Keskustelu:Luettelo teknologiakeskuksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tähän artikkeliin olisi tarkoitus kerätä maininta kaikista merkittävimmistä suomalaisista teknologiakeskuksista ja esitellä TEKEL. Vain joistakin suurimmista voinee olla myös itsenäinen artikkeli. --Aulis Eskola 1. elokuuta 2006 kello 10.40 (UTC)

Onkos tuohon tiedepuisto käsitteeseen päin minkäänmoista järkevää rajanvetoa hahmotettavissa? Vai onko nämä lähes sama asia ja siten jopa yhdistettävä? --Aulis Eskola 1. elokuuta 2006 kello 11.02 (UTC)


Justiinsa olen tässä meidän yhteisössämme (Oulu Innovation) keskustellut näiden kahden käsitteen olemuksesta. Vahvin näkemys on se, että tiedepuistoon liittyy aina tutkimus (eli yliopisto tai tutkimuslaitos kuten VTT) osana toimintaa. Teknologiakeskuksessa näin ei välttämättä ole. Voidaan siis arvioida, että on olemassa molempia, tiedepuistoja ja teknologiakeskuksia. Ja yleensä teknologiakeskus on tiedepuiston toimintaympäristö. Sekä teknologiakeskuksiin että tiedepuistoihin kuuluu myös toimijoita jotka pyörittävät kehitystoimintaa, eli esimerkiksi kansallista osaamiskeskusohjelmaa. Oulussa ohjelmaa pyörittää juuri Oulu Innovation, jota on kuitenkin vaikea kutsua teknologiakeskukseksi. Tämä käsitemaailma on näissä asioissa vähän kiharainen. Minä käyn vielä keskusteluja asiaa tuntevien ihmisten kanssa ja täydentelen sitten sivuja näistä aiheista. Ko 7. elokuuta 2006 kello 10.15 (UTC)