi palannut. --kebabi 22. kesäkuuta 2006 kello 07.51 (UTC)

Siltä näyttää, artikkeli on nyt suojattu osittain. --Harriv 22. kesäkuuta 2006 kello 09.48 (UTC)

Jälleen kerran: artikkeli suojattu jatkuvan vandalisoinnin vuoksi. Uudet tulokkaat ja IP-osoitteet voi ehdotella muutoksia täällä keskustelusivulla. --Agony (403) 28. marraskuuta 2006 kello 14.20 (UTC)

Yhteisöistä[muokkaa wikitekstiä]

Suomen vanhin ja vahvin klaanihan on sog eli slavers of godness sinne on rajana 83 hitpoints levelin saavuttaminen ja siellä on vain huiput. Ja sen lisäksi suomiliitto ei ole klaani vaan liitto

Musta tuntuu että fools on vahvin. Klaanien iästä en mene sanomaan mitään. --Bulsu 28. heinäkuuta 2006 kello 11.00 (UTC)

Miten lisään tonne Sisällysluetteloon kamaa ku pitäs saada minipelit. Kommentin jätti Lolli (keskustelu – muokkaukset).

Sisällysluettelo muodostuu otsikoista. --Gurumasa 5. heinäkuuta 2006 kello 12.26 (UTC)

Menin Torstai-iltana Runeen, ja huomasin että siellä oli 207 000 pelaajaa. Kommentin jätti E m h (keskustelu – muokkaukset).

No mitäs välii sil on ku tuolla lukee yli 200 000 pelaajaa :F T:Lolli =)

Päivittäkää toi sivu ku runes on yli 1 000 000 membuu =D T:Archy

Miksi smithing osassa ei mainita että ironissa on 50% mahdollisuus onnistua? Dj 93 15. heinäkuuta 2006 kello 18.29 (UTC)

Röhöm... ei kyllä kovin asiallista.--Wxcvbn 2. lokakuuta 2008 kello 22.28 (EEST)[vastaa]

Lissääppä tohon se pari päivää sitte tullu RuneTek 5 Game engine uudistus. Ja siitä machinima competition jutusta jos se nyt on asiallista.

Korjauspyyntö[muokkaa wikitekstiä]

  • RuneScape Hirveästi kirjoitusvirheitä ja huonoa suomea Runecrafting-osiossa. Runecrafting-osiota voisi muokata rankalla kädellä, osio ei kerro yhtä yleisesti taidosta kuin muut osiot, se vaikuttaa olevan vain ohje miten pelissä pitäisi tehdä.

En mä siel huonoo suomee nää ja yritin tehä multiple runet mun kusin sen vahingos :F T:lolli =)

Korjasin, onko nyt parempi? -ErtZa

On -lolli =)

Kielioppivirheitä ja anglismeja täynnä tämä artikkeli. "Mainaus", "vambracet" jne.

Korjaisiko joku osaava nuo ja muut vastaavat.


Runescapea voi nykyään myös pelata Brasilian kielellä(eli Portugaliksi?).

Musta tuntuu[muokkaa wikitekstiä]

Musta tuntuu että tää artikkeli ei kerro RuneScapesta itsestään paljoa mitään vaan on kuin opas. Kommentin jätti Lahha (keskustelu – muokkaukset).

Niin mustakin. Artikkeli pitäisi käydä läpi ja siivota kunnolla... Faldion 25. heinäkuuta 2006 kello 10.54 (UTC)
Enkun kielisestä Runscap artikkelista vois ottaa mallia. Kommentin jätti Lahha (keskustelu – muokkaukset).

eikö joku kirjautunut vois päivittää??? tos on virhe sillä nykyään runescapessahan EI ole ikärajaa. jos on niin korjatkaa tämä mun lisäys. Kommentin jätti 84.249.23.200 (keskustelu – muokkaukset).

