Keskustelu:Kasvikset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kasvisten (turhan?) luokittelun auktoriteetiksi mainitaan vain ruotsalainen peruskeittokirja. Artikkelissa ei oikeastaan tällä hetkellä ole mitään sisältöä kasvisten terveysvaikutusten lisäksi. Terveysvaikutuksista kerrotaan hyvin epämääräisesti ja suppeasti. Olisi kiva, jos joku oikeasti asiasta jotain tietävä voisi kirjoittaa vähintäänkin nuo terveysvaikutukset uusiksi. --B. Nuhanen 13. helmikuuta 2007 kello 07.19 (UTC)

Mikä on kasvis?[muokkaa wikitekstiä]

Kasviksista kerrotaan Kasvikset-otsikon alla, että niiksi luokitellaan syötävät vihannekset (mukaan luettuna peruna), sienet, marjat ja hedelmät. Ravintokuitu-sivulla taas on Kuidun tarve ja saanti -otsikon alla maininta "Kuituja saadaan myös muista kasvikunnan tuotteista, kuten hedelmistä, marjoista ja kasviksista." Sen mukaisesti hedelmät ja marjat eivät ole kasviksia. Sama tilanne on Vihannekset-sivulla, kun mainitaan samassa lauseessa peräkkäin kasvikset ja hedelmät.  –Kommentin jätti 88.114.98.219 (keskustelu – muokkaukset)

Siis miten kasvikset määritellään?  –Kommentin jätti 88.114.98.219 (keskustelu – muokkaukset)

Kasvisruoka voi sisältää mitä tahansa kasvi- ja sienikunnan tuotteita. Voidaanko tällaista sanaa edes määritellä hyvin? Ehkä kasviksia ovat yksinkertasesti ne ruoka-aineet, jotkat tulevat kielenpuhujille mieleen puhuttaessa kasviksista? Kotimaiset kasvikset on ehkä hieman huono lähde, koska kyseessä on "kasvisten" markkinoinnin avuksi perustettu organisaatio. --91.152.90.62 17. helmikuuta 2011 kello 22.51 (EET)[vastaa]