Keskustelu:Rantarock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oliko Rantarock tosiaan Vihdissä alunperin? Oma muistikuvani sanoisi että Virroilla. --Harriv 15. elokuuta 2007 kello 07.00 (UTC)

Ääh siis tosiaanki Virroilla, meni nimet sekaisin. Korjataan :) Siliamaav 15. elokuuta 2007 kello 07.01 (UTC)

Laajensin artikkelia omien kokemusteni perusteella ja tiedoista, joita sekalaisista lähteistä on tullut luettua. Artistiluettelo ei todellakaan ole kaikenkattava, koska se perustuu tarkkaan muistiini. Luetteloa saa ja pitääkin laajentaa, jos on tarkkaa oikean käden muistitietoa esiintyjistä. Halonen 22. elokuuta 2007 kello 00.58 (UTC)

Jonkinlaisia lähteitä tarvittaisiin jo ihan Wikipedia:Tarkistettavuus -käytännön vuoksi. --Harriv 22. elokuuta 2007 kello 19.22 (UTC)
Yritän etsiä kaiken aikaa niitä, mutta kovin paljoa ei internetistä niitä irtoa, jotain kyllä tekstin tukemiseksi olen saanut haalittua. Mutta taas ajoilta ennen internettiä ja Wikipediaa on vähän vaikea pistää lähdeviitteitä, kun ei voi millään muistaa tarkalleen niitä julkaisuja numeroineen ja sivuineen, joista on painettuna tekstinä tullut luettua (esimerkkinä päivittäiset iltapäivälehdet ja muut aikakausilehdet). Omat käyntikokemukset taas eivät ole kelvollisia lähdetietojen merkitsemiseksi. Voiko internetin keskustelusivustoja käyttää lähdeluettelointiin? Epäilen, että ei, mutta kysyn varmuuden vuoksi. Halonen 23. elokuuta 2007 kello 19.31 (UTC)
Eipä oikein. Kirjastojen arkistot lienevät paras paikka etsiä lähteitä tähän artikkeliin. Mahdollisesti myös yksittäisten lehtien nettiarkistot (ainakin HS:lla on, maksun takana tosin). --Harriv 23. elokuuta 2007 kello 21.21 (UTC)
Tää menee sitten noiden lähteiden takia vähän hankalaksi. Sanomalehti Pohjalaisen arkistoista löysin aikoinaan paljonkin Rantarock-tapahtumaa käsitteleviä juttuja, mutta nekin ovat nykyään lehden sivuilla muuttuneet kirjautumisen taakse. Ennen tätä ehdin muutama vuosi sitten keräämään ne omalle koneelleni liki 30-sivuiseksi Word-dokumentiksi, mutta ei se palvele täällä yhtään ketään sen pahemmin kuin linkityksetkään kirjautumisen taakse. Kirjastossa etsimiseen ei valitettavasti aika riitä. Kävi kirjoittamani tekstin sitten miten kävi: se pyyhkäistään tai ehdotetaan pyyhkäistäväksi. Hyväksyn käytännön joka tapauksessa. Halonen 23. elokuuta 2007 kello 23.50 (UTC)
Linkitykset kirjautumisen taakse kyllä riittävät lähdeviittaukseksi aivan mainiosti. Tarkistettavuus ei tarkoita samaa kuin se, että tiedon pitäisi olla ilmaiseksi saatavilla. Aivan vastaavasti kuin paperiversioihin viittaaminenkin on mahdollista. Mikäli keräämässäsi word-dokkarissa on lehden päivämäärät yms. niin voit viitata niillä. 130.234.5.138 24. elokuuta 2007 kello 01.58 (UTC)
Artikkelin tiedoissa on perustavaa laatua oleva virhe, nimittäin se, että Rantarock olisi ensimmäisen kerran ollut vuonna 1986. Itse olen ollut Rantarockissa vuonna 1985, jolloin "pääesiintyjinä" oli Uriah Heep, Jason and The Scorchers sekä Venom, lämppärinään Blackfoot. Minulla ei kuitenkaan ole mitään oikeita lähdeviitteitä asialle. Pitäisikö artikkelia nyt siis näillä perustein voida muuttaa vai ei? ShoGun1966 5. lokakuuta 2007 kello 20.18 (UTC)

Lähdeviitteistä[muokkaa wikitekstiä]

Nyt kun jonkinlaisia lähteitä on, pitäisi ne yksilöidä paremmin, pelkkä linkki hakukoneen tulossivulle on vähän huono. Eli Malline:Verkkoviite ja/tai Malline:Lehtiviite olisi hyvä ottaa käyttöön. Lisäksi artikkeli kaipaisi "kokonaisvaltaisia" lähteitä yksittäisten trivia tietolähteiden sijaan. Artikkelin tärkein kappale (eli ensimmäinen) on täysin ilman lähteitä. --Harriv 26. elokuuta 2007 kello 10.28 (UTC)

Artikkelissa olevan internetsivulähteen löysin koskien festivaalin aloitusvuotta. Kelpaisiko se luotettavaksi lähteeksi? Halonen 2. marraskuuta 2007 kello 21.51 (UTC)

Esiintyjiä Rantarockissa[muokkaa wikitekstiä]

Esiintyjälista olisi parempi, jos se järjestettäisiin vuosien eikä aakkosten mukaan. -- Piisamson 16. lokakuuta 2011 kello 22.04 (EEST)[vastaa]