Keskustelu:Porvoo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitkään Porvoossa asunneena en ole kuullut käytettävän mistään keskustan kaupunginosasta nimeä Velkala.

En lukisi Skaftkärr kaupunginosaa kuuluvaksi keskusta-alueeseen. Jos se luetaan keskusta-alueeseen, niin sitten mielestäni keskusta-alueeseen pitäisi kuulua myös uudemmat kaupunginosat Huhtinen(Huktis), Katajamäki(Ensbacken) sekä Kokonniemi.

Suistola (jossa mm. sijaitsee Suistohalli) on hieman vieraampi, yleensä se luetaan kuuluvan Aunelaan.

http://map3.centroid.fi/porvoo/map.php Kuollut linkki/osoite

--Janne

No kyllä Velkala on ollut jo yli puoli vuosisataa, siellä on mm. Metsästäjänkatu ja Erämiehenkatu. Alkuperäinen (virallinen) nimi alueelle lienee Uusi Tarmola.

Mikä sitten oikeasti olisi keskusta-aluetta on kai aika lailla mielipidekysymys, yksi kriteeti voisi olla entinen kaupungin alue, joka kattaisi yllä mainitut alueet, mutta pudottaisi pois mm. Gammelbackan.

Sivulla on nyt - eli ainakin tällä hetkellä - ns. viralliset listat kaupunginosista ja kylistä. Viitteenä on käytetty dokumenttia, jonka voinee saada Porvoon kaupungilta pyydettäessä. (Osa nimistä esiintyy sekä virallisessa kaupunginosalistassa että kylälistassa. Arvelen tämän johtuvan siitä, että jotkin alueet olivat ennen kuntaliitosta osittain Porvoon kaupungin ja osittain Porvoon mlk:n alueella - en kuitenkaan ole tästä varma, joten en kirjoittanut sitä artikkeliin.) Lisäksi sivulla mainitaan edelleen myös epävirallisempia alueita, jotka ihmiset usein(?) mieltävät kaupunginosiksi, kyliksi, tms. --91.152.83.204 16. syyskuuta 2012 kello 01.18 (EEST)[vastaa]

Helsingin aluejako kaupunginosiin.

Kyllä olisi hyvä saada Wikipediaan Porvoosta vastaava aluejakokartta kuin Helsingistä jo on (oikealla). Vapaaehtoisia? Olisiko kunnalla joku töissä, joka voisi tämän tehdä? --Easyas12c 21. elokuuta 2011 kello 16.00 (EEST)[vastaa]


Velkala on olemassa, muttei ole kaupunginosana vaan asuinalueena Tarmolan kaupunginosassa. Nimensä se sai siitä, että sodan jälkeen rintamamiehille annettiin edullisia lainoja talojen rakentamiseksi tälle alueelle. Seuraavat kadut ovat Velkalassa. Vaskenvalaja-, Turkkuri, Metsästäjän ja Erämiehenkatu. Tässä lainaus myynnissä olevasta talon mainoksesta "Keskustan tuntumassa täysin peruskorjattu, hyvä...Velkala, Porvoo Metsästäjänkatu 18 Omakotitalo, 1948"

Mutulla ei voi näitä tehdä. Jos löytyy määritelmä mikä Porvoossa lasketaan keskustaksi, niin sen mukaan pitää mennä. Muuten se on vapaata riistaa...

Suistola nimistä kaupunginosaa en tunne(olen syntynyt Porvoossa 1955), eikä Porvoon karttakaan http://kartta.porvoo.fi/. Suistohalli on Aunelan kaupunginosassa.

Bagge san (keskustelu) 9. joulukuuta 2014 kello 02.15 (EET)Bagge san[vastaa]