Keskustelu:Martin Scheinin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ei Scheinin jäsenyyttään mitenkään ole salannut. Tuollakin se tuodaan selvästi esille:[1] --Ulrika 28. maaliskuuta 2007 kello 16.26 (UTC)

SKP:n jäsenyys on kai tosiasia, mutta 1970-luvulta. On hyvin kummallisen näköistä, jos Scheininin nimi on puolueen luokassa, josta hän on eronnut ja johon hän ei ole kuulunut kuin pienen osan aikuiselämästään. Samulili 29. maaliskuuta 2007 kello 19.45 (UTC)
Mikä olisi parempi nimi luokalle? "SKP:ssa vaikuttaneet henkilöt"? Joka tapauksessa SKP:n keskuskomiteaan (1980-luvulla) kuuluneen henkilön voi mielestäni ilman muuta luokitella puolueen mukaiseen luokkaan. Olisi eri asia, jos Scheinin olisi ollut ns. rivijäsen tai hänen sitoutuneisuutensa SKP:hen ei olisi tullut ilmi julkisuudessa/toiminnassaan. Ainakaan toistaiseksi puolueiden mukaisissa luokissa ei olla tehty jakoja entisiin tai nykyisiin vaikuttajiin, vaan kaikki on kerätty yhteen.--Ap4k 29. maaliskuuta 2007 kello 20.50 (UTC)

No jo "kommunistit" tai "entiset kommunistit" olisi parempi nimi. En muista tuntemani MS:n jäsenyyksiä eri järjestöissä. Mielestäni eri puolueiden jäsenyydet pitäisi jättää luokituksen ulkopuolelle. Ei siksi, että esim. SKP:n jäsenyydessä (vanhan tai uuden) olisi mitään noloa, vaan muutenkin se on epäoleellinen tieto. Sitäpaitsi juuri tämä SKP sekoittaa enemmän kuin muut puolueet siksi että on ollut kaksi eri SKP:ta -tulkitsijasta riippuen. Vanhaan SKP:hen kuulunut ja sen osaltaan lakkauttanut --Höyhens 29. maaliskuuta 2007 kello 21.12 (UTC)

Kuten aiemminkin, olen sitä mieltä, että poliitikkojen ja muiden politiikassa vaikuttaneiden henkilöiden luokitteleminen puolueittain on parempi ratkaisu kuin aatteittain. Puolueiden mukaiset luokat voivat olla alaluokkia luokissa kuten Suomalaiset sosialistit. Kun tein luokan "SKP:n jäsenet" laitoin nimeen tuon "jäsenet", koska en halunnut laittaa siihen epämääräistä sanaa poliitikko, joiksi kaikkia niitä, jotka mielestäni on syytä luokitella ko. luokkaan, ei voi kutsua. Kuten yllä sanoin, luokan voisi nimetä paremmin tästä lähtökohdasta, eli esimerkiksi muotoon "SKP:ssa vaikuttaneet henkilöt".--Ap4k 29. maaliskuuta 2007 kello 21.31 (UTC)
Luokan nimi olisi paras muuttaa. Nyt artikkeli antaa ymmärtää, että Scheinin on SKP:n jäsen. Se on faktavirhe. Samulili 30. maaliskuuta 2007 kello 05.51 (UTC)
Kyseisen luokan keskustelusivulla on nyt käsitelty aihetta. Uusi nimi voisi olla "SKP:ssä (1918) vaikuttaneet henkilöt". Eikö mainitsemasi "faktavirhe" kuitenkin koske ihan yhtä lailla myös kaikkia "puolueen x poliitikot" -tyylisiä luokkia, joihin on nyt sijoitettu sekä nykyisiä että entisiä puolueessa politikoineita?--Ap4k 30. maaliskuuta 2007 kello 18.30 (UTC)
Kävin katsomassa miten Pekka Räty on luokiteltu. Kyllä aika oudolta näyttää, että sama henkilö on luokissa "Suomalaiset sosiaalidemokraattiset poliitikot", "Suomalaiset vihreät poliitikot" ja "Keskustalaiset poliitikot". Samulili 30. maaliskuuta 2007 kello 19.11 (UTC)
Ehkä ne voisi muuttaa muotoihin: "Vihreässä liitossa vaikuttaneet henkilöt", "SDP:ssä vaikuttaneet henkilöt" ja "Suomen Keskustassa vaikuttavat henkilöt"? Olemassa olevien puolueiden kohdalla voisi siis tehdä erilliset luokat nykyisille ja entisille "vaikuttajille" (parempia termejä?)--Ap4k 30. maaliskuuta 2007 kello 19.30 (UTC)