Keskustelu:Matkapuhelin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keinotekoista slangia[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa: "Sanasta "kännykkä" on myös muotoutunut ainakin nuorison keskuudessa uusia sanoja, kuten "känny", "kapula", "känni", "näköisradion pienoismalli" ja "mälli"." "Kännyn", "kapulan" ja ehkä "kännin" vielä ymmärrän, mutta mistä nuo "näköisradion pienoismalli" ja "mälli" ovat repäisty tähän? Empä ole kenenkään kuullut eläessäni käyttävän tuollaisia sanoja ja tuo "kännikin" on äärimmäisen harvinainen. Voisi poistaa minun puolesta nuo kaksi viimeistä sanaa artikkelista!

Tuo kuva nokian 3310 mallista on väärä... Kommentin jätti 130.243.31.251 (keskustelu – muokkaukset).

Jep, Zxc teki joitain kuvauudistuksia, mutta unohti päivittää (ilmeisesti) kuvatekstin... vaihdoin kuvan takaisin. --Agony (403) 16. tammikuuta 2007 kello 15.57 (UTC)

Voisi vähän kertoa historiasta. Esim: Kuka keksi?

Muitakin kuin kotoinen...[muokkaa wikitekstiä]

Olisi historian lisäksi ihan asiallista laittaa vähän vertailukohtia muidenkin valmistajien puhelimiin. Aika yllättävä pieni artikkeli muuten :)

En tiiä kuka keksi mutta luulen että joku suomalaine ku ollaan tekstiviestitki su muut keksitty? :O --84.250.33.172 19. elokuuta 2007 kello 01.03 (UTC)

öö enkun sivuil sanotaa että joku "bell labs" keksi puhelimen ei mitään nimiä sanottu... --84.250.33.172 19. elokuuta 2007 kello 01.05 (UTC)

Ruotsalaiset kehitti ARP -järjestelmäänsä 50-luvulta saakka mutta Motorolan Martin Cooper ainakin soitti matkapuhelimella jo huhtikuussa 1973. Historiaa tosiaan kannattaisi hieman kattaa kun etenkin meillä suomalaisilla tuntuu olevan se käsitys, että matkapuhelin on nokialainen keksintö ja ensimmäisen puhelun soitti Gorbatshov... Rmac 19. huhtikuuta 2009 kello 14.27 (EEST)[vastaa]

Matkapuhelinten terveysriskeistä lisäykseni...[muokkaa wikitekstiä]

Todellakin, olen saanut Matkapuhelinteknologia - Mitkä ovat terveysriskit?- kirjan kustantajalta niin luvan kuin kannustavan kehotteenkin laittaa tänne wikipediaan jotain tietoja, faktoja matkapuhelinteknologian riskeistä, joita suuri kansa niin vähän tiedostaa.

Uskoisin, että tuon saa vapaasti kääntää myös englanniksi jos jollain riittää innokkuutta.

Asiasta voi tarkemmin tiedustella kustantaja Erja Tammiselta:

erja.tamminen@jippii.fi 09-291 8696

T:Kari Hirvi

Teksti ei sovellu tyyliltään tietosanakirjaan, varsinkaan suoraan kopioituna. Muutenkin epäilyttävää propagandaa. --Zxc 30. elokuuta 2007 kello 12.04 (UTC)
Samaa mieltä. Aiheesta voisi tehdä tietosanakirjamaisen artikkelin esim 'Matkapuhelinten biologiset vaikutukset', kyllä on/ei ole tutkimusten perusteella, kuulostaa hyvältä kiistojen areenalta. --Wipu 30. elokuuta 2007 kello 13.09 (UTC)
Taitaa olla (ainakin Suomessa) sen verran minimaalinen ryhmä, joka näihin uskoo, ettei ylitä merkittävyyskynnystä. Kirja, jonka mainosta tänne yritettiin tuputtaa, on ilmeisesti yksityishenkilön julkaisema. -- Piisamson 30. elokuuta 2007 kello 13.14 (UTC)
Olenko väärässä, vai näyttääkö teistäkin nykyinen versio olevan ei tuorein, vaan sitä edeltävä? Ainakin pitkällinen lainaus näkyy olevan.

Kari Hirvi: VAI EI YLITÄ KYNNYSTÄ MERKITTÄVYYDEN SUHTEEN?