Mainitut klaanit[muokkaa wikitekstiä]

En jaksa ymmärtää miksi tuolla oli mainittu PofC mutta ei kuitenkaan mitään tasokkaammista klaaneista, joten nappasin sen pois. PofC ei taida mahtua edes top 5 :| --Bulsu 27. heinäkuuta 2006 kello 10:55 (UTC)

Ja nyt se on kaatunut katsoin klaanin sivuja poistan sen linkin.--Tigru 22. elokuuta 2006 kello 05.17 (UTC)

Juups lisäsin tuonne minipelit osion ja sinne vois alkaa laittamaan niitä

T: lolli =) Lolli 19. elokuuta 2006 kello 12.09 (UTC)

Jooh, itse pelaan runescapea, olen 104 lvl ja aloitin 2002 vuonna runescpen. Voinko tehdä osion minipeleistä ? ( olen member ) T: IND DREK

Quest guidet...[muokkaa wikitekstiä]

Joku ihmetteli et voistko questeihin tehä ohjeita. vastaus on kyllä. Niist kaikista questeista on montaki erilaista ohjetta ja runescapen sivuiltaki löytyy nykyää.

Pest Control on myös pelin sisäinen bugi jota jagex ei halua poistaa valitusten pelossa.

Tääl oilis myös hyvä olla lyhenteille selityksiiki. Ite kyllä tiiän mistä puhutaan kun sanotaa vaikka "lol noob" tai mitä tarkottaa "rolf" ja muut tollaset, mutta joku joka ei oo ennen pelannut mitää Runen tapasta nettipeliä ei pakosti tiedä.

Niitä on lueteltu jo Wikisanakirjan nettislangiliitteessä. --Jetman 24. syyskuuta 2006 kello 09.25 (UTC)

Fishing -osio[muokkaa wikitekstiä]

Minun mielestäni tuo luettelo kaloista voisi muuntaa sellaisiksi laatikoiksi. En nimittäin itse osaa. Yritän nyt silti.

Artikkeli on nyt pituudestaan huolimatta surkeassa jamassa siitäkin huolimatta, että se on fi.wikin lähes muokatuin artikkeli. En.wikin versio antaa vihjeen minkälainen tämä artikkeli voisi olla. Nyt tässä on yhdeksän riviä historiaa, loppu on jonkinlainen peliohje, josta suurin osa lienee tietosanakirjamielessä turhaa (puhumattakaan karmeista kirjoitusvirheistä). Muun muassa historiasta, yhteisöistä voisi kirjoittaa enemmän. Lisäksi pelin varsinainen kulku jää ulkopuoliselle lukijalle hämäräksi. --TBone 13. marraskuuta 2006 kello 14.16 (UTC)

Etenkin taidot-osio on levinnyt kuin jokisen eväät... Suosittelisin että otettaisiin kylmä poistolinja artikkelin sisällölle niiltä osin kuin tietoa ei löydy en-wikistä. En-wikin artikkeli nimittäin on minunkin mielestä hyvä esimerkki siitä millainen tämän artikkelin tulisi olla. --Agony (403) 17. marraskuuta 2006 kello 19.51 (UTC)
Ehdotukseni kappaleeksi "Taidot":
"Taidot ovat Runescapessa ominaisuuksia, joiden avulla pelaajat voivat suorittaa erilaisia toimintoja pelin aikana. Taitoa käyttämällä pelaaja saa kokemuspisteitä, jonka avulla käytettävä taito parantuu, ja jonka myötä taidolla voi toteuttaa vaativampia tehtäviä. Runescape sisältää 22 harjoiteltavaa taitoa neljässä eri ryhmässä: combat (attack, strength, defence, magic, ranged, prayer ja hitpoints); extraction (mining, fishing, woodcutting, thieving ja farming); processing (smithing, cooking, crafting, runecrafting, fletching ja herblore) sekä independent (firemaking, agility, construction ja slayer). Näistä taidoista osa on käytettävissä kaikilla, osa taas vain jäsenillä."
Kelpaisiko? --Agony (403) 18. marraskuuta 2006 kello 07.38 (UTC)
Ehdotuksesi vaikuttaa kelvolliselta. --iirolaiho (kitinää) 18. marraskuuta 2006 kello 07.43 (UTC)
Jep. --Harriv 18. marraskuuta 2006 kello 13.38 (UTC)
Mikä vain kelpaa tämän artikkelin parantamiseksi. --Gurumasa 18. marraskuuta 2006 kello 13.39 (UTC)

