Keskustelu:Kevyt asiakaspääte

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä oli ohjattu "Linux Terminal Server" projektiin, joka ei tietenkään ole sama asia kuin "thin client". Se on vain eräs thin client, eikä todellakaan määrittele koko termin merkitystä. Kommentin jätti 85.156.226.136 (keskustelu – muokkaukset).

Totta. --Mikko Paananen 21. tammikuuta 2008 kello 20.48 (UTC)

Suomennos termille Thin Client?[muokkaa wikitekstiä]

Minusta tälle artikkelille pitäisi keksiä hyvä suomennos. Näitä kuitenkin on alkanut näkemään päivittäin vähän missä sattuu ja suurelle yleisölle olisi varmaan hyvä esitellä kunnollinen suomennos. Muuten päädymme siihen, että thin clienttiä kutsutaan ammattipiireissä ja kadulla "ohukkaaksi" tai joksikin muuksi jännäksi. ;)

Minusta olisi järkevää antaa sille nimi "kevyt asiakaspääte" (tai ruotsin mallin mukaan "laiha asiakaspääte" tai saksan mallin mukaan "tynkä asiakaspääte")

---AnXa- 7. heinäkuuta 2009 kello 18.58 (EEST)[vastaa]

Käsitteen määritelmä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on taas lipsunut esittämään "thin client" käsitteen pelkkänä tietokoneena. "Thin client" on järjestelmäarkkitehtuurin periaate, jossa asiakasohjelmisto ja/tai laite sisältää vain pienen osan koko järjestelmän logiikasta. Suurin osa sijaitsee palvelinpuolella. Thin client voi olla myös ohjelmisto eikä fyysinen laite. Usein se tarkoittaa laitetta ohjelmistoineen, mutta ei välttämättä. Kun päivitätte artikkelia, yrittäkää pitää mukana käsitteen oikea määritelmä, älkääkä muuttako sitä yksipuolisempaan suuntaan käsittelemään vain yhtä mahdollista merkitystä.

Asiakas/palvelin-järjestelmissä on asiakkaan puoli ja palvelun puoli. "Thin client" eli ohut asiakas tarkoittaa vain, että asiakkaan puoli on hyvin minimaalinen. Suurin osa järjestelmän kaikista toiminnoista on palvelun puolella ja asiakasohjelma tarjoaa vain pääsyn palveluun. Vastakohtana tälle on "rich client", jossa asiakaspuolikin tarjoaa itsenäisesti monipuolisia toimintoja palvelinpuolesta riippumatta.

Ei tyydytä pelkästään kääntämään sanaa vaan yritetään ymmärtää myös sen koko merkitys oikein. Sakaal 4. lokakuuta 2009 kello 00.40 (EEST)[vastaa]