Keskustelu:Renessanssin musiikki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on Suositeltu sivu
Artikkelin suositellut sivut -äänestys on arkistoitu.


Miksi renessanssin musiikki? Miksi ei renessanssimusiikki? Eihän myöskään "barokin musiikki"?Crash 26. lokakuuta 2005 kello 18:18:53 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi 1[muokkaa wikitekstiä]

Taidemusiikkiaikakausiartikkeliprojektini toinen osa. Asiat ja kuvitus alkavat olla koossa, kaikki kommentit ja parannusehdotukset otetaan kiitollisuudella vastaan. --Joonas 26. marraskuuta 2005 kello 12:19:04 (UTC)

Hyvä, että joku on alkanut luoda suositeltuja sivuja järjestelmällisesti toisiinsa liittyvistä aiheista. Voisitko sommitella nuo kuvat niin, ettei tekstiin jäisi aukkoja? --Spirit 27. marraskuuta 2005 kello 15:19:57 (UTC)
Olisiko ne nyt paremmin? --Joonas 27. marraskuuta 2005 kello 15:30:57 (UTC)
Bravo Joonasl !! Olet tehnyt todella hienon artikkelin, opiksi meille muille tekjöille. Voimme olla artikkelista suorastaan ylpeitä, vaikkapa kansainvälisestikin vertaillen. Lisäki sen lukeminen antaa paljon aihetta pohdintoihin. Ensinnäkin musiikin ja yhteiskunnan vuorovaikutus, miten selkeästi tuon ajankohdan sodat, mm. satavuotinen sota, vaikuttivatkaan musiikin leviämiseen? Siis yksinkertaisesti edistivät sitä. Löytyyhän kuvagtaisteestakin esim. Berryn herttuan tuntien kirjan kuvitus, jossa Limburgin veljekset kertovat ja ennakoivat taiteen tulevista suuntauksista. Toisaalta miten tuo renessanssiksi nimetty aika valmistelee barokin tuloa, musiikissakin. Tuot asian hienosti esiin. Tapahtuuhan barokin aina "musiikkia musiikin vuoksi" näkemyksen lopullinen läpilyönti. Kuvaat tuota hiljaista muuntumista renessanssin aikana todella hillityn hienostuneesta. Miten siis siirrytään yksinomaan kirkon sponsoroimasta musiikista myös maallisen vallan kustantamaan musiikkiin ja miten jopa aivan yksittäisiä vapaita musiikkikokeilujakin tehdään. Toisaalta, ehkä turhaa pistät joitain kohtia linkin taakse "pääartikkeliin". Kyllä ne voisivat olla itse artikkelissakin, ei siitä tulisi suinkaan liian pitkä. Eritoten Joonasl, olet tehnyt hienoa työtä. Onnitteluni! Alexius Manfelt 27. marraskuuta 2005 kello 15:29:41 (UTC)
Kiitoksia, kiitoksia. Tässähän ihan punastuu. Iso(in) osa kiitoksesta kuuluu loistavalle lähdeteokselle. --Joonas 27. marraskuuta 2005 kello 15:39:31 (UTC)
Jatkaa varmaankin suositeltujen sivujen listaa, mutta yhteen asiaan kiinnitin huomiota. Kun törmäsin lukiessa otsikkoon "Flaamilainen koulukunta", oletin, että se jatkossa artikkelissa olisi muita maantieteellisesti rajattuja koulukuntia. Luettuani hieman enemmän päättelin, että kyseessä on ajanjakso, mutta kuitenkaan muita ajanjaksoja ei renesanssin musiikista ole eritelty. Tämän takia kyseinen osio tuntuu hieman orvolta vai pitäisikö sanoa eksyneeltä tuossa kohtaa. Kenties laajentamalla osion johdantoa voisi selkämmin käydä selville, mikä aiheessa on kertomisen arvoista. -Samulili 27. marraskuuta 2005 kello 19:35:15 (UTC)
Hyvä huomio, kappale oli tosiaankin jäänyt väärään paikkaan. Nyt kronologian lienee selvempi. --Joonas 27. marraskuuta 2005 kello 19:44:49 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi 2[muokkaa wikitekstiä]

Kaipaa lisää lähteitä. --junafani (ʋαłıʈƣ) 2. elokuuta 2007 kello 11.39 (UTC)

Viitteet merkitty ja lähteitä lisätty. --Joonasl (kerro) 3. elokuuta 2007 kello 08.36 (UTC)
Sama vika kuin klassismin musiikissa. Kaikki wikitykset ja viittaukset renessanssiin on jätetty pois. Kappaleessa "Humanismi ja sen vaikutus musiikkiin" on noita laajempia yhteyksiä jonkin verran valaistu, mutta kun musiikki on vain yksi kulttuurin osa, nuo yhteydet pitäisi wikitellä. Esim. pääartikkeli renessanssi jne. --Kulttuurinavigaattori 8. elokuuta 2007 kello 16.15 (UTC)