Keskustelu:Kustaa II Aadolf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Täydentäkää tietoja Kustaa II Aadolfin ja Margareta Slotsin jälkeläisistä. Erityisesti Kustaa Kustaanpojan Wasaborgin kreivin suvusta kiitos. Ruotsinkielisillä sivuilla on jo selvitetty Kustaa Kustaanpojan Wasaborgin Kreivin sukua alenevissa polvissa vuoteen 1722 asti, 23:n jälkeläisen osalta.

Olisi mukavaa tietää montako Kustaa Kustaanpojan Wasaborgin kreivin verenperillistä naisten puolelta liikuskelee Suomessa? Tiedä vaikka Ahvenanmaalaiset saattaisivat kiinnostua puhumattakaan syntyperältään suomenruotsalaisista.

Kiintoisaa olisi nähdä selkeä sukukartta, mistä eri väreillä voisi erottaa mahdolliset sukulaissuhteet.

Pitääkö tiedot kerätä konkreettisesti itse kirkon kirjoista vai onko tietojen kerääminen ja kääntäminen toisten lähteistä rikollista toimintaa ilman lupaa? Voisiko olla vaara että kirkon kirjoja varastettaisiin, väärennettäisiin tai hävitettäisiin, jotta verenperillisyyttä ei voitaisi todentaa? Voisiko dna -testit aiheuttaa haudanryöstöjä tai petosmielessä ruumiin vaihdoksia? Minkä tahon tehtävänä on suojella ja tutkia Wasaborgin suvun Salaisuutta?

Aika naurettavaa. Mikäköhän pölhöromantikko tuollaisia lähes vainoharhaisia höpötyksiä päästelee - eiväthän Vasaborgin kreivit mitään kovin tärkeitä olleet. Vasaborgin kreivisuku ei suoraan kuulu Kustaa II Aadolfin artikkeliin. Kyseistä sukua varten voi avata oman artikkelinsa, vaikka Vasaborgin kreivi, mutta tulisi muistaa että vain ensyklopedista merkitystä omaava tieto on järkevää laittaa Wikipediaan. Noina vuosikymmeninä ei vielä pidetty kirkonkirjoja sukulaisuussuhteista, sellaiset kirkonkirjat yleistyivät vasta 1700-luvun puolivälissä. Jos muistan oikein lukemani genealogiat, Vasaborgin kreivisuku sammui aika pian, ja sen jatkuminen on ollut aika kitukasvuista. Tärkeämpiäkin aatelissukuja on. Äpäräpolveutuminen Kustaa-kuninkaasta lienee ollut ainut syy, miksi he saivat aateliarvon - en ole kuullut että heillä olisi olut omia meriittejä, joihin ylennys voisi perustua. Tietysti kaikki Vasaborgien nykyisin elävät jälkeläiset ovat aika ylpeitä sukuperästään, onhan siellä ollut hieno arvonimi ja ihan äpärän aikaansaanut kunkkukin. Siten tuskin lienee täysin kadonnut se tieto, ketkä heistä polveutuvat. Minun on vaikeaa ymmärtää miksi ahvenanmaalaiset olisivat erityisen kiinnostuneita näistä: mitä yhteyttä Ahvenanmaalle tällä asialla on? Eikä mikään takaa, että Vasaborgien jälkeläiset käyttäisivät ruotsia - kieli on, vastoin turhan yleisiä harhauskomuksia, sellainen ominaisuus joka ei periydy geneettisesti. 62.78.126.154 6. kesäkuuta 2005 kello 07:44:12 (UTC)

turun linnan pelikortit[muokkaa wikitekstiä]

pitäisikö mainita että on ruutukuningas turun linnan pelikorteissa tämän kohdalla ja jos joku tunnistaa muut kuvakorttihahmot pitäisikö kortit mainita myös relevanttien vasa suvun henkilöiden artikkeleissa. turun linnan pelilortit on sentään tuttuja monelle. -- Cimon Avaro 10. elokuuta 2023 kello 23.41 (EEST)[vastaa]