Keskustelu:Migraatioteoria

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkkasin artikkelin tarkistettavaksi. Googlella ei löyty yhtään relevanttia osumaa tämän artikkelin nimellä. Käytetäänkö tälläistä termiä oikeasti? Mitä tämä on englanniksi? Mitkä ovat artikkelin lähteet? --Harriv 9. joulukuuta 2005 kello 22:10:01 (UTC)

Artikkelin lähteet ovat englanninkielisessä kirjallisuudessa ja englanninkielisissä nettisivuissa. Lukuisia aihetta käsitteleviä .pdf ja .ppt dokumentteja löytyy. Termi on migration'. Kuten sanottu, migraatioteorioilla yritetään selittää ns kuumien Jupiterien olemassaolo , sillä niitten muodostuminen lähellä keskustähteä on nykyisten aurinkokunna syntyteorioitten mukaan mahdotonta (liian korkea lämpötila, alhainen saatavissa oleva materian määrä). Migraatioteorioiden tutkimus ei ole aivan lopuillaan, mutta migraation ajatus on esitetty jo joskus 1980.

"Migration" on varsin yleinen termi. Onko englanninkielisessä wikissä vastaavaa artikkelia? Onko aiheesta suomenkielisiä julkaisuja? Voitko antaa jotain verkosta löytyviä lähteitä? Myös artikkeliin olisi hyvä merkata lahteet, katso Ohje:Merkitse lähteet. Parhaita lähteitä ovat tieteellisissä julkaisuissa julkaistut artikkelit. --Harriv 9. joulukuuta 2005 kello 22:22:44 (UTC)


Kun googlettaa vaikka planets migration theory niin juttuja löytyy:

--J 9. joulukuuta 2005 kello 22:30:31 (UTC)

Jos jonkun tieteellisen julkaisun vielä löytäisi.. --Harriv 10. joulukuuta 2005 kello 18:59:29 (UTC)

>

Löytyy niin h:sti migraatio-artikkeleja, uskokaan, että kysessää on vakavasti otettavaa tiedettä eikä mitään kvasihömpötystä!
+planet +migration +ppt

+planet +migration +pdf +migration +theory +planet

http://www.astro.su.se/~pawel/blois/talk_3.1.html
http://cfa-www.harvard.edu/~pkondratko/Planet_Migration_presentation.pdf
Nuo aiemmat kommentit eivät ole minun - haluan vain tässä ilmoittaa laittaneeni linkin en-wikiin, ja olevani sitä mieltä että suomenkielinen teksti ja sen otsikointi ovat paremmat kuin en-wikissä. Kannatan tarkistettava-mallineen poistoa jo, pidän yllämainittuja lähteitä riittävänä. --Tappinen 11. joulukuuta 2005 kello 16:53:25 (UTC)