Seuraavaksi: tietoja taistelusta ja korjauksen alle Kokemustaulukko ja Minigamet... --Agony (403) 18. marraskuuta 2006 kello 13.46 (UTC)

Aghonyn ehdotuksen jälkeen voidaan puuttua metallit- alaotsikoon. Siellä on vain lista josta ei kyllä selviä peliä pelaamattomalle yhtään mitään. Metallien eroista voitaisiin mainita edes jotain. Sankarip 19. syyskuuta 2007 kello 15.32 (UTC)

Otin kokonaan pois, ei sillä tuollaisenaan ole mitään arvoa. --Harriv 19. syyskuuta 2007 kello 16.27 (UTC)

Ehdotan että korjaatte nuo "Erämaassa 92-leveliset" jutut, sillä level = taso suomeksi ja jos kerran kaikki wilderness sanat sun muutkin on suomennettu (kuten tietosanakirjoissa/wikipediassa kuuluukin) ehdottaisin että korjaisitte myös sen level sanan tasoksi! Kommentin jätti 88.115.195.11 (keskustelu – muokkaukset).

RS:n käyttäjämäärä[muokkaa wikitekstiä]

Tuo 215 000 "yleensä" ei pidä paikkaansa. Itse asiassa RS:ssä pelaajia on itseasiassa n. 100 000 suuren osan ajasta.

Minusta pitäisi pistää että: Kun wildernessin PvP-toiminto otettiin pois käytöstä, suuri osa pelaajista lopetti pelin pelaamisen. Sellainen sinne koska näin asia oikeasti on.

Ei runescapessa ole kymmeniä erilaisia pelejä vain 27! Kommentin jätti Assman (keskustelu – muokkaukset).

Kymenniä:usempia täysiä kymmeniä. 27=10+10+7. Kyllä siinä on kymmeniä. Minä ainakin ymmärrän kymmenet juuri noin, suomen kieliopin mukaan. Monikkomuto kymmenestä. Ihan hyvä ilmaisu.

Kannattaa laittaa jotain huijauskoodeista. koodeja löydät sivulta: http:// www.rs2cheating.com

Ensinnäkin nuo ei ole koodeja, vaan ohjelmia jotka pelaa puolestasi. Toisekseen niiden käyttö on kielletty RuneScapen säännöissä.Lahha 20. huhtikuuta 2007 kello 14.52 (UTC)
tuo linkki on epäilyttävä (virus), rikoin sen

Artikkelissa lukee, että Fishing Contestin suorittajat pääsevät nopeammin Ice Wolf Mountainin ohi. Tämä kyllä pitää muuten paikkansa, mutta pelissä ei ole juuri tämän nimistä vuorta. Pelissä on nimittäin kaksi miltei saman nimistä vuorta, Ice Mountain ja White Wolf Mountain, joista jälkimmäinen on oikea tähän kohtaan artikkelia. Kommentin jätti 80.220.179.114 (keskustelu – muokkaukset).

Korjattu. -tKahkonen 28. huhtikuuta 2007 kello 10.08 (UTC)


Nykyään Runescapessa on Bounty Hunter. Täällä on paljon väärää tietoa Kommentin jätti 82.181.192.148 (keskustelu – muokkaukset).

Niinpä onkin. Peliä on vähän muutettu viime aikoina, joten jos joku asiasta paremmin tietävä voisi korjata artikkelia oikeaan suuntaan.--Barosaurus Lentus 17. joulukuuta 2007 kello 14.22 (UTC)
Bounty Hunter, Clan wars ja Mage arena on jo (vaikkakin aika lyhyesti) käsitelty artikkelissa. Wildernesse siellä on edelleen. -tKahkonen 3. tammikuuta 2008 kello 14.56 (UTC)


Koko peliin ei ole tehty 12.1.2008 yhtään updatea vaikka artikkelissa niin sanotaankin.

Ja miksi artikkelissa mainitaan esim. clan chatin tulemin peliin kaksi kertaa? Ja vielä eri päivämäärille.
 Sekä tämä todaka (josta en ole itse edes kuullut saati RS2 sivuilta löytynyt) on mahdollisesti myös huijausta.

