Keskustelu:Nestlé

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dronningholm ei ole enään Nestlen tuote. Tästä on todisteena vaikkapa seuraava linkki: [1]

Tämä nyt ei ainakaan ole neutraali artikkeli. Yhtiön boikotoimista koskeva osuus on muuhun tekstiin verrattuna kohtuuttoman suuri, ja vielä kaiken kukkuraksi sen lopussa annetaan ohjeita Nestlén vastaisiin toimiin. -Hapo 27. elokuuta 2005 kello 14.29 (UTC)

Poistin muutamat kohdat boikotti-osuudesta, jotka olivat ylilyöntejä. Minusta boikottiteksti vaikuttaa nyt asialliselta ja jos se on liian pitkä muuhun sisältöön verrattuna, voi muuta sisältöä vastaavasti laajentaa. Toinen vaihtoehto on tietenkin viedä boikotti omaksi artikkelikseen. --Joonas 27. elokuuta 2005 kello 14.36 (UTC)
Nojoo, totta. Parempi ratkaisu neutraalimman sävyn saavuttamiseen on lisätä tekstiä artikkelin muihin osiin. Poistan siis neutraaliusmallineen, mutta kieliasullisesti tuo vaatii kyllä vielä parantamista. Kirjoitusvirheitä on ainakin vähän joka puolella. -Hapo 27. elokuuta 2005 kello 16.26 (UTC)
Tuo Verkkomedian (9.) käyttäminen lähteenä syö kyllä paitsi tämän artikkelin, niin myös koko Wikipedian uskottavuutta. 85.76.175.245 10. kesäkuuta 2015 kello 17.43 (EEST)[vastaa]
Korjasin tuon. Verkkomedia vain lainasi Kauppalehteä, joten muutin viittauksen suoraan Kauppalehden aihetta käsittelevään uutiseen. Huomasitko muuten, että vastasit kymmenen vuotta vanhaan keskusteluun, joka oli käyty kauan ennen kuin Verkkomedia-viite oli artikkeliin lisätty? – Kuohatti 10. kesäkuuta 2015 kello 18.42 (EEST)[vastaa]

"Unicefin arvion mukaan nykyään korvikkeen aiheuttamiin sairauksiin ja aliravitsemukseen kuolee vuosittain noin puolitoista miljoonaa lasta." Tähän pitäisi saada jokin muu lähde kuin vain epämääräinen Unicef ja eihän tällä nyt tarkoiteta Nestléä, vaan korviketta yleensä (joten ei edes kuuluisi tähän artikkeliin).

Opa1974, mielestäni poistamasi [2] wikilinkki artikkelissa Nestle aiheeseen Ihmisoikeudet Zimbabwessa ansaitsi paikkansa, koska kritiikki ei kohdistunut kauppaan Zimbabwen kanssa sinänsä vaan perustuen ihmisoikeusongelmiin Zimbabwessa. --Watti 29. maaliskuuta 2010 kello 19.07 (EEST)[vastaa]

"Mainoslinkkisi" kohde ei selvinnyt artikkelista. Robert Mugaben vaimo vai takavarikointi valkoisilta maanomistajilta kertoo lukijalle että liitty ihmisoikeuksiin? Maan nimi lnkitään maahan, ihmisoikeurikkomukset linkitetään ihmisoikeudet x-juttuihin. --Opa1974 29. maaliskuuta 2010 kello 19.25 (EEST)[vastaa]

Nestlén sivut[muokkaa wikitekstiä]

Tsekatkaapa huviksenne Nestlén sivustolta (löytyy myös suomeksi) Nestlén liiketoimintaperiaatteet.

Taitavasti ovat siloitelleet vastuunsa esimerkiksi lapsityövoimaan. Kauniita lupauksia eettisyydestä ja ihmisoikeuksista, uskoisin vain rohjeta epäillä että todellisuus on jotain ihan muuta.

Viesti käyttäjältä ”Suomen Nestlén viestintä”[muokkaa wikitekstiä]

Hei ylläpitäjät! Mielestäni Nestléstä kertova sivu kaipaisi edelleen päivittämistä nykyistä neutraalimpaan suuntaan. Sivulla on myös paljon tietoa, jossa ei ole lähdeviitteitä. Wikipedian ohjeiden mukaan "Wikipedian tavoitteena on olla kokoelma yhteen nivottua tietoa, joka esitetään neutraalista näkökulmasta. Wikipedia-artikkeleissa asiat tulisi esittää sellaisessa muodossa, että sekä kannattajat että vastustajat pystyvät yhtymään niihin." Ohjeessa todetaan myös, että "artikkeleiden tulee esittää kiistojen kaikki puolet reilusti ja tasapuolisesti."

Olisiko teidän mahdollista päivittää Suomen Nestléstä kertovaa sivua? Minulla olisi ehdotuksia muutamista muutettavista kohdista. Esimerkiksi Nestléä koskevat perustiedot eivät ole ajan tasalla.

Ehdottaisin, että ensin joku teistä muuttaisi kohdan Nestlé Suomessa muotoon:

Nestlé Suomessa

Nestlé on toiminut Suomessa vuodesta 1973 lähtien (Lähde: http://www.talouselama.fi/uutiset/nestlsta+tuli+suomen+jaatelokuningas/a2054700). Suomen Nestlé Oy:n toimitusjohtaja on Johanna Sewon-Kievari (Lähde: http://www.kauppalehti.fi/etusivu/suomen+nestln+johtoon+johanna+sewon-kievari/201410702358).

Yritys työllisti Suomessa vuonna 2014 yhteensä noin 450 työntekijää Espoon Keilasataman pääkonttorilla ja kolmella tuotantolaitoksella. (Lähde: http://www.hs.fi/talous/a1401425173537)

Nestlén tuotantolaitoksia Suomessa ovat jäätelötehdas Janakkalan Turengissa, lastenruokatehdas Turussa sekä liemi- ja kastiketehdas Juuassa. Yli puolet Nestlén liikevaihdosta Suomessa syntyy kotimaassa valmistetuista tuotteista. Suurinta liiketoimintaa on jäätelöiden myynti. (Lähde: http://www.hs.fi/talous/a1401425173537)

Nestlé valmistaa Suomen tuotantolaitoksilla mm. Piltti- ja Bona –lastenruokia sekä Pingviini- ja Aino-jäätelöitä. (Lähde: http://www.talouselama.fi/uutiset/nestlsta+tuli+suomen+jaatelokuningas/a2054700)

Yhtiö omisti myös Suomessakin toimivan toimineen Kotijäätelö-yrityksen. Kotijäätelön toiminta Suomessa loppui 18. elokuuta 2013. (Lähde: http://www.kauppalehti.fi/omayritys/jaateloautoista+osa+sinnittelee+kevaaseen/201211302641)

--Suomen Nestlén viestintä (keskustelu) 15. joulukuuta 2014 kello 11.11 (EET)[vastaa]

Nestlé ja Neste[muokkaa wikitekstiä]

Neiti Näpsäkkä ja 01miki10 löysivät tänään todellisia feikkiuutisia tästä artikkelista. Reilut 4 vuotta sitten artikkeliin oli nimittäin sisällytetty Nestettä koskevaa asiaa. Neste-teksti voi olla vahingossa lisätty, mutta voi olla että ei. --Huhdanjo (keskustelu) 3. huhtikuuta 2020 kello 20.05 (EEST)[vastaa]