Keskustelu:Penkinpainajaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Epäilemättä tässä on syytä mainita, miten penkinpainajaispäivä liittyy lukion ylimmän luokan kevätlukukauden ja ylioppilaskirjoitusten aikatauluun. Valitettavasti olen kuitenkin jo sen verran vanha, etten ole varma siitä, pitääkö kirjoittamani edelleen paikkansa. Ovatko kurssimuotoinen ja peräti luokaton lukio sekä mahdollisuus kirjoittaa yo-kokeet useampana eri kautena muuttaneet ja ehkä hämärtäneetkin päivän merkityksen käännekohtana? Joka tapauksessa sitä yhä vietetään näkyvästi suunnilleen samaan aikaan vuodesta kuin ennenkin? Arvaanko oikein, että nykyisin sitä vietetään lukuvuoden neljännen kurssijakson päättyessä (tai ainakin hyvin lähellä sitä?) Ja että viidennellä jaksolla ei abiturienteille pidetä kursseja, vaan se on varattu vain kirjoituksia ja tenttejä varten? Entä miten on kuudennen jakson laita - suorittavatko he nykyisin joitakin kursseja vielä silloinkin, siis kirjoitusten jälkeen? KLS 11. helmikuuta 2008 kello 15.49 (UTC)

Mikä ihmeen kuudes jakso? Kaikissa mun tietämissä lukioissa on vaan viisi jaksoa (n. 7 viikkoa per jakso). Suurimmassa osassa lukioissa alkaa neljäs jakso helmikuun alkupuolella ja helmikuun puolen välin tienoilla on siis sekä wanhojen tanssit että penkkarit. Nelos- ja vitosjaksolla abeilla ei virallisesti kursseja enää ole (joillain tietty saattaa olla jotain vanhoja rästissä), vaan lukuloma + tenttejä + ylppärit. --Velma 11. helmikuuta 2008 kello 16.00 (UTC)
Kiitos tiedosta. Parantelin artikkelia tältä osin sen mukaiseksi kuin ilmoitit. Joskus aikaisemmin lukuvuosi on kyllä ollut jaettuna kuuteenkin jaksoon. Vastauksestasi kuitenkin seuraa, että penkkarit eivät satu enää täsmälleen jaksojen vaihteeseen ja siis koulun päättymiseen, vaan viikkoa tai pariakin myöhemmäksi. Onko päätelmäni oikea? -KLS 12. helmikuuta 2008 kello 07.27 (UTC)
Päättelit oikein, yleensä ne eivät tosiaan osu kohdalleen. --Velma 12. helmikuuta 2008 kello 16.06 (UTC)
Suurimmassa osassa Suomen lukiosta on käytössä kuusijaksojärjestelmä, eli kuudella jaksolla mennään.