Wildernessistä löytää myös pienemmän taistelutason omaaviakin tietokonehahmoja kuin 8-tasoiset dark warriorit (esim. 3lvl giant rat). Itse olen pelannut kolme vuotta joista yhden jäsenenä ja hahmoni on 105-tasolla. Vapaaehtoinen 7. helmikuuta 2008 kello 15.22 (UTC)

Voisiko MoparScapesta, eli ns. Huijauskoodi Runescapesta kirjoitella jotenkin?? http://www.moparscape.org

Jo yli miljoona maksavaa pelaajaa, ja saksankielinen Runescape ei tietääkseni ole enää beetaversio.

Moparscapen koodeja on vaikea hommata se meni jotenkin ::*item* mutta ei toiminu minulla, ja moparscape on säälittävä ~Lokkiwokko

Ne koodit lukee niissä servereissä jossakin paikoissa, riippuu vaan serverin patchista.

Miksi on niin vaikeaa laittaa tämä suojaukseen? Lab-oratory 9. maaliskuuta 2008 kello 18.57 (UTC)

Artikkeli on tällä hetkellä suojattuna. Saanen muistuttaa, että suojausta käytetään vasta sitten, kun se on ainoa vaihtoehto ratkaista artikkelin vandalismiongelma. --Gurumasa 11. maaliskuuta 2008 kello 12.41 (UTC)

RuneScape Classic[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö artikkelissa kertoa RuneScapen vanhemmasta versiosta nimeltä RuneScape Classic (tunnettu myös nimellä RS1 tai RSC)?

Tämä peli on edelleen pelattavissa runescape.com-sivustolla, mutta sen pelaaminen on mahdollista vain, jos on member-jäsen ja vanha pelaaja (kirjautunut RuneScapeen puolen vuoden aikana ennen kuin RSC rajoitettiin membereille).

Useat pelaajat edelleenkin pitävät RSC:tä paljon parempana kuin uudempaa RuneScape 2:sta (mukaanlukien minä).

Artikkelin päivittäminen[muokkaa wikitekstiä]

Eikös tämä artikkeli kannattaisi päivittää kunnolla? Itse voisin päivittää sen, mutta mulla ei ole oikeuksia. Kannattaisiko avata tämä artikkeli hetkeksi? --Skelelly
Kun olet rekisteröitynyt, voit kyllä muokata artikkelia. Esto on vain IP:eille sotkemisen takia. Lab-oratory 29. syyskuuta 2008 kello 15.31 (EEST)[vastaa]
Osittain suojattua sivua pystyy muokkaamaan vasta kun tunnus on 4 päivää vanha. Poistin nyt suojauksen, katsotaan tapahtuuko muutosta ja mihin suuntaan. --Harriv 29. syyskuuta 2008 kello 15.33 (EEST)[vastaa]
Päivitin artikkelin, mutta clan warcin uutta mitälie juttua, jossa ei häviä kamaa en laittanut, koska en muista sitä ihan tarkalleen. --Star Wars friikkaja 17. lokakuuta 2008

Ups! Tuli Vahinko[muokkaa wikitekstiä]

Anteeksi kaikki, mutta sain aikaan isohkon vahingon, enkä osaa korjata sitä. jos joku voisi ystävällisesti auttaa? Star Wars friikkaja

Korjattu, voit vertailla eri versioita "historia"-välilehdellä valitsemalla esim. uusimman ja ennen muokkausta aloitetun version. Tällöin saat eteesi muutosnäkymän josta pystyt huomaamaan mikä on poistunut, mikä tullut lisää ja missä mahdollisesti on vika. --Agony (403) 17. lokakuuta 2008 kello 11.13 (EEST)[vastaa]

Tein itse justiin käyttäjä tunnuksen niin en voi muokata. Voisiko joku lisätä että Runescapesta on myös Ranskan kielinen versio.

Virhe huomattu! Tuossa sanotaan että pelin alaikärajaksi on määritetty 13 vuotta, joka ei enään pidä paikkaansa. Nyt jos olet alle 13 vuotta niin olet vain muted. Eli pystyt rekisteröitymään vaikka olisit 6 v ja voit vain puhua Quick Chatilla.

