Keskustelu:Pikseli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Täsmennys resoluution käsitteeseen: Näyttöjen, kameroiden ja muiden vastaavien resoluutio tarkoittaa pikselien määrää pysty- ja vaakasuunnassa, mutta paperilla ja muissa tulosteissa tai painotöissä käsitteellä tarkoitetaan pikselien määrää mittayksiköllä. Skannauksessa määrätään skannausresoluutio pikseleiden määränä mittayksikköä kohden, mutta samalla tullaan määränneeksi, kuinka paljon pikseleitä skannattuun kuvaan pysty- ja vaakasuunnassa luodaan.

Pikseli-käsite liittyy myös muihin digitaalisesti tuotettuihin, käsiteltyihin ja tulostettuihin graafisiin kuviin. Näyttöjen resoluutiot vaihtelevat tekniikasta riippuen. Pistettä tuumalla -käsite pitäisi myös selittää (vertaa edellinen kommentti). Pitäisi kirjoitella yleisemmältä pohjalta osin uusiksi... --Aulis Eskola 23. marraskuuta 2004 kello 08:59 (UTC)

Minun ymmärtääkseni pikseli, jossa on vain punaisen, vihreän tai sinisen arvo ei ole pikseli vaan jotain muuta (väripiste?). Lisäksi värit esitetään jossain väriavaruudessa — RGB tai HSB ei ole pikselin sisäänrakennettu ominaisuus. Sitä paitsi Pikseli voi tarkoittaa myös digikuvaukseen keskittynyttä lehteä. --Prhi 30. marraskuuta 2004 kello 01:18 (UTC)

Asiavirhe on lisäksi väittää että "Näytössä pikseleitä on 72 (Macintosh) tai 96 (PC) kappaletta 2,54 cm leveydellä". Eri värimalleilla yksi pikseli voi sisältää pelkästään harmaasävyarvon, tai indeksin palettiin. Oikeastaan koko resoluutio-osuuden voisi ottaa pois, koska siitä on oma artikkeli. --Mikko Paananen 30. marraskuuta 2004 kello 09:50 (UTC)
Hölmönä olen ymmälläni!?! Jos esimerkiksi esim. mikroskooppikuvassa solukosta olisi 1000x1000 pikseliä per 5x5 solua, miten pätevästi muutan em. pikseli-alan pinta-alaksi? Jklak 29. kesäkuuta 2007 kello 10.01 (UTC)
Jos sinulla on solukossa solua, joita vastaa kuvapistettä, on sinulla
kuvapistettä solua kohti. Jos yksittäisen solun pinta-ala on , on yksittäisen kuvapisteen pinta-ala luonnollisesti noin
Tällöin pikselitiheys on vastaavasti . --M. Porcius Cato 29. kesäkuuta 2007 kello 10.12 (UTC)