Keskustelu:Ranua

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ranuan kunta kuuluu Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan ja pohjoispohjanmaan murrealueeseen, mutta Lapin lääniin. Kommentin jätti 212.246.41.166 (keskustelu – muokkaukset)

Kyllä Ranua nykyisen maakuntajaon mukaan kuuluu Lapin maakuntaan. Historiallisen maakuntajon mukaan Ranua kuuluu kylläkin Pohjanmaahan kuuluvaan Perä-Pohjolaan, mutta nykyisin siis Lappiin. --Kyzyl 22. maaliskuuta 2007 kello 13.35 (UTC)

Pinta-alan vaihdosta[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjät! Miksi vaihdatte Ranuan pinta-alatiedot virheellisiksi? Olen tarkistanut asian Tilastokeskuksesta ja maa-ala ja sisävesiala ovat oikein! Ja eikös koko pinta-ala tule laskemalla maa-ala ja sisävesiala yhteen??? Pinta-ala on siis 3 694,4 km²! Älkää enää harjoittako vandalismia, kiitos! --Tseriffi 13. heinäkuuta 2007 kello 9:50 (UTC)

Ko. tapauksessa voisit pistää tuon mainitsemasi Tilastokeskuksen lähteeksi. Suosittelen sinua myös tutustumaan wikipedian sääntöihin ja vandalismin määritelmään. --bolt-master 13. heinäkuuta 2007 kello 14.16 (UTC)


Mistä tulee sanonta 'Raaka peli Ranualla'?[muokkaa wikitekstiä]

En tiedä, missä määrin kysymykseni on asiallinen, mutta minua kiinnostaisi tietää, mistä tulee sanonta 'Raaka peli Ranualla'. Voisiko joku Wikipedian muokkaaja harkita tuon sanonnan käsittelyä Ranuan Wikipedia-sivuilla? Käsitääkseni tuo sanonta ei varsinaisesti viittaa siihen, että juuri Ranualla oikeasti sattuisi toisinaan jotakin hurjia asioita, vaan siihen, että nuo sanonnan sanat yhdessä kuulostavat kuvaavilta mihin tahansa hurjaan tilanteeseen. Kuinka pitkään tuota sanontaa on käytetty? Itselläni on sellainen tuntuma, että ehkä vasta 1950-luvulta lähtien. LauriJM 19. tammikuuta 2010 kello 13.43 (EET)[vastaa]