JA! voisi lisätä asiaa ranskankielisestä runescapesta..

Siinä lukee, että tekijät suosittelevat ikärajaksi 13. Se pitää edelleen paikkansa (ks merkitty lähde). Ranskankielisyys lisätty. -tKahkonen 4. helmikuuta 2009 kello 22.57 (EET)[vastaa]
Tähän artikkeliin tarvitaan muokkaaus nyt on jo Ranskan kielinen versio

Artikkeliin olisi hyvä lisätä RuneScapen värikoodit. Kyseiset värikoodit löytyvät täältä:

'Colors & Effects for RuneScape (englanniksi)

RuneWiki lienee parempi tuollaiselle "sälätiedolle". Värikoodit eivät ole pelin ydinsisältöä tai peli ei ole niistä tunnettu. --Harriv 16. kesäkuuta 2009 kello 16.22 (EEST)[vastaa]

Runescape voi nykyään pelata myös brazilian kielellä. Kommentin jätti 91.155.35.143 (keskustelu – muokkaukset)

Seuraavaksi varmaan myös belgiaksi :) Lisään portugalin artikkeliin. --Otrfan 18. elokuuta 2009 kello 17.44 (EEST)[vastaa]

Miks ihmees kiltoja pitää noin korostaa? Nehän ovat vain yksi pelin ominaisuus.. Ei mitään erikoista Kommentin jätti 88.193.39.43 (keskustelu – muokkaukset)

Mitäköhän herra mahtaa tarkoittaa?--Hene_133- Asiaa? 17. syyskuuta 2009 kello 18.38 (EEST)[vastaa]

Ehkä sitä et miks noi killat on tos noin, nehän on aika pieni asia... Sama kun laittais vaikka haarniskoist erikseen Kommentin jätti 88.193.39.43 (keskustelu – muokkaukset)

Jaa-a, itse en ole artikkelia tehnyt, mutta näkisin nuo nyt suhteellisen tärkeinä ominaisuuksina. Esimerkiksi näihin mainitsemiisi haarniskoihin verrattuna killat ovat melko paljon laajempi aihe.

Muistathan kuitenkin allekirjoittaa viestisi laittamalla neljä ~-merkkiä :)--Hene_133- Asiaa? 19. syyskuuta 2009 kello 22.11 (EEST)[vastaa]

Koodeja on muitakin esim. glow ja wave(tai vawe).--Teme0987 31. maaliskuuta 2010 kello 17.58 (EEST)[vastaa]

Ei mani ole 3 levelinen, se on kaksi levelinen. --88.115.187.97 28. syyskuuta 2009 kello 13.05 (EEST)[vastaa]

Korjattu. Kiitos kun ilmoitit :)--Hene_133- Asiaa? 28. syyskuuta 2009 kello 20.06 (EEST)[vastaa]

Bounty Hunter[muokkaa wikitekstiä]

Bounty Hunteria ei ole enää olemassakaan Jagexin päivityksen takia, jolloin siitä muuttui Wilderness volcano. Toivottavasti tämäkin korjataan tosta "Taisteleminen" kohdasta, ehkä myöskin wilderness kohdasta, en ole varma. --88.115.187.97 28. syyskuuta 2009 kello 22.24 (EEST)[vastaa]

Kyllä on vielä bounty huntit.--Teme0987 31. maaliskuuta 2010 kello 18.00 (EEST)[vastaa]

Pelin maailma kohdan muuttaminen[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin tosta Pelin maailma kohdasta, että siihen pitäisi lisätä vähän lisää. Kun siinä luetellaan ne alueet, eli Asgarnia, Misthalin, ja jotakin, niin onhan sitä vielä Tirannwn ja Morytania. Lisäksi saradomin on myös lain jumala. --88.115.187.97 28. syyskuuta 2009 kello 22.27 (EEST)[vastaa]

10. Lokakuuta 2009[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsin kaivosvaunuilla kulkemisen. ~Scamalot~ Kommentin jätti Scamalot (keskustelu – muokkaukset)

