Keskustelu:Mia Permanto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä ei todellakaan ole turha artikkeli. Kommentin jätti 80.222.165.116 (keskustelu – muokkaukset).

Olen taipuvainen ajattelemaan, että on, kun omia levyjulkaisuja ei ainakaan toistaiseksi ole. Ehkä näistä kilpailijoista voisi kertoa olennaisimmat tiedot (syntymäaika, -paikka jne) Idols -artikkelissa? Näillä näkymin ainoastaan Anna Abreu ja Ari Koivunen ovat tarpeen omina hakusanoinaan. --Jetman 9. huhtikuuta 2007 kello 19.52 (UTC)
Esimerkiksi se Victoria kuka-nyt-olikaan putosi kolmannessa finaalissa eikä koskaan levyttänyt. Mia putosi toisessa finaalissa joten on hyvin epävarmaan että koskaan levyttää mitään. --Duke 9. huhtikuuta 2007 kello 19.54 (UTC)

Hivenen omalaatuista, että Permanto ei ollut oman artikkelinsa arvoinen, ennen kuin meni kuolemaan... Ei kai sillä nyt omaa artikkelia ansaitse. --Louhikärmes 20. maaliskuuta 2008 kello 08.27 (UTC)

Permanto on kuitenkin ollut myös radiojuontaja Yleisradion kanavalla, joten häntä voi pitää merkittävänä. --MikkoK 20. maaliskuuta 2008 kello 10.15 (UTC)
Millainen tämä ohjelma ja juontajatehtävä olivat? Se on ainut meriitti, joka voi nostaa Permannon merkittävyyskynnyksen yli. --Elena 20. maaliskuuta 2008 kello 10.46 (UTC)
Artikkelissa lukee näin: "Permanto juonsi vuonna 2007 Radio X3M:ssä Bad Taste -ohjelmaa." --MikkoK 20. maaliskuuta 2008 kello 12.00 (UTC)
Juontajathan eivät täysin automaagisesti ole merkittäviä, ja googletuskaan ei palauta muuta kuin tuon uutisen ja jonkun Demi.fi:n foorumin, joten tuonkaan pestin merkittävyyttä ei oikein osaa arvioida. Edelleenkään eivät eväät tunnu riittäviltä. --Louhikärmes 20. maaliskuuta 2008 kello 16.27 (UTC)
Jaa googlellakos sitä merkittävyyttä testataan? Henkilö on ollut selkeä nuorisokulttuuri-vaikuttaja, tehnyt yhteistyötä monien artistien kanssa + nuo radio/levytysjutut. Toki montaakaan pikkubändiä ei täältä löydy vaikka ovat levyttäneet enemmänkin, mutta Mialla oli prokkis isohkon levy-yhtiön kanssa. -Mikael 20. maaliskuuta 2008 kello 16.47 (UTC)
Niin, googlauksen motiivinanihan oli selvittää, minkä laajuista tuo juontaminen on ollut, koska se on nähdäkseni ainoa potentiaalisesti pelastava tekijä tässä, mutta se ei nyt siis onnistunut. --Louhikärmes 21. maaliskuuta 2008 kello 01.55 (UTC)
Kesken jäänyt proggis, joka ei tuottanutkaan tulosta, ei riitä. --Elena 20. maaliskuuta 2008 kello 18.23 (UTC)
Tarttee vielä lisätä, että näkihän yle/hesari/monet muut mediaat tämän henkilön tarpeeksi merkittäväksi, jotta kuolemastaan piti uutisoida suht' isosti? -Mikael 20. maaliskuuta 2008 kello 16.49 (UTC)
Huh huh, poistointoilijat taas haaskalla... Eiköhän ole selvää että henkilö on riittävän merkittävä mikäli valtakunnan suurimmat tiedotusvälineet katsovat tarpeelliseksi uutisoida tämän kuolemasta. --SM 20. maaliskuuta 2008 kello 16.54 (UTC)
Eipä oikeastaan, kuolemalla saavutettu julkisuus tahtoo olla kestoltaan varsin lyhytaikaista, ja jos vuoden päästä kysytään, mitä niin merkittävää ko. henkilö teki, että tarvitsee oman artikkelinsa, niin jos vastaus on notta ”kuoli”, niin aika höm höm. --Louhikärmes 20. maaliskuuta 2008 kello 17.12 (UTC)
Juonsiko hän sitä koko vuoden vai oliko kyseessä lyhyempi pätkä? Miten usein ohjelmaa esitettiin? Oliko sillä paljon kuuntelijoita? Oliko siinä muita juontajia (ts. oliko Permanto pääosassa vai sivukommentoijana)? --Elena 20. maaliskuuta 2008 kello 18.23 (UTC)
Eikö myös tuon aloitetun levytyksen voisi tässä tapauksessa laskea meriitiksi? Joka tapauksessa kun levy olisi valmistunut ja julkaistu, merkittävyyskynnys olisi kiistatta ylittynyt. --Quinn 20. maaliskuuta 2008 kello 12.20 (UTC)
Yritys ei kyllä ole sama asia kuin suoritus. --Louhikärmes 20. maaliskuuta 2008 kello 13.26 (UTC)

