Keskustelu:Kansalaistottelemattomuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko kansalaistottelemattomuus yhteiskunnallinen ongelma? Itse olen ajatellut että se on kansalaisyhteiskunnan perustoimintoja. Pitäisikö koko Yhteiskunnalliset ongelmat -luokka NPOV-syistä korvata muilla luokilla.--130.234.75.157 19. joulukuuta 2007 kello 15.08 (UTC)Edit ML poisti luokan tästä artikkelista, mutta luokan NPOV-riski jäi voimaan.

Joku on ehkä ajatellut, että kansalaistottelemattomuus liittyy läheisesti yhteiskunnallisiin ongelmiin. –Dilaudidκ, μ • 21. joulukuuta 2007 kello 20.01 (UTC)

Määritelmä[muokkaa wikitekstiä]

Aiemmin määritelmä kuului "Kansalaistottelemattomuus on lainvastaista mutta tavoitteidensa takia yleisesti hyväksytty toiminta." ja lähteenä Kielitoimiston sanakirja. Muutin määritelmän koska se ei ollut mielestäni tarpeeksi neutraali ja missään muissa määritelmissä ei mainita mitään siitä että kansalaistottelemattomuustoiminnan pitäisi olla yleisesti hyväksyttyä. Tuollaista mainintaa ei ole englanninkielisen wikipedian kansalaistottelemattomuus artikkelissa, Jyväskylän yliopiston Kansalaisyhteiskunnan tutkimusportaalin Kansalaistottelemattomuus artikkelissa,Oxford Dictionariesin määritelmässä tai Encyclopedia Britannican määritelmässä. Tuollaisen määritelmän tulkitseminen on myös vaikeaa. Esimerkkinä vaikkapa totaalikieltäytyminen. Vaikka se on muodostunut jonkinlaiseksi vakiintuneeksi käytännöksi niin tuskin voi silti sanoa että se olisi yleisesti hyväksyttyä. --Custoo (keskustelu) 15. marraskuuta 2012 kello 20.59 (EET)[vastaa]