Keskustelu:Luettelo laivatyyppien lyhenteistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

FNS-lyhenteen lähde[muokkaa wikitekstiä]

Onko FNS-lyhenne oikeasti vahvistettu Puolustusvoimien käyttöön? Suomenkielisessä esityksessähän asiaa ei käsitellä ja englanninkielisissä materiaaleissa, jotka on kaikkein huolellisimmin kirjoitettu, (esim. kalustoesittelyn engl. versio), ei mainita yksittäisiä laivoja, mutta ei toisaalta tuoda esille myöskään laivojen nimien etuliitteitä. Suurin osa merivoimien sivuilla olevista FNS-liitteistä kuvaa ranskalaisia laivoja. Voin uskoa, että etuliitettä käytetään, mutta haluaisin nähdä tälle virallisen lähteen. --M. Porcius Cato 27. marraskuuta 2007 kello 21.32 (UTC)

No tuossa nyt pikaisesti katsottuna -> http://en.wikipedia.org/wiki/French_Navy#Prefixes . Lisäsin myös lähteen pv:n sivuille artikkeliin missä tätä käytetään. Yleisesti ottaen maan laivasto voi käyttää mitä lyhennettä haluaa. Kyse on kuitenkin lähinnä tunnistettavuudesta ja käytännöllisyydestä. Lyhenne on käytännöllisempi kirjoittaa kuin pitkä litania aluksesta puhuttaessa (vrt esim HMS). Kommentin jätti 80.223.27.170 (keskustelu)

Eri vaihtoehtojen merkinnät[muokkaa wikitekstiä]

Onko parempaa tapaa merkitä kun kyseessä on saman lyhenteen eri tarkoitus? [numero] sekaantuu herkästi lähdeviitteiden merkintätapaan, josta ei nähtävästi ole kyse. Ipr1 (keskustelu) 15. marraskuuta 2020 kello 13.59 (EET)[vastaa]