Keskustelu:Metallica

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tätä sivua ehdotettiin hyväksi artikkeliksi, mutta ehdotus kaatui.
Artikkelin hyvät artikkelit -äänestys on arkistoitu.

Vaatisi oikolukua[muokkaa wikitekstiä]

Tämä sivu vaatisi rankkaa oikolukua ja setvimistä, mutta omalta osaltani jätän vain yhden epämääräisen lauseen poistoon ;)

Suomen keikat[muokkaa wikitekstiä]

Metallican Suomen keikoista voisi kaivaa tietoa. Muistikuvieni mukaan Metallica on soittanut mm. Kaavilla 80-luvulla.

No ainakin -95 oli kai Helsingin jäähallilla. Ja senkin jälkeen on ollut, mut en muista vuosia.
Joskus 80-luvun alussa muistaakseni Metallica oli Venomin lämppärinä Suomessa. Kommentin jätti kebabi (keskustelu – muokkaukset).
on se ainaki saapasjalkarokissa soittanu joskus vuonna eino leino. Kommentin jätti 213.255.165.98 (keskustelu – muokkaukset).

Internetin tiedot Metallican esiintymispaikasta Suomessa joulukuun 15. päivän 1984 osalta näkyvät olevan ristiriitaisia. Sivusto [1], jolta tiedot Suomen keikkapaikoista pari vuotta sitten poimin, kertoo yhtyeen esiintyneen kyseisenä päivänä Nivalassa, eräillä toisilla sivustoilla (esim. en-wikin Bang that head that doesn't bang tour -artikkeli) esiintymispaikaksi mainitaan Kaavi. IP-käyttäjä vaihtoikin tänään Metallican Suomen esiintymiset listaavaan osioon Kaavin Nivalan paikalle. Onko mahdollista, että yhtye olisi esiintynyt samana päivänä sekä Kaavissa että Nivalassa? Jos jollakulla on asiasta tietoa, nykyisen artikkelin mahdollisesti virheellinen tieto mainitun päivän osalta olisi syytä korjata. --Nironen 13. heinäkuuta 2007 kello 16.34 (UTC)

Metallican omien sivujen "Timeline"-osiossa lukee, että 15. joulukuuta 1984 bändin keikkapaikkana oli Iloharju, Kaavi. On varmaan luotettavin lähde mihin turvautua?

Metallica-kirjassa oli ainakin mainintoja keikoista ride the lightning-kiertueelta ja 80-luvulta muutenkin. Voisin lisätä ne jahka ehdin Metalcoholic 30. joulukuuta 2007 kello 15.42 (UTC)

Metallicahan on trash metal -yhtye.. Miksi täällä siis on heavy metal -yhtye?

Johtuen ehkä siitä, että trash metal on heavy metalin alalaji, jos heavy metal viittaa metallimusiikkiin yleensä, kuten sillä usein viitataan. Ja metallica on tehnyt myös jotain rock-levyjä 1990-luvulla, joten se ei pelkkä trash-metal yhtye ainakaan ole. --128.214.205.4 28. huhtikuuta 2006 kello 12.18 (UTC)
Pysyköön heavy metalina vain. Ja näin sivumainintana, että alalaji on thrash metal. :) --Faldion 28. huhtikuuta 2006 kello 12.32 (UTC)
Metallican ainoa thrash metal -albumi on Kill 'Em All. --kebabi 28. huhtikuuta 2006 kello 18.56 (UTC)
Mielenkiintoinen mielipide, sillä ainakin suomenkielisen wikipedian albumiartikkeleissa 4 ensimmäisen levyn tyyliksi on merkitty thrash. Black Album onkin jo lähes tukkaheviä. 109.240.230.91 7. huhtikuuta 2021 kello 06.06 (EEST)[vastaa]

Ei nyt ihan noin[muokkaa wikitekstiä]

Kaikki metallican ensimmäiset levyt eli: Kill Em all, Ride the Lightning ja Master of Puppets ovat kyllä ehtaa rässiä mutta nämä uudet ovat sitten jotain perus-metallia eli Heavy metallia

Eikös And Justice For All ole myöskin viellä Thrashia? Laskisin sen juuri ja juuri Thrashin puolelle mutta Blackista se "pehmuus" alkaa heillä minusta alkaa vasta

Mun heviaikoina Metallican mitään levyä ei kunnolla laskettu trash metalliksi, jota edustivat rankemmat Kreatorin tyyppisen bändit, vaan ainoastaan speed metalliksi. Ilmeisesti rajat ovat löystyneet. --ML 14. toukokuuta 2006 kello 15.56 (UTC)