JOS ihmiset vain tietäisivät lukemattomien päänsärkyjensä aiheuttajan ja sen kuinka mastot tuovat tutkitusti eri puolilla maapalloa selkeästi syövän lisääntymistä, he olisivat hyvinkin ilahtuneita, jos voisivat pelkästään sillä vaikuttaa terveyteensä, että kieltäisivät operaattoreita pystyttämästä mastojaan jotta heillä olisi mahdollisuus saada paremmat yöunet niin säteilyn kuin psyykkisenkin hyvinvointinsa kannalta. Ymmärrän kyllä että psyykekin vaikuttaa, mutta on tehty myös tutkimuksia säteilystä, kertomatta ensin kohderyhmille, että kyse oli nimenomaan säteilyn vaikutuksista ollut tutkimus, oliko se nyt Egyptissä vai missä.

JA TOTTA KAI SE ON SENSAATIO kun julkaistaan tuollaista pöyristyttävää tietoa, että kännykät melki joka suomalaisen lempilelut julistetaan täysin VAARALLISIKSI. SE TIETO ON VAARALLISTA, niin operaattoreille kuin matkapuhelinvalmistajille kuin heille jotka ovat tottuneet elämään kännyköiden kanssa, eivätkä ilman enää osaisi elääkään tai kuvitella olevan elämää.

HALUATTEKO TE ETTÄ SUOMENKIN SYÖPÄTILASTOT JATKAVAT KASVAMISTAAN huomattavalla vauhdilla? VAI HALUATTEKO kenties edesauttaa siinä, että ihmiset voisivat vaikuttaa elämänsä laatuun saatuaan tietoa joka mitä todennäköisemmin pitää paikkansa, jos on yksikään uhri olemassa.

JA JOS minun laittamani teksti tuollaisenaan oli väärin, niin jos teillä on alkuperäinen käytössä yhä täällä arkistoissa. NIIN TEHKÄÄ HYVIN ja laittakaa se sellaiseen muotoon, että se palvelee tiedonjanoisia, jotta riskit tullaan tuomaan julki.

VAI onko liian monet operaattorit sponsoroineet teidät niin hyvin, ettette uskalla nousta heitä vastaan, jotta muutama ihmishenki säilyisi hieman siedettävämmissä oloissa taikka terveenä?

MINUSTA tuo syrjimiseni on PÖYRISTYTTÄVÄÄ. YMMÄRRÄN, asiakirja pitää laittaa luettavaan muotoon, AUTTAKAA siis minua siinä ja laittakaa se halutun laiseksi kunhan tiedot tulevat esiin. TOSIN- tekstiähän sai lainata nimenomaan alkuperäisessä muodossa. Näinhän kustantajalta kuulin tai mailista luin.

JA se että pidätte kärsivää ryhmää minimaalisena vähemmistönä ei välttämättä pidä paikkaansa, sillä monikin varmasti kärsii aiheutuneista vaivoista, muttei osaa vain liittää niitä säteilyyn, koska siitä ei ole heille kukaan informoinut millään muotoa vaan pikemminkin heittää joko mielenterveyspalveluiden puolelle taikka lääkekuurille, jolloinka kummassakin tapauksessa lääkäreiden ylläpitämä suuri lääkebisnes pääsee jälleen kukoistaan , eikä tavallinen kansalainen uskalla pian avata suutaan ja tehdä mitään terveytensä eteen sen puitteissa mikä olisi hänelle edullista.


Te olette huomanneet kaikenlaisten Jokelan kaltaisten pahoinvointien yltyvän mitä moninaisimmin tavoin, ja säteilykin voi olla yksi tekijä joka vaikuttaa meidän aivoihimme niin, että masennus lisääntyy vaikkei mitään näkyvää muuta syytä olisikaan.

Ja mitä me teemme?

Mitä me todellakin teemme? Tekisimmekö vaihteeksi jotain hyvää asian eteen? :)

T:Kari Hirvi

Tainnut nokian fanittaja ollut kirjoittelemassa juttua, sen verran nokiapitoinen teksti.


päivitetty ajantasalle WHO; n tutkimustulosten osalta--85.157.57.205 1. kesäkuuta 2011 kello 00.19 (EEST)[vastaa]

Korjasin artikkelia vähän tuolta 6110/6150-kappaleesta, kameleonttikuorihan oli vain 6110:n ominaisuus, 6150:ssa sitä ei ollut ddog (keskustelu) 3. maaliskuuta 2013 kello 18.50 (EET)[vastaa]

Sivu liian tekninen[muokkaa wikitekstiä]

Matkapuhelin on nykyään ehkä tärkein ihmisten sosiaalinen työkalu. Artikkelia olisi hyvä laajentaa sisältämään tämä yhteiskunnallinen ja kulttuurinen ulottuvuus. Mielestäni artikkeli on nyt keskittynyt lähinnä vain tekniseen puoleen. --Mur (keskustelu) 30. syyskuuta 2020 kello 21.53 (EEST)[vastaa]