Juu, tsiigailin tuossa juuri äsken. Tapana on muuten ollut, että uudet keskusteluaiheet lisätään sivun loppuun, eikä alkuun. Lisäksi muista allekirjoittaa viestisi neljällä tildellä (~).--Hene_133- Asiaa? 10. lokakuuta 2009 kello 18.11 (EEST)[vastaa]

UPDATEA 17. SYYSKUUTA 2009[muokkaa wikitekstiä]

-UPDATEA 17. SYYSKUUTA 2009, pelaajat eivät enää aloita tutorial islandilta vaan erään lumbridgen talon kellarista. Ja noissa lähteissä on runescapen kotisivu jossa lukee vain englanniksi vaikka on jo 4 eri kielelle. Kommentin jätti Scamalot (keskustelu – muokkaukset)



Laitoin uuden normi kuvan. Scamalot 13. lokakuuta 2009 kello 19.25 (EEST)[vastaa]

Hienoa! Kävin muuttamassa kuvatekstin sanakirjamaisemmaksi ;P--Hene_133- Asiaa? 13. lokakuuta 2009 kello 20.10 (EEST)[vastaa]



Kun se ei ala tutorial islandilta, niin on tullut uusi tutorial guest!!! siinä pitää tappaa joku lohikäärme(eng.dragon).--Teme0987 31. maaliskuuta 2010 kello 17.37 (EEST)[vastaa]

Sivuston suojaus[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko mahdollista laittaa "kovempi" suojaus sivustolle Kuten kuukautta tuoreemmat eivät pysyisi säveltään sinne mitäänD100a 22. lokakuuta 2009 kello 22.33 (EEST)[vastaa]

Ei, koska sivun pystyy suojaamaan vain IP-käyttäjiltä/alle 4 päivää vanhoilta tunnuksilta tai kaikilta muilta kuin ylläpitäjiltä. --junafani (?!) 22. lokakuuta 2009 kello 22.41 (EEST)[vastaa]

toon virhe enkä pysty korjaa koska toi on suojattu

Väärinkäyttösuodattimella taitaisi pystyä, mutta nykyinen suojaus riittänee. --Otrfan 22. lokakuuta 2009 kello 22.42 (EEST)[vastaa]

Otsikkoteksti[muokkaa wikitekstiä]

Naurettavia käännöksiä![muokkaa wikitekstiä]

Kaiken selkeyden nimessä ei ole syytä kääntää pelin esineiden ja asioiden nimeä suomeksi. Naurettavia käännöksiä: Hitpoints=kestopisteet (wtf!), Goblin=hiisi, Rat=varas (ok?), Wilderness=erämaa Glienorin pohjoispuolella, Rune rock=runiittiesiintymä, Combat styles=kaukotaistelija, lähitaistelija, maagikko yms. kaikkee tommosta paskaa yrittäkää nyt vähän tsempata älkää kääntäkö noita. Jääkiekko1895 2. heinäkuuta 2010 kello 13.58 (EEST)[vastaa]