Opetelkaa kirjoittamaan oikein[muokkaa wikitekstiä]

Genren nimitys on thrash metal, ei trash.

selvennykseksi: Thrash = pieksää, hakata | Trash = roska

pikkuinen virhe[muokkaa wikitekstiä]

niin että pieni virhe tuolla vain lukee. Kun Metallica soitti nyt tallinnassa, ennätys määrä ihmisiä oli 78 000 ei 88 000, järjestäjät sen varmistivat että 78 000 ihmistä muuten hyvä :)

Kiitos huomiosta, mutta olisit sen voinut itsekin korjata ;) --kebabi 8. heinäkuuta 2006 kello 21.23 (UTC)

Tota vois korjata[muokkaa wikitekstiä]

Minusta Black album ei vienyt Metallican tyyliä niinkään KEVYEMPÄÄN suuntaan vaan enemmänkin kaupallisempaan, helpommim sulateltavaan ja temmoltaan hitaampaan muotoon. Esimerkiksi kappale Sad but True on soundeiltaan hyvinkin raskas, mutta temmoltaan hidas. Toki levyltä löytyy kevyempiäkin kappaleita (Nothing Else Matters), mutta kyllä aikaisemmiltakin levyiltä löytyy samantyyppisiä balladeja. Minun mielestäni albumit Kill 'em All, Ride the Lightning ja Master of Puppets voidaan kaikki luokitella thrashiksi ja ...And Justice for All voitaisiin kenties luokitella progressiiviseksi thrash metalliksi (jos sillä nyt on niin paljon väliä).. Kyllähän sitä kuulee ihmisten puhuvan siitäkin, ettei Metallica olisi thrashia laisinkaan, mutta itse olen sitä mieltä, että vaikka esim. Slayer onkin ehkä täysverisempää thrashia kuin Metallica, niin ovat albumit Ride the Lightning ja Master of Puppets mielestäni lähinnä kehittäneet käsitettä thrash metal. Tosin aivan kaikkia kolmen ensimmäisen levyn biisiäkään ei minusta voi luokitella thrashiksi. Mitä mieltä olette? --Lehmankukka 20. lokakuuta 2006 kello 21.58 (UTC)

Black Albumilla mielestäni keskimäärin albumin tempo keskimäärin on huomattavasti alhaisempi kuin kolmen ensimmäisen levyn, biisit ovat huomattavan paljon enemmän perinteiseen kaavaan tungettuja kuin aiemmin ja soundit ovat Bob Rockin tuottamisen seuraksena merkittävästi muuttuneet "mainstreamiin" suhteessa aiempiin levyihin. Joten kyllä itse sanoisin että kevyempään suuntaan on menty Black Albumilla. Mutta sillä mitä mieltä minä tai sinä olet, ei Wikipedian kannatalta ole merkityksellistä. Yleinen käsitys kuitenkin tuntuu olevan että Black Albumi erosi merkittävästi aiemmista tuotoksista, ja että muutos tuli juuri enemmän perinteisemmän heavyrockin suuntaan.
Itse olen saanut käsityksen että juuri kolmen ensimmäisen albumin ansioilla Metallica on "yksi neljästä suuresta thrash-bändistä". --JTS 31. joulukuuta 2007 kello 19.44 (UTC)

Korjausta kaivataan ja paljon[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli haisee ja pahasti. Lähteettömiä väitteitä siellä täällä, NPOVista ei tietoakaan (tarpeetonta hehkutusta, mutu-tuntumalla heitettyjä väitteitä mm. siitä mikä on klassikkoa ja mikä ei), kielenhuollosta huutava pula, slangisanoja ja kirjakieltä sekaisin peräkkäisissä lauseissa jne. Jos jollakin olisi käsillä vaikka artikkelissa mainittu Joel McIverin kirja tai jotain muita Metallica-historiikkeja, niillä voi hyvin aloittaa lähteistyksen. Jos ei lähteitä ala kuulua kohtuullisessa ajassa merkityille väitteille, alkaa karsinta. --Jaakonam 11. tammikuuta 2007 kello 23.31 (UTC)

ette taida tietää että metallica on pääosallisesti thrashia, eli siis jopa St. anger luokitellaan hitaaksi thrash metalliksi. Geek slayer 26.9.07

Ei taida millään musiikilla olla virallisia luokituksia. Voi bändejä luokitella miten haluaa. --81.197.140.16 26. syyskuuta 2007 kello 17.18 (UTC)

Maailmanlaajuisen albumimyynnin lähdeongelma[muokkaa wikitekstiä]