Artikkeli on merkittävä, koska se on vastaus kysymykseen: "Kuka oli se Idols-finalisti, joka kuoli yllättäen?" Aiheesta ei tee merkittävää Mia Permannon Idols-osallistuminen tai myöhempi alkamassa ollut ura, vaan se, että hän oli kaikkien tuntema Idols-finalisti, joka kuoli yllättäen. --81.17.197.158 20. maaliskuuta 2008 kello 19.54 (UTC)

Mielestäni artikkeli on tarpeellinen, Permanto kuitenkin on suht tunnettu henkilö ja juuri myös tuon yllättävän kuoleman takia. Yhtähyvin voitaisiin ruveta miettimään monien muiden artikkeleiden tarpeellisuutta. Ja koska Wikipedia on kuitenkin laaja tietosanakirja, en ymmärrä mitä haittaa tämän artikkelin olemassaolosta on. Monet kuitenkin saattavat etsiä kyseisestä henkilöstä tietoa juuri Wikipedia kautta, koska luottavat, että hänestä on tietoa. Kommentin jätti Jensku66 (keskustelu – muokkaukset).

Levytyssopimus, laulanut platinaa myyneellä levyllä, kymmeniä tuhansia tekstariääniä -> malline pois. --Setti-Matti 20. maaliskuuta 2008 kello 21.03 (UTC)

Malline takaisin. Mitkään "tekstariäänet" eivät merkitse yhtään mitään, eikä myöskään levytyssopimus, jos levyä ei ole tullut. Kokoelmalevylle osallistumisia ei ole aiemminkaan katsottu merkittäviksi musiikkiartikkelien kynnyksen ylittämisen suhteen. Ikävä todeta, mutta nuorenkaan ihmisen valitettavan varhainen edesmeno ei riitä vielä tietosanakirjamerkittävyyteen. Jos kuolema olisi riittävä kriteeri, jokaisesta kansalaisesta olisi oma artikkelinsa. Eli katsotaanpa merkittävyysmallineen aikaraja rauhassa loppuun, tämän jälkeen keskustelusta käy varmaankin jo ilmi, mitä artikkelille tulisi tehdä. --Jillord 21. maaliskuuta 2008 kello 00.33 (UTC)
Lähinnä tässä nyt se, että eiliseen saakka kyseinen sivu oli pelkkä uo. Idols-artikkeliin, mikä tietty antaa olettaa, että kuolemalla olisi saavutettu jotain radikaalia. Setti-Matille: kaksi jälkimmäistä liittyvät Idols-kilpailuun, johon osallistuneita ei tähän mennessä ole pidetty merkittävinä (aiheesta kyllä on keskusteltu, kilpailuun osallistuminen ei tee merkittäväksi suuntaviivojen mukaan), ja levytyssopimuksellakaan ei tee mitään, kunnei sitä levyä ole eikä tule. Kuinka paljon maailmassa mahtaa olla ihmisiä, jotka ovat levytyssopimuksen saaneet, mutta silti syystä tai toisesta itse levyä ei ole koskaan julkaistu? Mielestäni poistoäänestys olisi aiheellinen, joskin epäilen että resentismin takia nyt ei menisi läpi, parin kuukauden päästä varmaan jo menisi. --Louhikärmes 21. maaliskuuta 2008 kello 00.19 (UTC)
Tismalleen samaa mieltä Louhikärmeksen kanssa. --BrDead 21. maaliskuuta 2008 kello 00.25 (UTC)
Samaa mieltä. Minusta ihmisen elossaolo ei voi olla määrittävä tekijä. Nuoren ihmisen kuolema on tietysti aina ikävä asia, mutta niin traagista kuin tämä asianomaisille onkin, tietosanakirjamielessä tv-kisassa hajasijoituksen saaminen tai kokoelmalevylle osallistuminen eivät vielä ihan riitä. Kannattaa kaikkien muistaa, että tietosanakirjassa konditionaalilla ei ole virkaa, eli se, mitä henkilöt olisivat kenties myöhemmin tehneet, on spekulointia. --Jillord 21. maaliskuuta 2008 kello 00.33 (UTC)
Minusta se antaa olettaa enemmänkin sen, että alunperinkin tästä olisi jo pitänyt olla artikkeli. Slsh (keskustelu) 4. huhtikuuta 2015 kello 13.36 (EEST)[vastaa]