Miten itse mahtaisit suomentaa nuo? Ilman minkäänlaista suomennosta artikkeli ei aukea lainkaan sellaisille lukijoille, jotka eivät peliä pelaa. Mistä muuten löysit sanan "rat"?-Henswick- Toivomuskaivo 2. heinäkuuta 2010 kello 14.06 (EEST)[vastaa]
Helposti. Hitpoints:elämäpisteen, Goblin=peikko, Combat styles=taistelutyylit, Wilderness=pelaajien tappamisalue, rune rock=rune kivi. 88.192.43.147 3. heinäkuuta 2010 kello 15.14 (EEST)[vastaa]
Suurin osa noistahan on ihan makukysymyksiä; Hitpoints on suoraan suomennettuna "iskupiste" (eli käytännössä mikä tahansa tuohon menevä kelpaa), Gobliniin kelpaa kumpi tahansa,[1] combat stylesia en koko artikkelista löytänyt, Wildernessin suomennos on erämaa[2] ja pelin juonen kannalta se on luontevampi, rune rockia ei myöskään artikkelista näyttäisi löytyvän mutta se kyllä kääntyy luontevammin rune kiveksi tms. (Sanaa "runiitti" ei näyttäisi olevan olemassa).-Henswick- Toivomuskaivo 3. heinäkuuta 2010 kello 15.30 (EEST)[vastaa]
Pelissä on Runite-malmi, jota monesti kutsutaan myös rune-malmiksi. Malmia kaivetaan Runite rock -kivistä. Pelissä on myös "blurite ore". Runiitti ja bluriitti vai runite ja blurite? -tKahkonen 3. heinäkuuta 2010 kello 19.14 (EEST)[vastaa]
Englannin rune, eikös se ole sama kuin suomen riimu? Rune stone = riimukivi. --RicHard-59 3. heinäkuuta 2010 kello 19.34 (EEST)[vastaa]
Tuossa yhteydessä "rune" tarkoittaa jonkinlaista alkuainetta (tms.), jota siis louhitaan kivestä (rune rock). Pelattiin joskus nuorempana kavereiden kanssa, enpä usko että on tuosta muuttunut.-Henswick- Toivomuskaivo 3. heinäkuuta 2010 kello 21.58 (EEST)[vastaa]
Nyt tästä sanon että ei pelin sisäisiä asioita pidä suomentaa. Pystyykö uusi pelaaja tietämään, ja justiinsa sellainen, joka ei oikein englantia ymmärrä, mitä kestopisteet tarkottavat? :D 88.115.187.97 13. syyskuuta 2010 kello 18.27 (EEST)[vastaa]
Siis justiinsa sillein että sitten kun se käy RuneScapessa ja on lukenut wikipediasta kestopisteet se miettii varmaa näin: Ok sellanen pitäs löytää. Sit se menee RS ja ei löydä sellasta kuin kestopisteet. Sen takia justiinsa :P 88.115.187.97 13. syyskuuta 2010 kello 18.29 (EEST)[vastaa]
"Runen priva-servuissa" (MoparScape yms.) puhutaan servuista/servereistä, wikipediassa pitäisi puhua palvelimista? – EJavanainen (keskustelu · muokkaukset) 5. lokakuuta 2010 kello 17.06 (EEST)[vastaa]
Problem fixed. Alkuperäinen termihän tulee suoraan englannista (server), servut ynnä muut ovat todennäköisesti vain suomalaisten vääntämää puhekieltä :)-Henswick 5. lokakuuta 2010 kello 18.04 (EEST)[vastaa]

Päivitystä[muokkaa wikitekstiä]

Laitteistovaatimukset uudistuivat 28.10.11. Päivitin uudet vaatimukset 1.11.11 Lähde: http://services.runescape.com/m=forum/forums.ws?25,26,423,63319466

Suojauksesta osa 2[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö tämän artikkelin IP-suojaus poistaa kokeilun vuoksi pariksi viikoksi? Aihepiiri on sellainen että se ei juuri vakikäyttäjiä innosta ja artikkeli on tämän takia vanhentunut pahasti. Jos homma ei toimi niin aina voidaan palata suojaukseen.-Henswick 1 3. maaliskuuta 2011 kello 19.05 (EET)[vastaa]

Veikkaan että kehitystä IP:den muokkaustaidoissa ei ole tapahtunut sitten viime kokeilun mutta kannatan: kyllä nyt kerran 2 vuodessa ja 4 kuukaudessa voidaan sortua kokeellisuuden puolelle. --Agony (╭∩╮(︶ε︶メ)) 3. maaliskuuta 2011 kello 21.18 (EET)[vastaa]
Ehdottaisin suojauksen palauttamista.--Olimar 21. maaliskuuta 2011 kello 20.11 (EET)[vastaa]
Niin minäkin. Kokeillaan taas parin kolmen vuoden päästä uudelleen.-Henswick 21. maaliskuuta 2011 kello 20.16 (EET)[vastaa]
Ikuiseksi syyskuussa 2011 asetettu suojaus on taas kokeeksi poistettu 23. lokakuuta 2013. Tämä on "parin kolmen vuoden päästä" kuten Henswick tuossa kommentissaan toteaa. Nyt tosin suojaus on korvattu vakautuksella, joka on voimassa helmikuun 2014 loppuun saakka. Tämä kokeilu alkakoon. --Pxos (keskustelu) 23. lokakuuta 2013 kello 22.06 (EEST)[vastaa]