Poistin albumimyynnissä aiemmin käytetyn lähteen [2] (tässä versiossa), koska kyseessä oli itseensä viittaava ympäripyöreä lähde (englanninkielinen Wikipedia käytti lähteenä BBC:tä joka käytti lähteenä englanninkielistä Wikipediaa -- en-Wikissä ei ole tällä hetkellä asiaa huomattu/korjattu). Näin ei ollut edellisen viittauspäivämäärän aikaan, miltei vuosi sitten. Englanninkielinen Wikipedia on BBC:llä lisätty käytetyksi lähteeksi ensimmäisen viittauksen jälkeen: biografia on suora kopio en-Wikistä. Tämä on maailmanlaajuisen albumimyynnin ja faktojen tarkistamisen yleinen ongelma, koska tarkkoja lukuja ei ole ikinä saatavilla. Toisessa lähteessä, So What! -kirjassa (vuodelta 2004) vahvistetaan 90 miljoonan albumin myynti, eikä minulla ole ainakaan toistaiseksi tarjota parempaa lähdettä. Sama viittausongelma oli myös artikkelissa Iron Maiden, jonka keskustelusivulla on samankaltainen selitykseni kuin tässä. --Jaakonam 8. helmikuuta 2008 kello 21.36 (UTC)

Hyvä artikkeli?[muokkaa wikitekstiä]

Metallica -artikkeli on kattava - jokaisesta albumista löytyy tarpeeksi tietoa, eikä perusfaktassakaan moittimista. Tosin, punaisia linkkejä hieman, mutta luulen että se ei ole suuri ongelma. Mitäs mieltä olette? --Wooody 26. helmikuuta 2008 kello 16.03 (UTC)

METALLICA on speedmetallica[muokkaa wikitekstiä]

Sivu väittää että on vandaali jos sanoo että Metallica on speedmetallia mutta se on speedmetallia. http://www.metallicaband.net/ Kommentin jätti Lordi-fani 123 (keskustelu – muokkaukset).

Se että Metal Militia ja Hit the Lights oli speed metallia ei tarkoita että Metallica olisi speed metallia, niillä kun on reilut sata thrash metal kappaletta... --Agony (403) 6. joulukuuta 2008 kello 11.51 (EET)[vastaa]

Metallica EI Ole speedmetallia!,speedmetal on aivan erilaista.--Ilari Eskelinen 6. joulukuuta 2009 kello 12.31 (EET)

Tyylilajista näköjään kun kiistellään! Metallican tyylilaji on vaihdellut jopa Deth Metallista melkein altarnative rockiin. Se on ollut kaikkea siltä väliltä, Hard Rockia, Heavy Metallia ja ehkä myös vähän progressiivista, siitä on turha kiistellä. Kommentin jätti Elmajee (keskustelu – muokkaukset)

Mitä sä selität? Death Metallia?!?  –Kommentin jätti 88.148.242.253 (keskustelu)

Juu ei kyllä ihan Death metallia ole...  –Kommentin jätti 88.148.242.253 (keskustelu)

Konsertit Suomessa -taulukko[muokkaa wikitekstiä]

Muutin luettelon taulukoksi, jossa toistuvat kohdat on mahdollisuuksien mukaan yhdistetty (rowspan & colspan). Mielestäni samoin voi tehdä viitteille, joilla on sama lähde ja ne toistuvat peräkkäin (rowspan). --raid5 (keskustelu) 17. maaliskuuta 2017 kello 12.02 (EET)[vastaa]

Diskografian sisältö[muokkaa wikitekstiä]

Yhdenmukaistin Metallican diskografiaosiota poistamalla muut kuin studioalbumit. Vastaavalla tavalla on tehty muissa artikkeleissa (esimerkkinä Sonata ArcticaSonata Arctican diskografiaKeskustelu Sonata Arcticasta: Poistetut linkit ja diskografian sisältö) Livealbumit & DVD/VHS -osiossa saattaa olla albumeja, joita ei ole artikkelisssa Metallican diskografia, siksi laitan ne kokonaisuudessaan tähän avattavaan laatikkoon luetteloksi, ettei mitään tarpeellista häviäisi. --raid5 (keskustelu) 27. toukokuuta 2017 kello 12.11 (EEST)[vastaa]

Metallica soitti Ruisrockissa, Turku muistaakseni 1999?[muokkaa wikitekstiä]

jos joku miettii Suomen Keikkoja... Ihme touhua (keskustelu) 4. lokakuuta 2023 kello 21.48 (EEST)[vastaa]

Niinhän tuolla lukee: Luettelo Metallican konserteista Suomessa. --Lax (keskustelu) 5. lokakuuta 2023 kello 09.33 (EEST)[vastaa]