Keskustelu:Pokémon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö Pokemon ole Digimonin kopio? Suomeen vain tuli ensin Pokemon... Tai ainakin sen perustella mitä joskus olen jostain kuullut? --Ninnnu 3. tammikuuta 2005 kello 11:06 (UTC)

Ei, Pokemon julkaistiin Japanissa jo 1995 tai 1996 ja sen hahmoja suunniteltiin ainakin parin vuoden ajan. Digimon ei ilmestynyt kuin vasta paljon myöhemmin, mutta koska se saapui Suomeen aika pian (joidenkin mielestä samaan aikaan) kuin Pokemon monet väittävät että ne ovat toistensa kopioita. Pokemonilla on kuitenkin todistettavasti pitempi kehityshistoria, eikä Digimon ole suinkaan ainoa anime jolla on ainakin häilyviä samankaltaisuuksia Pokemonin kanssa (Duel Masters, B'daman, MegaMan: Battle Network jne.)

Itse artikkelista puuttuu kehityshistoria kokonaan. Vuosiluvut, ideointi, suunnittelu ja kaikki mikä ei tietysti kohderyhmää kiinnostakaan. --WR9rk09e4 24. maaliskuuta 2008 kello 11.17 (UTC)

Artikkelin parannuksesta[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Olen parantanut tätä artikkelia viime aikoina, koska siinä on mielestäni hyvin puuttelisia tiedon lähteitä ottaen huomioon, kuinka paljon tästä saataisiin aihetta tähän artikkeliin (jos et todellakaan usko, miten tälläisesta "lasten markkinointikikasta" saadaan aihetta, voit vielä tarkistaa en-Wikipedian Pokémon-artikkeli.).

Tällä hetkellä olen tehnyt artikkelin kokonaan uusiksi, ottanut pääasian tekstistä en-Wikipediasta, ja muita lähteitä apuna käyttäen. Tavoitteenani olisi saada Pokémon hyväksi artikkeliksi, ehkä jopa suositellut-sivun tasoiseksi. Teen aina ehtiessäni artikkelia paremmaksi.

Myös apu olisi paikallaan. Artikkelista saadaan vain hyvä, jos sitä parantelee useampi käyttäjä. Tavoitteena olisi tällä hetkellä lainata en-Wikipediasta artikkelia, sekä vähän kirjoittaa Pokémon-ilmiöstä myös Suomessa (niin TV-sarjan, kuin ilmiön kritiikin kohdalla). Olisin hyvin kiitollinen avusta. Kiitos! --Justware 9. toukokuuta 2006 kello 14.04 (UTC)

Luettelo Suomessa julkaistuista Pokémon-peleistä[muokkaa wikitekstiä]

Minusta noista peleistä olisi hyvä tehdä (kunnon) artikkeleita. --Nasse 6. kesäkuuta 2006 kello 16.14 (UTC)

Neljäs sukupolvi[muokkaa wikitekstiä]

Siitä voisi kirjoittaa. Vai mitä? --Nasse 8. kesäkuuta 2006 kello 08.53 (UTC)

Juu, että niin vaan, Käyttäjä:Vy 12. huhtikuuta 2007 kello 09.59 (UTC)

Game Boy Color?[muokkaa wikitekstiä]

Pokemon Red ja Blue on tehty Game Boylle. Ei suinkaan Game Boy Colorille kuten artikkeli väittää. Kuten aiemmin sanottiin Pokemon ilmestyi vuonna 1995 tai 1996. Kuten Nintendon sivuilla sanotaan Game Boy Color ilmestyi vasta 1998. Siis kuinka on mahdollista että, Pokemon Red ja Blue ilmestyivät Game Boy Colorille ennen Game Boy Colorin ilmestymistä?

--Noob 16. kesäkuuta 2006 kello 11.59 (UTC)

Voisiko joku laittaa jotain tuohon osioon "Neljäs sukupolvi"? --Nasse 14. elokuuta 2006 kello 16.42 (UTC)

Vähän vanhaan taidan vastata, mutta jatkoa ajatellen voit itse tehdä tarvittavia muokkauksia. --Iltsu 29. marraskuuta 2006 kello 22.14 (UTC)

Monster vai demon?[muokkaa wikitekstiä]

Siis eikö se Pokémon voida tulkita joko PocketMonsteriksi tai PocketDemoniksi. Siinä lienee syy miksi konservatiiviset luulevat brandia saatanalliseksi.

Glitchit Pokémon peleissä[muokkaa wikitekstiä]

Nyt kun artikkelit Missingno.sta, Mew Glitchistä ja Glitch citystä poistettiin äänestyksen perusteella, niin eikö niistä voisi edes tehdä omaa artikkelia? Glitchit ovat suuri osa Pokémonien historiaa, eikä aihetta sopisi sivuttaa. L. R. 6. huhtikuuta 2007 kello 16.06 (UTC)

Ärsyttävää, kun kaikki sabotoi tätä sivua, tai tekee tyhmiä muokkauksia.

Voisiko sivun lukita joksikin aikaa? --Jokro1 26. heinäkuuta 2007 kello 17.31 (UTC)

Porygon tapaus[muokkaa wikitekstiä]

Jos tuo jakso on niin vaarallinen, eikö se pitäisi poistaa, jotta se ei vahingoittaisi. Vai?

Taas sabotaasia[muokkaa wikitekstiä]

Löysin tekstistä tämän: "pokemonit on homoja ja runkkaa vasuril jos ei oo käsii ne vetää korvaa , ja saa orgasmin bulbasaurin siemen syksyst ash <69"

-Voisiko tämän sivun suojata osittain? -SquareX 26. marraskuuta 2009 kello 14.30 (EET)[vastaa]

Pokémon ja kukkotappelut[muokkaa wikitekstiä]

Poistan artikkelista käyttäjän Maissipelto ainoassa muokkauksessaan 7827703 lisäämän maininnan, jossa väitetään Satoshi Tajirin keksineen Pokémon-konseptin katsoessaan intialaisia kukkotappeluita, ja että pelien oli alun perin tarkoitus olla väkivaltaisia ja aikuisille suunnattuja. En löydä näille väitteille lähteitä, eivätkä ne oikein sovi laajemmin tunnettuun tarinaan siitä, että autistiseksi kuvailtu Tajiri olisi kehittänyt konseptin obsessiivisen lapsuudenharrastuksensa, hyönteisten keräilyn, pohjalta. Tajirihan on myös julkisesti peräänkuuluttanut pelien väkivallattomuutta, esimerkiksi tässä haastattelussa: ”There's more violence in games in the U.S., in things like Mortal Kombat, where they rip out hearts and cut off heads. Japanese people wouldn't come up with ideas of blood splattering all over. Japanese focus more on the intricacies of the actions, the motion. – – I was really careful in making monsters faint rather than die. I think that young people playing games have an abnormal concept about dying. They start to lose and say, "I'm dying." It's not right for kids to think about a concept of death that way. They need to treat death with more respect.”. –neurovelho 28. maaliskuuta 2010 kello 20.10 (EEST)[vastaa]