Keskustelu:Leia Organa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hieman tarkkuutta[muokkaa wikitekstiä]

Aiempi teksti ennen korjauksia oli kuin suoraan 10-vuotiaan käsialaa! Vaikka tämä on sanakirja, jota voi muokata kuka vain, toivoisin kuitenkin, että kielioppiin kiinnitettäisiin huomiota enemmän. Kaikkia virheitä en jaksanut korjata, ja sinne on voinut jäädä itseltänikin virheitä, mutta jos jollakulla on enemmän tietämystä/aikaa, voisi hän (jos tänne eksyy) korjata runsain mitoin kaikki Star Warsia koskevia artikkeleja. Black Eagle 13. lokakuuta 2006 kello 14.23 (UTC)

Tarkkuutta! Tämä on TIETOsanakirja! -U-T 13. lokakuuta 2006 kello 14.24 (UTC)

Korjaan: tietosanakirja. Jo mainitsin että itsekin (ja kaikki) teen virheitä. Black Eagle 13. lokakuuta 2006 kello 14.32 (UTC)

Heh, niinpä! Oli vain pakko, tiedäthän... -U-T 13. lokakuuta 2006 kello 14.33 (UTC)

Aikamuodon viilausta[muokkaa wikitekstiä]

Asiasta perfekti ja pluskvamperfekti, sinänsä pulmallinen muoto tuo "on alkanut kipunoida", koska se on sekä suomen kielessä futuuri, jota tarkalleen ei ole, JA perfekti. Imperfektin "parina", menneempää aikaa ilmaisevana muotona yleensä käytetään pluskvamperfektiä, eli: "oli alkanut kipunoida" Vastaavasti preesensin parina käytetään perfektiä, ehkä koska molemmissä on yksi verbin osa preesensissä: (olla -apuverbi preesensissä:) on (pääverbi:) alkanut (ja verbin kipunoida perus- ja nominaalimuoto:) kipunoida. Pluskvamperfekti on vastaavasti olla -apuverbi impefektissä (oli). Black Eagle 13. lokakuuta 2006 kello 14.42 (UTC)

Kaanon; ONKO SE SANA???[muokkaa wikitekstiä]

Kohdassa, jossa mainitaan Leian ammatti, lukee "Alkuperäinen kaanon". Mitä se tarkoittaa? Rihkoil3 (keskustelu) 27. joulukuuta 2021 kello 16.12 (EET)[vastaa]