Miahan oli myös radiojuontaja? Minusta se ei ole turha artikkeli. Kaikki muistamme Miaa myös idols-finalistina,ja olihan Mia juuri aloittanut levyttämään. Ei tarvitse poistaa! Kommentin jätti 217.140.185.202 (keskustelu – muokkaukset).

Alan olla säilyttämisen kannalla. Hesarin tämänpäiväisen muistokirjoituksen perusteella on ollut aivan poikkeuslahjakkuus. Voisiko verrata Sauli Lehtoseen? Todennäköistä on että jo nauhoitetun materiaalin levy-yhtiö julkaisee (toisen kuolema on toisen leipä). Lisäksi sanoisin että tuo Hs:n "virallinen" muistokirjoitus on jo osoitus merkittävyydestä.--Ulrika 21. maaliskuuta 2008 kello 08.25 (UTC)

Täytyy nyt kompata Ulrikaa. --Hanna V 21. maaliskuuta 2008 kello 09.17 (UTC)
Myös samaa mieltä Ulrikan kanssa --Korso 21. maaliskuuta 2008 kello 09.50 (UTC)
Eipä Hesaria tähän talouteen tule, joten en tuota kirjoitustakaan ole lukenut, mutta yleisesti voisin todeta, että onneksi emme ole enää Kekkoslovakia, jolloin presidentin, maan hallituksen ja Hesarin sana olivat tie, totuus ja elämä. Hesarihan on sitä paitsi tiukentuneessa kilpailutilanteessa ollut pakotettu keventämään linjaansa melko lähelle iltapäivälehtiä. Viimeisimpänä tempauksina tämä ajojahti eräitä mieskansanedustajia vastaan. Mitenkäs muut lehdet? --BrDead 21. maaliskuuta 2008 kello 09.48 (UTC)
Tunnetusti Suomen wikipediassa vähät välitetään siitä, mitä muu maailma ja normaalikäyttäjät pitävät merkittävänä. Kekkoslovakialla voisi viitata ehkä ennemmin nimenomaan tänne. Slsh (keskustelu) 4. huhtikuuta 2015 kello 13.36 (EEST)[vastaa]

Tämä ei todellakaan ole turha artikkeli. Mia juonsi radio-ohjelemaa ja alkoi tekemään levyä. Mielestäni Mia on hyvin merkittävä henkilö. Kommentin jätti 84.251.80.104 (keskustelu – muokkaukset).

Merkittävyysmallineesta[muokkaa wikitekstiä]

Wikipediassa on ennalta sovitut, selkeät käytännöt, artikkelien poistamisesta "epämerkittävyyden" perusteella. Siitä päätetään äänestyksellä. Yksittäinen käyttäjä ei voi terrorisoida ja toimia oman päänsä mukaan lätkimällä artikkeleihin omia kylttejään, joissa vaaditaan merkittävyyden perustelemista (kenelle? kuka päättää kelpaako perustelut?) joita ilman artikkeli poistetaan. --SM 21. maaliskuuta 2008 kello 10.05 (UTC)

