Keskustelu:Oopperan kummitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ei muokkausta[muokkaa wikitekstiä]

Kirjassa kun ei ole sen kummempaa juonta, vaan nuo hahmot sen juonen itsessään tekevät, en näe järkeä muokata tätä artikkelia sen suhteen ollenkaan. Tuo mitä Oopperan kummituksen hahmosta kerron, kyllä kattaa aivan tarpeeksi sen, mistä kirjassa on kyse. Tuskin kukaan edes haluaisi spoilaantua juonen varsinaisesta kulusta. Eli minusa tämä on ihan yhtä lailla yhtäaikaa ko. hahmosta, että Lerouxin kirjasta. Jos jotain pitäisi tehdä niin etsiä Luokituksiin joku "fiktionaaliset hahmot" -tyylinen luokka tuon "1911-vuoden kirjat" -luokan lisäksi. Mutta totta kyllä, nuo elokuva -ja musikaali-luokitukset lienivät turhia, kun artikkeli koskee kuitenkin pohjimmiltaan hahmoa ja alkuperäiskirjaa sitä myötä. --JudasKiss

Juuh, huomasin, että en-wikissä linkataan hahmo välillä kirja-artikkeliin, mutta on myös erillinen artikkeli Erik, the Phantom of the Opera. Joten siinä mielessä tämän voisi tosiaan luokitella myös hahmon mukaan ellei joku innostu tekemään Erik-artikkelia.--Nikita 29. syyskuuta 2006 kello 17.32 (UTC)

Tämän artikkelin luokitusta pitäisi tarkentaa. Nyt kielilinkit vievät Leroux'n kirjaan, mutta itse artikkeli alkaa kertomalla hahmosta. Se on kuitenkin luokiteltu musikaaliksi. Ehdotan, että tämäkin kertoisi pääasiassa kirjasta ja tarinasta eli alkua tarkennettaisiin siihen suuntaan ja musikaalille tehtäisiin oma artikkeli. Vai onko fiksumpia ehdotuksia? En siis lähtisi muuttamaan tätä artikkelia kovin radikaalisti.--Nikita 2. syyskuuta 2006 kello 19.21 (UTC)

Nyt on jo artikkelit sekä musikaalista että elokuvasta, joten muut kuin kirjaluokitukset ovat turhia.--Nikita 16. syyskuuta 2006 kello 15.50 (UTC)


Iron Maiden-osio[muokkaa wikitekstiä]

Onko kappale tässä yhteydessä tarpeellinen? Muun muassa Nightwish on tehnyt kappaleesta oman tulkintansa. Ehdotan myös, että tämä artikkeli kertoisi kirjasta ja tarinasta.--Cathlyn 5.syyskuuta 2007 kello 17:48

Poistin tiedon. Ei tosiaan kuulu tänne. --Nikita 5. syyskuuta 2007 kello 18.59 (UTC)