Keskustelu:Pamppu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistin allaolevan tekstin artikkelista, koska kyseiset väitteet perustuvat yleiseen harhakäsitykseen ja väärän tietoon asiasta.

"Telekooppipatukalla on perinteistä patukkaa helpompi aiheuttaa vakavia vammoja sen materiaalista, rakenteesta sekä käyttötavasta johtuen. Siinä missä perinteisellä patukalla pyritään lyömään koko patukan kärjellä ja varrella, teleskooppipatukalla isku pyritään tekemään ainoastaan patukan kärjessä olevalla metallisella mutterilla."

Kirjoitan jossakin välissä lisää aiheesta ja esim. TKP- historiasta.

--PV 13. maaliskuuta 2005 kello 23:18:12 (UTC)

Sen kiinalaiskuvan kuvatekstissä kyllä sanottiin että "kasvot tuhottiin sähköpampulla" myös sivulta, josta sen löysin ("falun gong") (Kommentin jätti 128.214.200.98 (keskustelu · muokkaukset). –mikko (habla) 6. elokuuta 2005 kello 13:50:40 (UTC))

Yhteenvetoni oli puutteellinen. Kuvan sivulla kerrotaan ”Falun Gongin harjoittaja Gao Rongrongin kasvot tuhottiin seitsemän tunnin sähköshokkikidutuksella vuonna 2003. Kiinan kommunistinen puolue kidutti Gaon kuoliaaksi kesäkuussa 2005. Lähde: www.faluninfo.net”. Sähköshokkikidutus ei ole sama asia kuin sähköpampun käyttö. Lisäksi sivulla miltä kuva ilmeisesti on Wikipediaan kopioitu kerrotaan ”Photos of 36-year-old Ms. Gao Rongrong, whose face was severely disfigured from seven hours of electric shock torture, were obtained from sources inside China last week.” –mikko (habla) 6. elokuuta 2005 kello 13:50:40 (UTC)