Keskustelu:Juottaminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Juottaminen on paljon muutakin kuin tinalla komponentin jalkojen kiinnittämistä (enkä tarkoita ihmisten ja eläinten juottamista). Nimikin voisi ehkä olla juotostekniikka tai juotos? --TBone 23. kesäkuuta 2005 kello 07:44:28 (UTC)

Artikkelin jakaminen ammatti- ja harrastelijaosiin[muokkaa wikitekstiä]

Elektroniikan juottamisen voisi jakaa kahteen osaan: 1) Ammattimainen juottamiseen, jonka vaatimustason määrittää tuotteiden käyttöolosuhteet, jossa metallurgialla ja kemiallisilla reaktiolla on suuri merkitys. 2) Harrastetasoon, jossa perehdytään käytännön harraste-elektroniikan rakenteluun ja työkaluihin? Kommentin jätti Alopex (keskustelu – muokkaukset).

Ehkä. Yleisesti kannatan kyllä runsaampaa jaottelua, jos ei tule paljon päällekkäisyyksiä. Mahdollisesti teollinen juottaminen ja muu juottaminen?, huoltoammatti- ja harrastejuottaminen kun ovat usein hyvin samanlaisia kun tavallista käsikolvia käytetään. Mutta ei mikään pitkää "ota kolvi toiseen käteen ja ..." tekstiä tänne. --Wipu 10. helmikuuta 2007 kello 06.38 (UTC)
Harrastejuotos on lähellä joitakin protohommia ja "korjausjuotoksia". Manuaalista juotosta käytetään edelleen ammattipuolellakin.
Artikkelista puuttuu automaattiset juotosprosessit lähes kokonaan. Pitäisi ehdottomasti kirjoittaa erilaisista pastajuotoksista. --Aulis Eskola (keskustelu) 8. heinäkuuta 2015 kello 16.27 (EEST)[vastaa]