Keskustelu:Lemmikkikani

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mistä on peräisin väite, ettei kanille saa antaa mitään siemenseosta? Kaniyhdistyksen sivuilla olevasta ruokintaohjeesta siemenseos löytyy. --Hanna V 18. toukokuuta 2006 kello 16.42 (UTC)

Tuo väite on luultavasti peräisin jostain tosi luotettavasta lähteestä niinkun moni muukin virhe artikkelissa...

Siemenseokset saattaa sisältää rasvaisia aineita kuten pähkinöitä ja auringonkukan siemeniä jotka rasvoittaa sisäelimet, mutta saa niitä seoksia ilmankin pähkinöitä. Ja tarkistaa pellettien koostumukset, viljoja niissäkin. Mutta sitten tuosta on tyystin unohdettu se tosiasia että kani on luonnostaan valikoiva syöjä jonka ansiosta kanille voi kehittyä siemenseoksesta kalsium köyhä ruokavalio (lähde rabbit production).

Iso ongelma on myös artikkelin alussa: Kanit eivät myöskään sovi pienten lasten lemmikeiksi, vaikka niin yleensä luullaan. Mikähän lienee lähde tähän? Joku lapseton puput.nettiläinen? Tässä vastineeksi suora lainaus rabbit productionista: All breeds can make good pets, but because of their calmer dispositions, larger rabbits, such as New Zealands, are better suited for small children. Smaller breeds, such as Netherland Dwarfs, may be better suited for older people.

Hiukan turhan kantaa ottavaa tekstiä ilman mitään lähteitä ollakseen wikipedian artikkeli.--Serika 10. heinäkuuta 2008 kello 09.35 (UTC)

Lähteitä ja korjauskin. Hyvä lähde on tässä: http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/ela/sarjat/oppimateriaalia/2/eksootti.pdf Tuo on kai suomeksi paras kani opus mitä löytyy, eläinlääketieteellisen oppimateriaalia. Joskin tuossakin kyllä on virheitä... Noin pikasesti sieltä löytyy suositus ottaa kaksi kania, mutta se suosittelee kahta naarasta samasta poikueesta. Hiukan kyseenalainen juttu oikeastaan, tuo leikattu uros ja naaras on vaan oikeasti se paras yhdistelmä, mutta siihen ei löydy lähdettä, se vaan on sellanen yleisesti tunnustettu asia. Tämä samanen opus voisi olla lähteenä myös kanin mahdollisimman paljon vapaana ololle.

Virhe löytyy tuolta missä puhutaan parafiiniöljystä ja ananasmehusta. Ei ananasmehun tarkoitus ole tehdä suolta liukkaaksi, vaan ananasmehun teho perustuu tähän: http://en.wikipedia.org/wiki/Bromelain eli ideana tuossa on että tuo rikkoo mahdollisen tukoksen. Parafiiniöljy taas on se ulostuslääke joka liukastuttaa suolen. Lähteeksi tälle vaikkapa tuo samainen opus, itseasiasiassa siellä se on hyvin selkeästi selitettynä kun tarkemmin luin.--Serika 16. heinäkuuta 2008 kello 05.18 (UTC)

"Kanin hoito"-osio vaikuttaa niin ikään aika pitkälti hoito-oppaalta? Eikö sen paikka olisi Wikibooksissa? --94.237.8.130 18. maaliskuuta 2009 kello 14.57 (EET)[vastaa]

lemmikkikani-sivu[muokkaa wikitekstiä]

(siirretty sivulta Wikipedia:Visuaalinen_muokkain/Palaute)

"Kaali ja puna-apila aiheuttavat kaasua suolistoon, ja koska kani ei piere eikä röyhtäile, ilma ei poistu kuten esimerkiksi ihmisellä. Myös salaattia pitää antaa harkiten, sillä se saattaa suurissa määrin aiheuttaa esim. masennusta." Haluaisin tietää mistä lähteestä nämä tiedot ovat peräisin. 188.67.177.156 30. huhtikuuta 2014 kello 14.55 (EEST)[vastaa]