Keskustelu:Otaku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin kehittäminen[muokkaa wikitekstiä]

Kannattaisikohan yleensä kehitettäville artikkeleille tarjota virikkeitä niiden edelleen kehittämiseksi? Mikäli tyyli on proosamainen, ei se silti tee asiaa merkityksettömäksi, vaikka se olisi populaarikulttuuria. Kannattaisi aina varmistaa http://www.google.fi Artikkelin nimi Wikipedia :lla, onko asiasta olevassa jo pidemmälle pohdittuja artikkeleita muilla kielillä. Deletismillä ei Wikipedia säily kansalaisliikkeenä, vaan jää kantakannattajiensa ylläpidettäväksi yhä suuremmalla volyymimäärällä, jolloin stilisointi korostuu sisältötuotannon sijasta. Auru Aro 14. toukokuuta 2006 kello 18.33 (UTC)

Englanninkielisen Wikipedian linkki[muokkaa wikitekstiä]

Tyyliltään proosallisen artikkelin saa paranemaan, mikäli artikkelia ei kokonaan poisteta tai leikata yli puoleksi kirjoittajan puolesta, vaan siten, että siihen täydennetään muunkieliset Wikipedia-artikkelit sekä pannaan jokunen linkki. Ellei esimerkiksi artikkeleita deletoidessa tämä tule mieleen, on äärimmäinen keino laittaa "Aiheesta muualla"-kohtaan englanninkielisen Wikipedian linkki, jotta stilistit huomaavat katsoa, mitä asiasta jo todella on kirjoitettu ja onko artikkelilla relevanssia globaalimmassa ympäristössä. Auru Aro 14. toukokuuta 2006 kello 18.55 (UTC)

Äärimmäisenä keinona käytettävissä olevana interwikiaalinen linkki anglosaksiseen ympäristöön varsinkin tällaisessa aasialaisperäisessä konteksissa on varsin hämmentävä varsinkin kun kokemattomampi kontribuuttori saattaa vierastaa sieltä löytyvää runsaampaa informaatiotarjotinta. Se voi pelottaa ja tuoda turhia fobioita muokkaamiseen! Lisäksi pitää huomata, että suomenkielisessä Wiki-ympäristössä on sovittu tiettyjä malleja artikkelin ulkomuodolle, osittain ne tulevat vanhemmista muunkielisistä ympäristöistä, osa on sovittu kansallisiin tarpeisiin. Joten: kuten jo Arkhimedes lausui latinankielisessä wikipediassa: Noli turbare circulos meos! --TBone 14. toukokuuta 2006 kello 19.45 (UTC)

Artikkeli oli poistoäänestyksessä Wikipedia:Poistettavat sivut/Otaku. Vedin ehdotuksen pois.--Teveten 15. toukokuuta 2006 kello 17.49 (UTC)

Otaku - populaarikulttuurin eri alalajeissa asuva, normaaliksi mielletyn sosiaalisen elämän ulkopuolella elelevä fanittaja, esim. leffa- tai pelifriikki. Poistin: "Lähin vastine nörtti" - joka taasen on mahdollisesti sosiaalisesti rajoittunut matemaattisia tai loogisia taitoja vaativissa harrastuksissa tai tehtävissä lahjakas (nuori mies-) henkilö. Ei lähin vastine, edes artikkelin mukaan. --Casimirpo 25. huhtikuuta 2010 kello 17.08 (EEST)[vastaa]