Huom. Tämän keskusteluosion otsikon nimeä muutettu, koska sivulla oli kaksi samannimistä otsikkoa. Risuaitalinkki johtaa ensimmäiseen. --Pxos (keskustelu) 23. lokakuuta 2013 kello 22.09 (EEST)[vastaa]

RuneWikin linkki[muokkaa wikitekstiä]

Olen yksi suomenkielisen RuneWikin Byrokraateista ja olemme siirtäneet RuneWikin Wikiasta Shoutwikiin. Vanha Wikian RuneWiki on olemassa, mutta yhteisö on siirtynyt Shoutwikin RuneWikiin. Voisiko tuon RuneWikin linkin vaihtaa linkiksi Shoutwikin RuneWikiin? --80.222.20.133 4. maaliskuuta 2011 kello 17.06 (EET)[vastaa]

Done. Artikkelin IP-suojaus muuten poistettiin kokeilun vuoksi äskettäin, joten artikkelia voi ihan itsekkin muokata ;)-Henswick 1 4. maaliskuuta 2011 kello 17.09 (EET)[vastaa]
Miksi se nyt sitten poistettiin kokonaan? Ymmärrän, ettei suomalainen RuneWiki ole ihan niin valmis wiki kuin englannin versio, mutta muuallakin on linkkejä suht epävalmiisiin wikeihin. Esimerkiksi sivulla pasila (televisiosarja) on linkki pasila wikiin. Ja tällä hetkellä shoutwikillä on teknisiä ongelmia, siksi RuneWikiin ei juuri nyt pääse. Runepolit sun muutkin linkeistä näköjään siivottu, eikö wikipedia hyväksy muka fanisivuja?? --80.222.31.18 27. maaliskuuta 2011 kello 18.19 (EEST)[vastaa]
Periaatteessa hyväksyy (ks. Wikipedia:Ulkoiset linkit) mutta tämä on ikuisuusongelma tämän artikkelin kanssa: aina kun suojaus lasketaan alkaa artikkeli täyttymään ulkoisista linkeistä ja kun jollain lopulta "palaa hihat" 67 ulkoiseen linkkiin tämä joku tulee ja poistaa kaikki paitsi linkin itse peliin ja linkin suurimpaan wikiin mitä pelistä löytyy. --Agony (o_O) 27. maaliskuuta 2011 kello 18.28 (EEST)[vastaa]
Se on kyllä totta, joku on pistänyt niitä linkkejä mihin sattuu, esim yhdessä vaiheessa runepolin linkki olis siinä ennen aiheesta muualla- osiota. --80.222.31.18 27. maaliskuuta 2011 kello 18.40 (EEST)[vastaa]
Fanisivun tulisi olla imo ainutlaatuinen (lähes puolivirallinen / aiheen kattavin tietopankki), laajalti tunnettu ja paikkansa vakiinnuttanut (ja tietenkin luotettava), koska jos fanisivuja alkaa lisätä artikkeleihin, niille ei tule loppua. Wikipedia ei ole nettihakemisto.--Olimar 27. maaliskuuta 2011 kello 20.44 (EEST)[vastaa]

Käyttäjätilien määrä[muokkaa wikitekstiä]

RuneScapeen on luotu yli 200 miljoonaa tiliä, joten artikkelissa lukevan "yli 150 miljoonaa" voisi jo päivittää 200 miljoonaan. Googlaamalla "RuneScape 200m accounts" löydät helposti uutisia (lähteitä) aiheesta. –Kommentin jätti Dexiller (keskustelu – muokkaukset)

Muokkaa vain rohkeasti itse artikkelia! (muuten saanet odottaa päivitystä...)--Olimar 9. kesäkuuta 2013 kello 22.20 (EEST)[vastaa]

Ihmetyttää kyllä että Ruotsin Wikipedia on ainoa joka ei halua käyttää tyyliteltyjä nimiä esim RuneScape joka on siellä Runescape, tosin omapahan on asiansa jokaisella wikillä miten noudattavat kielioppia --Pyscowicz (keskustelu) 31. tammikuuta 2015 kello 16.01 (EET)[vastaa]