Keskustelu:Leopard 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisiköhän tämän artikkelin nimi vaihtaa "Leopard 2 A 4" -> "Leopard 2". --Teme 11. heinäkuuta 2005 kello 22:00:39 (UTC)

Oho, en huomannut keskustelusivua ja kerkesin jo vähän siirtelemään. Mutta hyvä idea, tuskin jokaisesta mallista kannattaa omaa artikkeliaan tehdä.. –Kooma 11. heinäkuuta 2005 kello 22:11:33 (UTC)
Nyt se on perusmallin niminen. --Teme 11. heinäkuuta 2005 kello 22:46:06 (UTC)

Leopardien käyttö[muokkaa wikitekstiä]

Vaunut eivät välttämättä toimi tulitukena toimiessaan PsjP:n kanssa. Ne voivat olla myös kärjessä. Aiheesta lisää tämän vuoden Panssarilehdissä ilmestyneessä artikkelisarjassa: Suomalaisen panssaritaktiikan kehityksestä. En siis tarkoita sitä, etteikö niitä voitaisi käyttää tulitukena, vaan sitä että niitä välttämättä käytetä ainoastaan siten.

Ampumatarvikkeet[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni on turha mainita valojuovanuolia kun voisi luoetella kaikista tärkeimmät ammustyypit eli alikaliiperiset nuoliammukset DM 33 KE, DM 43 AI, DM 53 LKE; sirpaloituvalla kuorella varustettu onteloammus DM 12 MZ sekä monikäyttöammus 120 MP. --Matti Tirkkonen

Artikkelissa on käytetty termiä kumianturat/lumianturat. Mielestäni parempi termi olisi kumiset telalaput tai jotain vastaavaa. Lumianturoille taas kitkapalat. Ainakin näitä termejä käytetään koulutuksessa. Kuvaavat paremmin tarkoitusta..



-- minäpä muokkasin tuota vähän... siellä oli myös jotain hölynpölyä jonka mukaan leopardilla voisi muka kahlata kahdeksan metrin syvyydessä. molemmat on nyt korjattu uuteen muotoon. Proximax 29. lokakuuta 2007 kello 21.15 (UTC)

vaunun kehityshistoriasta[muokkaa wikitekstiä]

eikös se ollut niin että kun amerikkalaiset kehittivät tätä vaunua yhdessä saksalaisten kanssa, syntyi jonkinlainen eripura jolloin saksalaiset tosiaan jatkoivat tätä vaunun kehitystä leopardina, mutta amerikkalaiset jatkoivat projektiaan eri linjalla, jolloin syntyi M1 Abrams? tästä voisi ehkä mainita jossain... kenties? =)

Jotenkin itsekin näin muistelisin. Ja valitsivat eri panssaroinnin. Osion alkupuolta voisi muutenkin minusta hieman selventää. --J. Sketter 21. toukokuuta 2009 kello 22.07 (EEST)[vastaa]

Saksalaisten testeistä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa on eräs kohta joka on luultavasti netistä napattua misinformaatiota.

"Saksalaisissa kokeissa T-80 pystyi läpäisemään Leopard 2A3:n ja aikaisempien mallien panssarin vain alle 1,2 km etäisyyksiltä. Malli 2A4 sisälsi parannetun panssaroinnin tornissa. Mallissa Leopard 2A5 panssarointia parannettiin edelleen kiilanmuotoisella panssarilla tornin edessä ja sivulla. Uudesta panssaroinnista johtuen malli 2A5 poikkeaa huomattavasti aikaisemmista. Kokeissa joissa Leopard 2A5 tulitti toista, vain yksi kahdeksasta osumasta tornin etuosaan lävisti panssarin. Leopard 2A6 on varustettu parannetulla tykillä 120 mm L55, joka pystyy tuhoamaan T-80U:n neljän kilometrin etäisyydeltä."

Milloin muka Bundeswehr olisi saanut käsiinsä T-80:sen, joka oli Puna-Armeijan eliittitankki? Testiammuntoja on kyllä suoritettu vanhemmilla T-72:illa, mutta vanhemmilla NVA:n käyttämillä ampumatarvikkeilla. Ja mistä on tieto että L55 pystyy läpäisemään T-80U:n neljän kilometrin etäisyydeltä? Vaadin luotettavia lähteitä, ja jollei sellaisia tule niin poistan tuon osion.

No eihän siihen tarvita kuin tieto tykin mitoista ja parhaasta a-tarvikkeesta (vähän ehkä vaikeampi), joka oli ilmeisesti nuoliammus, kun etäisyydellä oli väliä? Testattiin ehkä ihan länsimaisella vastaavaksi arvioidulla tavaralla. Mutta luotettava lähde toki on aina poikaa! J. Sketter 13. huhtikuuta 2009 kello 03.26 (EEST) --J. Sketter 21. toukokuuta 2009 kello 22.12 (EEST)[vastaa]

Uutinen siltapanssarivaunuista oli YLEn jossa niin sanottiin "ensimmäisen kerran maailmassa siltajärjestelmä on rakennettu Leopard 2 panssarivaunun alustalle", tuo mil.fi oli väärä linkki. Argus 20. syyskuuta 2007 kello 19.21 (UTC)

Tuolta sellaisen ainakin saa ostaa: http://www.kmwsim.com/produkte/psb2.php De.Wikin mukaan de:Panzerschnellbrücke 2:ta on alettu kehittää jo 1999. Eikö tuossa sanota että ensimmäiset kappaleet on otettu kokeiluihin jo 2002. Saksalaiset ostaneet niitä 35 ja Alankomaat 14.[1] Tietty voi olla jotenkin mahdollista ettei niitä ole vielä toimitettu yhtään viidessä vuodessa, mutta ennemmin uskon kyllä Ylen väärinymmärrykseen. --Mikko Paananen 20. syyskuuta 2007 kello 20.10 (UTC)
Patria ei ainakaan ota itselleen kunniaa [2] asiasta, sillä sen tiedotteessa ei moisesta puhuta mitään kuten ei PV:n sivuillakaan. Argus 20. syyskuuta 2007 kello 20.19 (UTC)
Toistaiseksi olen nähnyt ainoastaan kuorma-auton pohjalle tehdyn Patrian siltakaluston, YLEn uutisen alkuperä ihmetyttää. edit:on näköjään tullut päivitystä; nyt siltavaunut on mainittu Patrian sivulla. Argus 26. tammikuuta 2008 kello 18.48 (UTC)