Keskustelu:Luonto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Itseasiassa kulttuurikeskustelun mieleentuomana tässäkin on tietynlaisia ongelmia kakkoskohdassa - kyllä vaikkapa suomen kielikin on olemassa, vaikka luonnontiede ei sitä tutkikaan. Oletetaanpa vaikka että määritelmä pelaa kahdella vaihtoehdolla:

  • A) Suomen kieli on olemassa ja luonnontiede tutkii sitä.
  • B) Luonnontiede ei tutki suomen kieltä, eikä ei ole olemassa.

Kumpikaan väittämistä ei pidä paikkaansa. Itseasiassa kakkosmääritelmän virhe on siinä, miten olemassa oleminen (mikä ei ole vallan yksinkertainen käsite) määritellään - ja tässä tapauksessa aivan liian simppelisti.

(toivottavasti en kirjoita nyt ihan sekavia) JP 13:19 touko 20, 2004 (UTC)

Et kirjoita lainkaan sekavia, olen tehnyt tässä kohdassa virheen. Jos keksit jonkin järkevän tavan erottaa Popperin 3. maailma käsiteltävästä kohdasta, niin korjaa se tekstiin. Hyvin huomattu.

Jopa tuli tyly sivu luonnosta! Muokkaushistoriasta voi kuitenkin lukea todellisesta luonnosta ja siihen vaikuttavista sekä jumalallisista että epäjumalallisista seikoista. Valitettavan törkeätä punakynän käyttöä. Tikkakit 26. kesäkuuta 2007 kello 17.18 (UTC)

Ihminen on peruuttamaton osa luontoa. Luonnon määrittely pitää muuttaa ihmistä vihaamattomaan muotoon eli pois tuollainen tekopyhyys. HIV ja lapamatokin ovat osa luontoa, eksoplaneetoista nyt puhumattakaan. Määritelmä on raakile. Tikkakit 27. kesäkuuta 2007 kello 16.21 (UTC)

Eihän luonnontieteellä sinänsä ole tuollaista rajausta, ateistinen materialisti tietenkin tulkitsee havaintojaan omista lähtökohdistaan, mutta ei voi vaatia muita tutkijoita jakamaan noita taustaoletuksiaan. 18.4.2013 K.V.--87.95.75.91 18. huhtikuuta 2013 kello 22.56 (EEST)[vastaa]

Puutteellinen[muokkaa wikitekstiä]

Heti ensimmäisellä rivillä pisti silmään "...kasveineen ja eläimineen." Mihin jäivät kaikki muut eliökunnan osat? Sienet ja mikrobit ym. eivät siis osa luontoa? –Kommentin jätti 2001:14BA:1FFF:4400:465:C02F:1CBE:3389 (keskustelu)