Keskustelu:Kevyt nelipyörä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Korjattava/suomi -malline[muokkaa wikitekstiä]

Haluaisin virittää keskustelun SM:n lätkäisemästä korjattava/suomi -mallineesta. Ennen kuin kukaan alkaa laajentaa artikkelia esim. enwikin perusteella, on syytä ottaa huomioon, että artikkeli käsittelee yksinomaan kevyitä nelipyöriä – ei esim. kääpiöautoja tai muita pienikokoisia henkilöautoja (Mini, Fiat 500/600, Smart), joille on tai täytyy tehdä omat artikkelit. Enwikissähän on kaikki ympätty saman kategorian alle, mikä ei suomiwikissä käy, koska meillä on vakiintunut erilainen käsitteistö ja lainsäädäntö. Artikkelin näkökulma on luonnollisesti Suomi jo siksikin, että meikäläiset ajoneuvoliikenteen erityispiirteet eroavat muusta Euroopasta melko lailla – puhumattakaan Yhdysvalloista. Kuulisin mielelläni, mitä SM:llä oli mielessä. Khaosaming 17. lokakuuta 2006 kello 04.55 (UTC)

En minä kyllä ymmärrä, mihin tuo malline viittaa. Mikä tässä artikkelissa on mukamas käsitelty lähinnä Suomen näkokulmasta? -Samulili 18. lokakuuta 2006 kello 14.03 (UTC)
Koko asiaa. Artikkelin ensimmäinen virke: Kevyt nelipyörä eli mopoauto on moottorikäyttöinen ajoneuvo, jolla tarkoitetaan ajoneuvolaissa L6e-luokan ajoneuvoa.. Tuossa kerrotaan asiasta vain Suomen ja Suomen lain näkökulmasta! Johdanto on kuitenkin koko artikkelin tärkein osio. Sitä paitsi interwikilinkitkin on viturallaan, en-wikin artikkeli käsittelee samaa kuin suomenkielisen kääpiöauto. --SM 18. lokakuuta 2006 kello 14.07 (UTC)
Kääpiöautoille olen jo aloittanut oman artikkelin. Eilen poistin Tanskan wikin linkin juuri nimenomaisesta syystä. Ongelma onkin se, että muissa kielissä (paitsi Alankomaat) ei ole kevyelle nelipyörälle artikkelia. Enwikin jätin paremman puutteessa siitä syystä, että siellä käsitellään myös mopoautoja. Johdannon olen valmis muuttamaan direktiivin mukaiseksi. En nyt aivan tunne pistosta sydämessäni SM:n kritiikistä, mutta olen valmis toimimaan yhteishengessä artikkelin parantamiseksi kykyjeni mukaan. Kun nyt vaan tulisi rakentavia ehdotuksia muiltakin käyttäjiltä. Khaosaming 18. lokakuuta 2006 kello 14.14 (UTC)
Mitä ihmeen koko asiaa? Yhden lauseen nostit esiin ja se direktiivikin oli jo aiemmin mainittu artikkelissa. -Samulili 18. lokakuuta 2006 kello 14.17 (UTC)
Korjasin jo asian. --SM 18. lokakuuta 2006 kello 14.58 (UTC)

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:dkTYTHAaxUQJ:www.lvm.fi/fileserver/mopomuistio.doc+mopo+ruotsi+45&hl=fi&gl=fi&pid=bl&srcid=ADGEESg-E4YLW3zDFbTBY8ilm0nXfei-wX5CxjZ97rV-3z_WXU7QNevOQN2cYUjjBMlKS0qLd2qAUHKy-8DyI_zRgLdQPf2OQXzFGXRGEnhHV8GRm8vaba1OseAx67XdYij5Y81GNgTd&sig=AHIEtbTpIbW4zoO6H98F3JJW6rEIkNTbcw Liikenne ja viestintäministeriö: "Kevyet nelipyörät on ajoneuvoluokka, joka pitää sisällään hyvin erilaisia avo- ja umpi-korisia laitteita. Kevyiden nelipyörien kauppaniminä voivat olla esimerkiksi mopoauto, tieliikennemönkijä taikka golfauto. Sekaannusta lisää se, että tehokkaammat mönkijät kuuluvat nelipyöriin (L7e -luokka), joiden kuljettamiseen vaaditaan B-luokan ajo-oikeus (henkilöautokortti). Liikennekäytössä olevista kevyistä nelipyöristä noin 38 % on mopoautoja. Mönkijöitä on noin 61 %. Loput reilu 1 % ovat joko golfautoja tai niiden tyyppi ei ole selvillä." Wikipedian tekstiä pitää korjata, nyt siinä kerrotaan pelkistä mopoautoista. Kaikki kuvatkin ovat mopoautoista, ei yhtään mopomönkijöistä, golfautoista tms. --91.157.56.180 27. huhtikuuta 2012 kello 19.11 (EEST)[vastaa]

En löytänyt artikkelia "nelipyörä". Pitäisikö lisätä sellainen Wikiin?Totinen (keskustelu) 12. joulukuuta 2015 kello 16.36 (EET)[vastaa]