Keskustelu:Makuualusta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaupoissa tuote tunnetaan retkipatjana tai makuualustana... termi kenttäpatja kuuluu armeijaan. --Ilkant 11. huhtikuuta 2006 kello 20.47 (UTC)

Onhan siinä vähän vivahde-eroa, mutta se sen nimi on. Markkinoinityistä sitten kaupalliseen käyttöön on omaksuttu toisenlaisia nimitä. Hyvä nuokin on mainita artikkelissa. --thule 11. huhtikuuta 2006 kello 21.06 (UTC)
Ok. Otin itse kuvan parjasta ja vein sen Commonsiin. Nyt kun tuohon artikkeliin saisi jonkunlaista tietoa sen eristävyydestä ja vähän lisuketta, niin se olisi valmis (tynkyys pois). --Ilkant 11. huhtikuuta 2006 kello 21.11 (UTC)
Rohkenen epäillä, että kenttäpatja ei ole se sana, jolla aiheeseen viitataan yleiskielessä. Googlen mukaan makuualusta on selvästi yleisempi. Kielitoimiston sanakirja tuntee vain sanan makuualusta. --Tsemii 11. huhtikuuta 2006 kello 22.12 (UTC)
Yleisyys varmasti netissä onkin tuo, sotilasasioita ei niin hirveästi käsitellä netissä, mutta maassamme ääneen lausutuissa sanoissa kenttäpatja sattuneesta syystä voi hyvinkin viedä voiton. Väline on kuitenkin tullut siviilikäyttöön sotilaiden kautta ja edelleen sanaa käytetään myös siviileiden kesken minusta yhtäläisesti. "Makuualusta" on epämääräisempi ja voi viitata ylipäätään alustaan, jolla joku makaa. t: partiolainen, reserviläinen ja eränkävijä. --thule 11. huhtikuuta 2006 kello 23.12 (UTC)
Minusta ehkä-arvelut ja omat mielipiteet eivät ole argumentteja tässä nimiasiassa. Mitä sanoo kielitoimisto? --Ilkant 11. huhtikuuta 2006 kello 23.41 (UTC)
Kuulin ensimmäistä kertaa koko "kenttäpatja" termin vaikka olen retkeillyt vuosikausia. Makuualustaksi tuota yleensä sanotaan.

Myös mm. vesisänky on makuualusta. --SM 11. elokuuta 2006 kello 21.30 (UTC)