Keskustelu:Pyhimyskalenteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En nyt edelleenkään täysin ole ymmärtänyt, miten mikäkin menee. Sen verran vähäsen olen wikipediaa seurannut ja käyttänyt. Sanon kuitenkin, että ei ole aivan virheetöntä väittää esillä olevaa pyhimyslistaa maailmanlaajuiseksi. Ainoa virallinen maailmanlaajuinen luettelo on Martyrologium Romanum, jonka Vatikaani viimeksi julkisti vuosi kaksi sitten. Siinä on kaikki katolisen kirkon tunnustamat pyhät ja autuaat. Muita ei ole, paitsi tietenkin ne, jotka kirjan julkaisemisen jälkeen on julistettu.

Esillä oleva pyhimyskalenteri oli varmaankin englantilaista/amerikkalaista alkuperää, eli se ei siten ole yhtään sen maailmanlaajuisempi kuin Helsingin hiippakunnan oma kalenteri, joka löytyy ainakin täältä.

Kiitos täsmennyksestä. Poistin puheet maailmanlaajuisuudesta. Wikipedian tarpeisiin paras lienee kalenteri, johon on koostettu tunnetuimpien pyhimysten päiviä eri kalentereista periaatteella "joka päivälle jotakin", eri variaatioita voi olla suluissa sillon kun on tarvetta — enimmäkseen päivät lienevät samoja eri kalentereissa, kaikkia vain ei juhlita kaikkialla. --Tomisti 5. helmikuuta 2006 kello 14.41 (UTC)