Keskustelu:Luettelo paaveista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Saksalaista GNU:a paaveista[muokkaa wikitekstiä]

http://www.netzwelt.de/lexikon/Johannes_Paul_II..html

Paavien nimet[muokkaa wikitekstiä]

Osaako joku sanoa, ovatko nämä nyt Paavien oikeat suomenkieliset nimet? Samulili 22. joulukuuta 2004 kello 20:47 (UTC)

Lista näyttäisi olevan identtinen katolisen kirkon listan kanssa[1]. Eivätköhän ole oikein. --Mikko Paananen 22. joulukuuta 2004 kello 21:10 (UTC)
Näinkö tätä tietosanakirjaa tehdäänkin ! "Näyttäisi olevan...", "Eivätköhän ole ...", "ovatko ... oikeat...". Valitettavasti tuo asenne on jo tuottanut melkoisia mokia sivuilla, joita EI saisi tulla yli-innokaiden, asiasta mitään tietämättömien KÄÄNTÄJIEN toimesta. Jos ei tiedä, ei kannata kääntääkään, kun ei tiedä, mitä kääntää ! --Naurulokki 8. helmikuuta 2005 kello 08:32 (UTC)

Stefanusten numeroinnissa käytettäköön EnWikin mukaista numerointia, jossa kolme päivää "hallinnut" Stefanus II lasketaan paaviksi. Artikkelin nimet ovat siis muotoa "Stefanus X", mutta tekstiin voidaan lisätä sulkeisiin mysö vaihtoehtoinen numerointi "Stefanus (IX) X". Asiasta lisää: en:Pope_Stephen_II. --Samulili 28. joulukuuta 2004 kello 10:50 (UTC)

Monet nimet poikkeavat perinteisestä suomenkielisestä kirjoitusasusta. Meillä käytetään kuninkaista ja paaveista omia sovinnaisnimiä, ja niitä olisi käytettävä myös Wikipediassa. Esim. Bonifacius > Bonifatius. Paavit olivat uskonpuhdistukseen asti myös Suomen kirkon paaveja. Ei historiaa voi ruveta muokkaamaan uudestaan. --Ulrika 25. kesäkuuta 2006 kello 14.33 (UTC)

Listalla oleva Leo V näyttäisi viittaavan sammanimiseen Bysantin keisariin, joka eli sata vuotta aiemmin.

Lähdeviitetalkoot[muokkaa wikitekstiä]

Aika monesta listan artikkelista puuttuvat lähdeviitteet kokonaan. Näin osallistut talkoisiin:

  1. Etsi vastaava artikkeli katolisesta ensylopediasta: http://en.wikisource.org/wiki/Catholic_Encyclopedia_(1913) En-kielilinkki auttaa oikean hakusanan löytämisessä.
  2. Vertaa artikkelin faktoja ensyklopediaan. Korjaa, jos selviä lyöntivirheitä (esim. vuosiluvuissa) !
  3. Lisää viite, "Lähteet"-otiskko ja Viitteet-malline.
  4. Mallia voit katsoa tästä: Bonifatius III

Voit etsiä lähteitä muuallakin. Verkosta löytyvät ovat usein en-wikin kopioita; kirjalähteet olisivat mainioita ! Tällä sivulla voi kertoa myös, mitä osia on tarkistettu esimerkiksi vuosisatoina (itse katsoin numerot 59-67).

Tervetuloa talkoisiin. --Tappinen 13. heinäkuuta 2009 kello 10.06 (EEST)[vastaa]

Löysin nimittäin Googlella sopivan suomenkielisen lähteen, löytyy täältä. --August-54 13. heinäkuuta 2009 kello 10.29 (EEST)[vastaa]
Vielä täsmennys, tarkoitus ei ole hakea viitteitä tälle sivulle vaan tähän linkatuille paavisivuille, jokaiselle erikseen. --Tappinen 13. heinäkuuta 2009 kello 10.33 (EEST)[vastaa]