Kyseinen malline on ollut jonkin aikaa käytössä, et ehkä ole sattunut huomaamaan. Keskustelun perusteella voidaan päästä johonkin tulokseen, jolloin äänestystä ei tarvita. --Ulrika 21. maaliskuuta 2008 kello 10.07 (UTC)
Se, että poistokiihkoilijat ovat jonkin aikaa toimineet vastoin sovittuja käytäntöjä omapäisesti, ei tarkoita että kyseisen kaltainen toiminta pitäisi hyväksyä ja olla jatkossakin noudattamatta yhteisiä sääntöjä. --SM 21. maaliskuuta 2008 kello 10.09 (UTC)
Miten kyseinen malline ja "poistokiihkoilu" liittyvät toisiinsa? Näkisin asian päinvastoin kuin sinä. Mutta äänestys on käynnissä, ole hyvä. --Ulrika 21. maaliskuuta 2008 kello 10.15 (UTC)
Tulisiko tätä nyt tulkita siten, että mielestäsi äänestyksissä ei saisi äänestää kuin "virallisen" linjan mukaan? Silloinhan äänestyksiä ei tarvittaisi ollenkaan. Ideana poistoäänestyksissähän on nimen omaan se että katsotaan pitääkö yhteisö artikkelia säilyttämisen arvoisena. --Miihkali artikuloi 21. maaliskuuta 2008 kello 10.17 (UTC)
Äänestys on tapa, joka on yhteisesti sovittu päätöksenteon keinoksi koskien artikkelien poistamista "merkityksettömyyden" perusteella. Wikipedia on yhteinen projekti, jossa on mukana lukuisia ihmisiä. Ei siitä tulisi mitään jos jokainen ryhtyisi tanssimaan oman pillinsä mukaan, kuten nyt on tapahtunut. On täysin selvää, etteivät kaikki käytönnöt voi miellyttää joka ikistä käyttäjää, mutta projektin pystyssä pysymisen kannalta on tärkeää että niitä noudatetaan, aivan kuten kaikessa muussakin yhteistoiminnassa elämässänne. Edelleenkin on epäselvää mikä on se taho, joka päättää, ovatko perustelut merkittävyyden puolesta riittävät, mikä jo sinänsä on täysin nurinkurinen asetelma jos sitä verrataan yhteisesti sovittuun äänestyskäytäntöön, jossa poiston kannattajat tarvitsevat selkeän enemmistön saadakseen tahtonsa läpi. --SM 21. maaliskuuta 2008 kello 10.48 (UTC)
Kyse on nyt siitä, että tuolla mallineella saatetaan saada (ilman äänestystä) esille sellaista tietoa, että artikkeli voidaan säilyttää ilman äänestystäkin. Mutta vielä senkin jälkeen kuka tahansa voi tietysti viedä äänestykseen, ei se malline sitä estä. Sen sijaan toivoisin, ettei äänestystä aloiteta niin kauan kuin keskustelu on meneillään. Sitä varten tuo malline on luotu, ja se on muutamassa tapauksessa osoittautunut hyödylliseksi, kun ei ole tarvinnut äänestää. --Ulrika 21. maaliskuuta 2008 kello 10.53 (UTC)
Äänestyksen pitäisi aina olla viimeinen, ei ensimmäinen keino. Jos kukaan ei pysty esittämään minkäänlaisia merkittävyyttä puoltavia argumentteja, on ihan turhaa byrokratiaa pykätä pystyyn äänestystä, jotta ”paperi ei lopu” -ryhmittymä saa äänensä kuuluville. --Louhikärmes 24. maaliskuuta 2008 kello 00.15 (UTC)

Ei albumia, ei artikkelia?[muokkaa wikitekstiä]

On käynyt ilmi, että Permannon albumia ei todennäköisesti julkaista [1]. Mitenkäs nyt tämän merkittävyyden kanssa? Linjaksihan on muodostunut: ei albumia, ei artikkelia. --Klassikkomies 28. toukokuuta 2008 kello 16.11 (UTC)

Eipä mitenkään. Artikkeli oli äänestyksessä epämerkittävänä ja se päätettiin säilyttää. --Anr 28. toukokuuta 2008 kello 20.21 (UTC)
Jep, olihan se ja osallistuin itsekin äänestykseen, mutta tilanne on siinä mielessä vähän muuttunut, että monet uumoilivat äänestyksen aikaan levyn vielä joskus ilmestyvän postuumisti, kun Permannolla oli se levytyssopimuskin, mutta nyt on siis käynyt ilmi ettei sitä tule. --Klassikkomies 28. toukokuuta 2008 kello 22.50 (UTC)
Tilanne on muuttunut,lehtitietojen mukaan Permannon albumi julkaistaan sittenkin: http://www.iltalehti.fi/popstars/200807308021105_ps.shtml --MikkoK 30. heinäkuuta 2008 kello 10.55 (UTC)
Tavallaan aika hauskaa, artikkelissa lukee: 'Mia Permannon soololevyn julkaisemista tullaan siirtämään tai mahdollisesti ei koskaan julkaistakaan. Aiemmin ilmoitettiin, että keskeneräistä albumia ei ehkä julkaista.' Nuohan tarkottaa periaatteessa aivan samaa mutta ei toisaalta oikeen mitään.
Nyt on yli 2 vuotta tuosta ja eipä oo näkyny albumia joka ehkä-mahdollisesti julkaistaan. 85.217.35.49 4. syyskuuta 2010 kello 07.12 (EEST)[vastaa]

Kuolinpäivä?[muokkaa wikitekstiä]

Kuolinilmoituksen mukaan Mian kuolinpäivä oli 18.3.2008, ei 19.3.