Keskustelu:Lonkkanivel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Niiiiin tekisi mieli poistaa tuo kohta "lonkkanivelen liikkeiden nimityksiä"! Ei ne ole millään tavalla ominaisia ainoastaan lonkkanivelelle. Ovat lähinnä lihaksien aiheuttamia raajan liikkeitä ja kyllähän nyt esim abduktiota ja adduktiota tapahtuu myös eturaajassa! Onko kellään mitään sitä vastaan, että poistan nuo?--ELLusKa_86 22. marraskuuta 2007 kello 13.35 (UTC)

Saisikohan niitä siirrettyä mihinkään ylemmän tason artikkeliin? Tänne ne eivät tosiaan kuulu. --albval 22. marraskuuta 2007 kello 13.38 (UTC)
Sori en malttanut olla ottamatta pois. Oli niin harhaanjohtava, koska esim pronaatio ja supinaatio oli aika kummasti kuvailtu ja niillä ei ainakaan ole mitään tekemistä lonkkanivelen kanssa. Mutta kyllähän nuo liikkeet voisi johonkin artikkeliin laittaa. Olisikohan lihas artikkelissa tilaa pienelle täytteelle? Helpottaisi kummasti lihasartikkelienkin kirjoittamista, kun ei tarvitse pohtia, että kirjoittaako pronaatio vai alkaako sitä tekstissä selventämään.--ELLusKa_86 22. marraskuuta 2007 kello 13.42 (UTC)