Keskustelu:Metsänhoitaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Metsänhoitajan arvonimi[muokkaa wikitekstiä]

Kertaalleen poistamani väittämä "metsänhoitajiksi valmistuneet eivät nykyisin enään yleensä käytä suurta huvitusta herättävää arvonimeään, vaan useimmat kertovat vain olevansa maatalous- ja metsätieteiden maistereita" on lisätty takaisin sivulle. Mielestäni väite on mm. seuraavista syistä väärä, ja kaipaan sille kunnollista lähdeviitettä, mikäli se aiotaan sivulle jättää.

–Googlettamalla "metsänhoitaja" tuottaa suomenkielisissä teksteissä 46 700 osumaa ja tutkintonimike "maatalous- ja metsätieteiden maisteri" 709 osumaa. Lisäksi maatalous- ja metsätieteiden maisteri -tutkintonimikkeen alle kuuluvat myös kaikki agronomit! "Metsänhoitaja" on siis selkeästi yleisessä käytössä. Kontrasti on jopa huomattavasti suurempi kuin vertailussa "ekonomi" (206 000 osumaa suomenkielisissä teksteissä) vs. "kauppatieteiden maisteri" (60 300 osumaa).

–Vaikka nimike ehkä jossain määrin yhdistyy hoiva-alan ammatteihin, en ole missään törmännyt "suureen huvitukseen", enkä ole vastaavasta edes kuullut artikkelin väitettä lukuun ottamatta.

Mikäli vastakkaisia kunnollisia perusteluja ei esitetä, lisäys on mielestäni syytä poistaa lähiaikoina.

Jm00 23. maaliskuuta 2007 kello 11.41 (UTC)

Olen samaa mieltä kanssasi. Muistaakseni Metsä-lehden keskustelupalstalla joku mh mainitsi käyttävänsä metsänhoitajan arvonimeä aina ollessaan tekemisissä metsänomistajien tai metsäalan ihmisten kanssa. Sen sijaan "ulkopuolisille" MMM oli selkeämpi. --M. Porcius Cato 23. maaliskuuta 2007 kello 12.27 (UTC)
Kyseessä höpöhöpö-väite... valta osa ko. arvon saavuttaneista pitää sitä suuressa arvossa ja käyttää sitä mielellään. Usein mieluummin kuin 7 kilometriä pitkää ja "mitään sanomatonta" MMM-titteliä... --PV 24. maaliskuuta 2007 kello 23.37 (UTC)