Keskustelu:Mongolivaltakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ogodei ja Tsagatai olivat kylläkin jälkeläisiä, eivät hallinto-alueita...

Sivulla on aika paljon pienehköjä virheitä. esim. Mongolit eivät aina tarvinneet provokaatioita hyökkäyksiinsä (mm. Georgia, Xin-valtio ensimmäisellä kerralla, Bulgaarit...). Tuota artikkelia pitäisi säätää aika tavalla. Hallinto ei ollut kuvattua sekasortoa vaan Tsingis kaani oli siinä merkittävä kehittäjä. yms. kommentti on vanha, asiat korjattu --ML 3. kesäkuuta 2006 kello 07.51 (UTC)

Miksi poistettiin maininta, että Ögodei oli juoppo? Tuskin kyse olisi mistään kunnianloukkauksesta enää ;) Ai niin, pitäisikö poliittisen korrektiuden nimissä sanoa että Ögödei oli "alkoholin väärinkäyttäjä"? Tuohirulla 16. elokuuta 2005 kello 09:57:22 (UTC)

Rabban Bar Sauma oli uiguuri, ei turkkilainen ! Vaikka uiguurikieli onkin turkkilais-tataarinen kieli, se ei kumminkaan ole sama kuin turkin kieli. Barnabas Seefo 24. lokakuuta 2006 kello 05.22 (UTC)

Turkkilaisella on viitattu turkinsukuiseen (turkkilaisia ei sanan nykymerkityksessä toki ollut tuolloin olemassakaan), mutta kieltämättä termi on harhaanjohtava, muutin. --ML 3. joulukuuta 2006 kello 19.03 (UTC)